K. B. utanpotlassport.hu 2019.09.15 20:32 Frissítve: 2019.09.19 20:51

Cselgáncs: gyors búcsú a junior Eb csapatversenyén

Négy érmet (egy-egy arany és ezüst, két bronz) szerzett a junior cselgáncsválogatott a vantaai Európa-bajnokság egyéni versenyében, és azzal negyedik lett az éremtáblázaton. A vasárnapi csapatversenyben ugyanakkor nem jött ki a lépés, a magyarok helyezetlenül zártak.

Özbas Szofi (63 kg) arany-, Gőz Roland (90 kg) ezüst-, Vég Zsombor (100 kg) és Sipőcz Richárd (+100 kg) bronzérme után kijelenthető, hogy a magyar csapat kiemelkedően teljesített a vantaai junior Európa-bajnokságon, jó erőt képvisel. Főleg, ha azt nézzük, hogy az éremtáblázat negyedik helyén zártak a fiatalok az egyéni megméretésen. A csapatversenyen tehát kiváló esélyekkel indultak Horváth László és Radics Attila tanítványai.

Varga Brigitta (fehérben) nagyon alkotott a csapatversenyen Forrás: eju.net

Varga Brigitta (fehérben) nagyon alkotott a csapatversenyen  •  Forrás: eju.net

A sorsolás ugyanakkor nem kedvezett, hiszen rögtön a hollandokkal találkoztak a fiatalok, és 4−2-es vereséget szenvedtek. Emiatt nem volt több bizonyítási lehetőségük, helyezetlenül zárták a viadalt.

„Szoros meccsre számítottam, kellettek volna a bravúrgyőzelmek, amelyekből viszont csak egy jött: Varga Brigitta küzdött parádésan, és nyert azzal a Shannon Van de Meeberggel szemben, akitől három nappal korábban kikapott. A probléma az volt, hogy a kötelező ütközeteket nem tudtuk hozni. Akik jól szerepeltek az egyéni küzdelmekben, valamelyest kiengedtek, ennyivel voltak jobbak a hollandok. Kár, mert ha mi nyerünk, úgy a négy közé is bejutottunk volna szerintem” − értékel Horváth, a fiúk vezetőedzője.

Radics, a lányok mestere egyetért kollégája szavaival:
„Bíztunk abban, hogy felülmúljuk a hollandokat. A hibáinkból ugyanakkor tanulni kell, évek óta ezzel a problémával küzdünk: csapatban − legtöbbször − nem jön ki a lépés azoknak, akiknek egyéniben igen. Ki kell találnunk valamit arra, hogyan küszöböljük ki. Október közepén lesz a világbajnokság Marokkóban, reméljük, addig sikerül.”

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.