UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.01 17:47 Frissítve: 2019.11.01 17:55

Cselgáncs: Kovács Kitti ötödik az U23-as Eb-n

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.

Nem sokat tévedett a magyar csapat vezetője, Pánczél Gábor, amikor honlapunknak adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy a Budapesti Honvéd SE 1997-es születésű dzsúdósa, Kovács Kitti reális éremszerzési esélyekkel vág neki az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokságnak.

Kovács Kitti (57 kg) ötödik helyet végzett Izsveszkben Forrás: judoinfo.hu

Kovács Kitti (57 kg) ötödik helyet végzett Izsevszkben  •  Forrás: judoinfo.hu

A magyar lány magabiztosan kezdett az 57 kilogrammosok selejtezőjében, ipponnal verte a lengyel Vanessa Machinckát. A folytatásban azonban nem jött ki neki a lépés a fehérorosz Uljana Minenkovával szemben, így csupán a vigaszágon folytathatta. A fájó vereség után hamar talpra állt: a finn Jessika Hellgrent ismét azzal a fölényes győzelemmel verte, mint az első riválisát. Így két nyert és egy vesztett párharc után következhetett a bronzcsata, és vele együtt az újabb vereség, mivel a portugál Wilsa Gomes ipponnal felelt a magyar lány wazari értékű akciójára.

Ezzel az is eldőlt, hogy a nyitónapon nem örülhetünk magyar éremnek, mivel a többi pénteki indulónk már jóval korábban elvérzett. Szintén a hölgyek 57 kilogrammos súlycsoportjában versenyzett Varga Brigitta, aki előbb megverte a spanyol Carolina Rivero Suárezt, hogy aztán rögtön a következő körben a grúz Eteri Liparteliani jelentse számára a végállomást. A férfiak 60 kilogrammos versenyében Monori Dániel, a 67 kg-osok között pedig Boros Bence még a második mérkőzésig sem jutott el: előbbit örmény, utóbbit azeri vetélytárs búcsúztatta.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.