Cselgáncs: két Ek-érem Szentpétervárról

Vágólapra másolva!
2019.02.18. 18:18
Címkék
Junior férfi cselgáncsozóink számára is megkezdődött az Európa-kupa-sorozat. A szentpétervári, első állomáson 12 ország 242 sportolója lépett tatamira. Tizenkilenc magyar induló közül Sipőcz Richárd (+100 kg, Széchenyi Egyetem SE) és Rajkai Róbert (81 kg, Százhalombatta) volt a legeredményesebb, mindketten érmet szereztek.

K. Gy. –utanpotlassport.huA hétvégén Szentpétervárott Ek-viadalon bizonyíthatták felkészültségüket junior cselgáncsozóink. Ki is tettek magukért, hiszen pontot érő helyezések mellettSipőcz RichárdésRajkai Róbertjóvoltából érmekkel sem maradtak adósak.A győri Sipőcz Richárdnehézsúlyban indult, s rendre a hazai közönség támogatását élvező ellenfelekkel kellett megküzdenie. Ám a három orosz közül kettőt így is ipponnal vert, végül a harmadik, David Babajan megállította, így a dobogó második fokára állhatott fel. Ezzel a Sipőcz kiegészítette Ek-éremkollekcióját, hiszen a korábbi arany és egy bronz mellé most megszerezte az ezüstöt is.K. Gy. –utanpotlassport.huA hétvégén Szentpétervárott Ek-viadalon bizonyíthatták felkészültségüket junior cselgáncsozóink. Ki is tettek magukért, hiszen pontot érő helyezések mellettSipőcz RichárdésRajkai Róbertjóvoltából érmekkel sem maradtak adósak.A győri Sipőcz Richárdnehézsúlyban indult, s rendre a hazai közönség támogatását élvező ellenfelekkel kellett megküzdenie. Ám a három orosz közül kettőt így is ipponnal vert, végül a harmadik, David Babajan megállította, így a dobogó második fokára állhatott fel. Ezzel a Sipőcz kiegészítette Ek-éremkollekcióját, hiszen a korábbi arany és egy bronz mellé most megszerezte az ezüstöt is.

A magyarok közül ezüstérmével, Sipőcz Richárd (fehérben) teljesített a legjobban az oroszországi Ek-n. Forrás: judo.hu
A magyarok közül ezüstérmével, Sipőcz Richárd (fehérben) teljesített a legjobban az oroszországi Ek-n. Forrás: judo.hu

A magyarok közül ezüstérmével, Sipőcz Richárd (fehérben) teljesített a legjobban az oroszországi Ek-n.  •  Forrás: judo.hu

A 81 kg-osok között a százhalombattai Rajkai Róbert a negyeddöntőig magabiztosan menetelt, ott azonban kikapott az orosz Adam Utszijevtől. A vigaszágon előbb a kirgiz Adil Mirzajevet, majd a tadzsik Dzsakhongir Madzsidovot gyűrte le, így végül a magyar fiú nyakába került a bronzérem.

Mellettük a 19 fős magyar küldöttségből többen is pontszerző helyen végeztek. Pongrácz Bence (66 kg, UTE) és Árvai Péter (100 kg, Ceglédi VSE) egyaránt ötödik lett, míg Kurtán Zsombor (81 kg, Egri VSI), Gőz Roland (90 kg, KSI SE), illetve Vég Zsombor a hetedik helyen zárta a viadalt.

Magyarország a megszerzett két éremmel a negyedik helyet foglalta el az éremtáblázaton, az Ek-sorozat következő állomása az olaszországi Lignanóban lesz, áprilisban.

 

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik