K. B. utanpotlassport.hu 2019.09.15 20:32 Frissítve: 2019.09.19 20:51

Cselgáncs: gyors búcsú a junior Eb csapatversenyén

Négy érmet (egy-egy arany és ezüst, két bronz) szerzett a junior cselgáncsválogatott a vantaai Európa-bajnokság egyéni versenyében, és azzal negyedik lett az éremtáblázaton. A vasárnapi csapatversenyben ugyanakkor nem jött ki a lépés, a magyarok helyezetlenül zártak.

Özbas Szofi (63 kg) arany-, Gőz Roland (90 kg) ezüst-, Vég Zsombor (100 kg) és Sipőcz Richárd (+100 kg) bronzérme után kijelenthető, hogy a magyar csapat kiemelkedően teljesített a vantaai junior Európa-bajnokságon, jó erőt képvisel. Főleg, ha azt nézzük, hogy az éremtáblázat negyedik helyén zártak a fiatalok az egyéni megméretésen. A csapatversenyen tehát kiváló esélyekkel indultak Horváth László és Radics Attila tanítványai.

Varga Brigitta (fehérben) nagyon alkotott a csapatversenyen Forrás: eju.net

Varga Brigitta (fehérben) nagyon alkotott a csapatversenyen  •  Forrás: eju.net

A sorsolás ugyanakkor nem kedvezett, hiszen rögtön a hollandokkal találkoztak a fiatalok, és 4−2-es vereséget szenvedtek. Emiatt nem volt több bizonyítási lehetőségük, helyezetlenül zárták a viadalt.

„Szoros meccsre számítottam, kellettek volna a bravúrgyőzelmek, amelyekből viszont csak egy jött: Varga Brigitta küzdött parádésan, és nyert azzal a Shannon Van de Meeberggel szemben, akitől három nappal korábban kikapott. A probléma az volt, hogy a kötelező ütközeteket nem tudtuk hozni. Akik jól szerepeltek az egyéni küzdelmekben, valamelyest kiengedtek, ennyivel voltak jobbak a hollandok. Kár, mert ha mi nyerünk, úgy a négy közé is bejutottunk volna szerintem” − értékel Horváth, a fiúk vezetőedzője.

Radics, a lányok mestere egyetért kollégája szavaival:
„Bíztunk abban, hogy felülmúljuk a hollandokat. A hibáinkból ugyanakkor tanulni kell, évek óta ezzel a problémával küzdünk: csapatban − legtöbbször − nem jön ki a lépés azoknak, akiknek egyéniben igen. Ki kell találnunk valamit arra, hogyan küszöböljük ki. Október közepén lesz a világbajnokság Marokkóban, reméljük, addig sikerül.”

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.10.11 22:13:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Péntek este harmadik felkészülési meccsét is lejátszotta a Gera Zoltán irányította 2021-es korosztályos Európa-bajnokságra készülő U21-es labdarúgó-válogatott. A zalaegerszegi összecsapáson a horvát válogatott három góllal bizonyult jobbnak.

2019.09.29 17:02:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az utolsó hétvégén Kovács Bálint bebiztosította első helyét a német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájában. A H-Moto Team 18 éves versenyzője egy futamot megnyert, a másik versenyben második lett Hockenheimben.

2019.09.24 21:22:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Telekom Veszprém U21-es csapatával állt ki a Szpartak Moszkva ellen a Seha-liga 3. fordulójában; a Gulyás Péter vezette fiatalok pedig nagyszerűen helyettesítették a felnőtteket: hullámzó mérkőzésen 26–23-ra legyőzték az oroszokat.

2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.