HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.02.18 18:18 Frissítve: 2019.02.18 18:32

Cselgáncs: két Ek-érem Szentpétervárról

Junior férfi cselgáncsozóink számára is megkezdődött az Európa-kupa-sorozat. A szentpétervári, első állomáson 12 ország 242 sportolója lépett tatamira. Tizenkilenc magyar induló közül Sipőcz Richárd (+100 kg, Széchenyi Egyetem SE) és Rajkai Róbert (81 kg, Százhalombatta) volt a legeredményesebb, mindketten érmet szereztek.

K. Gy. – utanpotlassport.hu A hétvégén Szentpétervárott Ek-viadalon bizonyíthatták felkészültségüket junior cselgáncsozóink. Ki is tettek magukért, hiszen pontot érő helyezések mellett Sipőcz Richárd és Rajkai Róbert jóvoltából érmekkel sem maradtak adósak.  A győri Sipőcz Richárd nehézsúlyban indult, s rendre a hazai közönség támogatását élvező ellenfelekkel kellett megküzdenie. Ám a három orosz közül kettőt így is ipponnal vert, végül a harmadik, David Babajan megállította, így a dobogó második fokára állhatott fel. Ezzel a Sipőcz kiegészítette Ek-éremkollekcióját, hiszen a korábbi arany és egy bronz mellé most megszerezte az ezüstöt is.

A magyarok közül ezüstérmével, Sipőcz Richárd (fehérben) teljesített a legjobban az oroszországi Ek-n. Forrás: judo.hu

A magyarok közül ezüstérmével, Sipőcz Richárd (fehérben) teljesített a legjobban az oroszországi Ek-n.  •  Forrás: judo.hu

A 81 kg-osok között a százhalombattai Rajkai Róbert a negyeddöntőig magabiztosan menetelt, ott azonban kikapott az orosz Adam Utszijevtől. A vigaszágon előbb a kirgiz Adil Mirzajevet, majd a tadzsik Dzsakhongir Madzsidovot gyűrte le, így végül a magyar fiú nyakába került a bronzérem.

Mellettük a 19 fős magyar küldöttségből többen is pontszerző helyen végeztek. Pongrácz Bence (66 kg, UTE) és Árvai Péter (100 kg, Ceglédi VSE) egyaránt ötödik lett, míg Kurtán Zsombor (81 kg, Egri VSI), Gőz Roland (90 kg, KSI SE), illetve Vég Zsombor a hetedik helyen zárta a viadalt.

Magyarország a megszerzett két éremmel a negyedik helyet foglalta el az éremtáblázaton, az Ek-sorozat következő állomása az olaszországi Lignanóban lesz, áprilisban.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.23 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A norvégok elleni döntetlent követően a házigazda horvátoktól vereséget szenvedett U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnokság elitkörében. Ezzel eldőlt, hogy Németh Antal együttese nem végezhet a csoport első helyén, és lemarad az örményországi kontinensviadalról.

2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.