Cselgáncs: Horváth László 20 százalékos formahanyatlást tapasztal

Vágólapra másolva!
2020.06.01. 17:58
Címkék
Húsz-huszonöt százalékos formahanyatlást tapasztal az UTE cselgáncsozóinál az edző, Horváth László, aki a kényszerpihenő nehézségeiről egyaránt nyilatkozott honlapunknak.

Az UTE cselgáncsszakosztályának mestere− egyben a fiú juniorválogatott vezetőedzője,Horváth Lászlómárcius 13-án munkatársunktól értesült első ízben arról, hogy klubja azonnali hatállyal bezárja kapuit a koronavírus-járvány miatt. Néhány órával később ily módon nyilatkozott az intézkedésről:UTE cselgáncsszakosztályának mestere− egyben a fiú juniorválogatott vezetőedzője,Horváth Lászlómárcius 13-án munkatársunktól értesült első ízben arról, hogy klubja azonnali hatállyal bezárja kapuit a koronavírus-járvány miatt. Néhány órával később ily módon nyilatkozott az intézkedésről:

„Borzalmas ez az egész, nem tudunk mit tenni, csak alkalmazkodni. Edzői értekezletet hívunk össze, és átbeszéljük, mit tehetünk a versenyzőkkel, hiszen a munka nem állhat meg, ugrásra készen kell lennünk, bármikor újraindulhatnak az erőpróbák. Egyénileg foglalkozhatunk a dzsudokákkal, emellett azt tervezzük, hogy a Margitszigeten tartunk erőnléti tréningeket. Igyekszünk minden lehetőséggel élni, csináljuk tovább a dolgunkat.”

Horváth Lászlóék újrakezdhették a munkát Forrás: UTE Facebook
Horváth Lászlóék újrakezdhették a munkát Forrás: UTE Facebook

Horváth Lászlóék újrakezdhették a munkát  •  Forrás: UTE Facebook

Csakhogy a szabadtéri edzések sem tarthattak sokáig:

„Negyvenen futottunk egyszerre, több autóból is fotózni kezdtek minket, megbeszéltük tehát a kollégáimmal, hogy ezt sem csinálhatjuk tovább. Teljesen át kellett állnunk az online munkarendre: délelőtt tartottam foglalkozásokat a Zoom elnevezésű program segítségével. Egész jól működött, a legnagyobb résztvevői létszám negyven volt. A gyakorlatokat leginkább a koordinációfejlesztésre és az erősítésre alapoztam.”

Persze nagy öröm, hogy ismét megkezdhették a munkát Horváthék.

„Az igazolt versenyzőinkkel immár két hete foglalkozhatunk ismét személyesen, a tanfolyamos csoportjainkkal azonban még nem− nekik nyári napközis táborokat szervezünk, amelyekre szép számmal jelentkeztek a gyerekek. A korosztályokat teljesen elszeparáltuk egymástól, minden edzés előtt megmérjük a testhőmérsékletüket, a szülőknek pedig tilos belépniük a terembe. Az összes tanítványunknak (ha tizennyolc év alatti, akkor az anyukájának vagy az apukájának) olyan nyilatkozatot kellett aláírnia, amelyben tanúsítja, hogy egészséges és nem járt veszélyeztetett helyen. Ami a formát illeti: húsz-huszonöt százalékos visszaesést észlelek. A testsúlyok szerencsére rendben vannak: egy-két sportoló kivételével mindenki tartotta a tömegét. Az utóbbi két hétben rengeteget technikáztunk, ebben a tekintetben kezdik összeszedni magukat a fiatalok. A fogáserő és az állóképesség az, ami még fejlesztést igényel a versenyekig.”

Számtalan kérdőjel övezi a nemzetközi versenynaptárat, amely nagyban befolyásolja a válogatottak programját:

„Várjuk a nemzetközi szövetség döntését, az európai kalendárium viszont már fent van. Szó van róla, hogy a junior- és az ifjúsági világbajnokságot egyaránt megrendezik, de nem tudni még, mikor − ehhez igazítjuk azt, melyik Európa−kupa-viadalokon veszünk részt. Az U23-as és junior Eb-t ugyanott, Porecben rendeznék meg közvetlenül egymás után; természetesen ki kell még találnunk, miként képviseljük magunkat, hiszen rengeteg olyan junior sportolónk van, aki mindkét korosztályban kiharcolta a válogatottságot, ráadásul olyanok is akadnak, akik az olimpiai kvalifikációs versenyeken is érdekeltek.”

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik