K. B. utanpotlassport.hu 2020.07.14 16:00 Frissítve: 2020.07.14 16:07

Cselgáncs: a válogatott összefogása volt a cél Tatán

A felnőtt és a junior cselgáncsválogatott mellett a legeredményesebb ifi versenyzők is részt vehettek a pénteken véget ért tatai edzőtáborban − három szakvezetővel beszélgettünk.

Rendhagyó módon nem júliusi nemzetközi tábort rendezett a tatai edzőközpontban a felnőtt cselgáncsválogatott; a koronavírus-járvány miatt ezúttal csak magyarok vettek részt az összetartáson. A legjobbak mellett a komplett junior nemzeti együttes és a kiemelkedő ifi versenyzők dolgozhattak együtt.

A junior cselgáncsválogatott

A junior cselgáncsválogatott

„Eddig úgy nézett ki, hogy a külföldi csapatok mellett a legjobb felnőttek és juniorok dolgoztak itt. A szövetség jó döntést hozott azzal, hogy más országból nem is hívott versenyzőket, elvégre eljönni sem tudtak volna. Úgy döntöttünk, hogy a fiatalabbak közül is meghívjuk a legeredményesebbeket. Ez természetesen jó nekik, hiszen láthatják, miként dolgoznak a hazai klasszisok, tisztában lehetnek azzal, meddig kell eljutniuk. Száztíz dzsúdóst hívtunk meg, s nagyjából mindenki eljött. Remek hangulatú volt a tábor, kiválóan dolgozott mindenki” − meséli a felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitánya, Pánczél Gábor.

„Az volt a cél, hogy összefogjuk kicsit a társaságot, hiszen három-négy olyan hónapot tudhatunk magunk mögött, amelyben egyáltalán nem láttuk egymást − így a junior leány nemzeti együttes mestere, Radics Attila. − A bajai U23-as országos bajnokság a juniorokat egyaránt érinti, nagyon bízunk abban, hogy október végén megtarthatjuk. A külföldi erőpróbákkal viszont bármi megtörténhet. Elméletileg Bosznia-Hercegovinába utaznánk szeptemberben az Európa−kupa-viadalra, csakhogy a járványhelyzet továbbra sem fest rózsásan… Biztos vagyok benne, hogy csak abban az esetben tartják meg, ha az érintett országok dzsúdósai legalább négy-hat hétig készülhetnek. Most július eleje van, szóval szerintem továbbra is képlékeny az őszi program.”

A cselgáncsozók formájáról az ifi fiúk mesterét, Bíró Norbertet kérdeztük:

„Elképesztően nehéz ilyenkor tervezni, felkészülési programot igazítani. Pont emiatt kell olyan hiányosságokra helyezni ilyenkor a hangsúlyt, mint például a technikák pontosítása. Nehéz mérni azt, milyen mértékű a dzsúdósok formahanyatlása. Az biztos, hogy eltérő állapotok vannak: kisebb és nagyobb visszaesésekkel egyaránt találkoztunk. Ez természetesen amiatt is van, mert mindenki más-más feltételek mellett dolgozhatott otthon. Reméljük, hogy amikor visszatérünk a régi kerékvágásba, akkor a most elvégzett munka megmutatkozik.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.