utanpotlassport.hu 2019.02.18 18:18 Frissítve: 2019.02.18 18:32

Cselgáncs: két Ek-érem Szentpétervárról

Junior férfi cselgáncsozóink számára is megkezdődött az Európa-kupa-sorozat. A szentpétervári, első állomáson 12 ország 242 sportolója lépett tatamira. Tizenkilenc magyar induló közül Sipőcz Richárd (+100 kg, Széchenyi Egyetem SE) és Rajkai Róbert (81 kg, Százhalombatta) volt a legeredményesebb, mindketten érmet szereztek.

K. Gy. – utanpotlassport.hu A hétvégén Szentpétervárott Ek-viadalon bizonyíthatták felkészültségüket junior cselgáncsozóink. Ki is tettek magukért, hiszen pontot érő helyezések mellett Sipőcz Richárd és Rajkai Róbert jóvoltából érmekkel sem maradtak adósak.  A győri Sipőcz Richárd nehézsúlyban indult, s rendre a hazai közönség támogatását élvező ellenfelekkel kellett megküzdenie. Ám a három orosz közül kettőt így is ipponnal vert, végül a harmadik, David Babajan megállította, így a dobogó második fokára állhatott fel. Ezzel a Sipőcz kiegészítette Ek-éremkollekcióját, hiszen a korábbi arany és egy bronz mellé most megszerezte az ezüstöt is.

A magyarok közül ezüstérmével, Sipőcz Richárd (fehérben) teljesített a legjobban az oroszországi Ek-n. Forrás: judo.hu

A magyarok közül ezüstérmével, Sipőcz Richárd (fehérben) teljesített a legjobban az oroszországi Ek-n.  •  Forrás: judo.hu

A 81 kg-osok között a százhalombattai Rajkai Róbert a negyeddöntőig magabiztosan menetelt, ott azonban kikapott az orosz Adam Utszijevtől. A vigaszágon előbb a kirgiz Adil Mirzajevet, majd a tadzsik Dzsakhongir Madzsidovot gyűrte le, így végül a magyar fiú nyakába került a bronzérem.

Mellettük a 19 fős magyar küldöttségből többen is pontszerző helyen végeztek. Pongrácz Bence (66 kg, UTE) és Árvai Péter (100 kg, Ceglédi VSE) egyaránt ötödik lett, míg Kurtán Zsombor (81 kg, Egri VSI), Gőz Roland (90 kg, KSI SE), illetve Vég Zsombor a hetedik helyen zárta a viadalt.

Magyarország a megszerzett két éremmel a negyedik helyet foglalta el az éremtáblázaton, az Ek-sorozat következő állomása az olaszországi Lignanóban lesz, áprilisban.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.