Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.07.11 09:00 Frissítve: 2020.07.11 09:05

Cselgáncs: fájó, ahogyan Özbas Szofi eligazolt Ceglédről

„Fájó, hogy ennyi év közös munka után még csak köszönésre sem méltatott minket, búcsú nélkül váltunk el” − mondja a Ceglédi VSE dzsúdószakosztályának vezetőedzője, Bíró Tamás az ifjúsági olimpiai bajnok, junior−vb-aranyérmes Özbas Szofi átigazolásával kapcsolatban.

Fontos fejezet zárult le a Ceglédi VSE dzsúdószakosztályának és egykori versenyzőjének, a 18 éves Özbas Szofinak az életében: a tavaly a junior világ- és Európa-bajnokságot, valamint az U23-as kontinensviadalt egyaránt megnyerő ifjúsági olimpiai bajnok sportoló a Békés Megyei Kano Judo SE csapatába igazolt. A tokiói olimpiai kvótaszerzésre is esélyes cselgáncsozó leszögezte: ez az ő magánügye, nem nyilatkozik az átigazolásának okáról.

Bíró Tamás és Özbas Szofi a marrákesi junior-világbajnokságon Forrás: IJF

Bíró Tamás és Özbas Szofi a marrákesi junior-világbajnokságon  •  Forrás: IJF

Emiatt csak az egyik oldal álláspontját olvashatjuk, Bíró Tamás, a ceglédi klub vezetőedzője így vélekedik a történtekről:

„Nem szép a történet. Már egy évvel ezelőtt borítékolható volt, hogy ez bekövetkezik, amikor nem volt hajlandó aláírni a szerződését. Rendszeresen problémát jelentett a pénz: egyesületünk nem dúskál a forrásokban, esetében azonban megoldható lett volna a korrekt fizetés. A probléma abból adódott, hogy a kontraktust egyoldalúra akarta formálni; természetesen úgy, hogy felé billenjen a mérleg nyelve. Az általunk meghatározott feltételeket tehát nem akarta vállalni; különös tekintettel az edzések mennyiségére és az edzőtáborokban, versenyeken való részvételre. Meglepett, hogy Békéscsabára igazolt, én ugyanis azt hittem, valamelyik nagyobb klubot választja. Feltételezem, hasonló okok miatt nem került erre sor... Sejtésem szerint feszültséget okozott volna a nagyobb egyesületekben, ha nem ugyanazt a munkát végzi, mint a többiek. Arról azonban fogalmam sincs, miként folytatódik a története, hiszen Budapestre jelentkezett egyetemre, nappali tagozatos diákként, szeptemberben induló képzésre.”

Bíró ennek ellenére a legjobbakat kívánja Özbasnak.

„Egykori tanítványunk, Szabó Brigitta 2002-ben nyert junior-világbajnokságot, ezt követően igazolt el tőlünk. Sajnos a felnőttmezőnyben már nem tudta kamatoztatni tehetségét, és a súlycsoportjában olyan cselgáncsozók zártak az olimpia dobogón, akiket utánpótláskorúként könnyedén legyőzött. Őszintén remélem, hogy Szofi esetében másképpen alakul a helyzet, megtalálja a számításait, és sikeres életet élhet. Az persze fájó, hogy ennyi év közös munka után még csak köszönésre sem méltatott minket, búcsú nélkül váltunk el.”

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.