Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.06.01 17:58 Frissítve: 2020.06.06 08:44

Cselgáncs: Horváth László 20 százalékos formahanyatlást tapasztal

Húsz-huszonöt százalékos formahanyatlást tapasztal az UTE cselgáncsozóinál az edző, Horváth László, aki a kényszerpihenő nehézségeiről egyaránt nyilatkozott honlapunknak.

Az UTE cselgáncsszakosztályának mestere − egyben a fiú juniorválogatott vezetőedzője, Horváth László március 13-án munkatársunktól értesült első ízben arról, hogy klubja azonnali hatállyal bezárja kapuit a koronavírus-járvány miatt. Néhány órával később ily módon nyilatkozott az intézkedésről:

„Borzalmas ez az egész, nem tudunk mit tenni, csak alkalmazkodni. Edzői értekezletet hívunk össze, és átbeszéljük, mit tehetünk a versenyzőkkel, hiszen a munka nem állhat meg, ugrásra készen kell lennünk, bármikor újraindulhatnak az erőpróbák. Egyénileg foglalkozhatunk a dzsudokákkal, emellett azt tervezzük, hogy a Margitszigeten tartunk erőnléti tréningeket. Igyekszünk minden lehetőséggel élni, csináljuk tovább a dolgunkat.”

Horváth Lászlóék újrakezdhették a munkát Forrás: UTE Facebook

Horváth Lászlóék újrakezdhették a munkát  •  Forrás: UTE Facebook

Csakhogy a szabadtéri edzések sem tarthattak sokáig:

„Negyvenen futottunk egyszerre, több autóból is fotózni kezdtek minket, megbeszéltük tehát a kollégáimmal, hogy ezt sem csinálhatjuk tovább. Teljesen át kellett állnunk az online munkarendre: délelőtt tartottam foglalkozásokat a Zoom elnevezésű program segítségével. Egész jól működött, a legnagyobb résztvevői létszám negyven volt. A gyakorlatokat leginkább a koordinációfejlesztésre és az erősítésre alapoztam.”

Persze nagy öröm, hogy ismét megkezdhették a munkát Horváthék.

„Az igazolt versenyzőinkkel immár két hete foglalkozhatunk ismét személyesen, a tanfolyamos csoportjainkkal azonban még nem − nekik nyári napközis táborokat szervezünk, amelyekre szép számmal jelentkeztek a gyerekek. A korosztályokat teljesen elszeparáltuk egymástól, minden edzés előtt megmérjük a testhőmérsékletüket, a szülőknek pedig tilos belépniük a terembe. Az összes tanítványunknak (ha tizennyolc év alatti, akkor az anyukájának vagy az apukájának) olyan nyilatkozatot kellett aláírnia, amelyben tanúsítja, hogy egészséges és nem járt veszélyeztetett helyen. Ami a formát illeti: húsz-huszonöt százalékos visszaesést észlelek. A testsúlyok szerencsére rendben vannak: egy-két sportoló kivételével mindenki tartotta a tömegét. Az utóbbi két hétben rengeteget technikáztunk, ebben a tekintetben kezdik összeszedni magukat a fiatalok. A fogáserő és az állóképesség az, ami még fejlesztést igényel a versenyekig.”

Számtalan kérdőjel övezi a nemzetközi versenynaptárat, amely nagyban befolyásolja a válogatottak programját:

„Várjuk a nemzetközi szövetség döntését, az európai kalendárium viszont már fent van. Szó van róla, hogy a junior- és az ifjúsági világbajnokságot egyaránt megrendezik, de nem tudni még, mikor − ehhez igazítjuk azt, melyik Európa−kupa-viadalokon veszünk részt. Az U23-as és junior Eb-t ugyanott, Porecben rendeznék meg közvetlenül egymás után; természetesen ki kell még találnunk, miként képviseljük magunkat, hiszen rengeteg olyan junior sportolónk van, aki mindkét korosztályban kiharcolta a válogatottságot, ráadásul olyanok is akadnak, akik az olimpiai kvalifikációs versenyeken is érdekeltek.”

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.