HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.02.21 16:52 Frissítve: 2019.02.21 17:01

Birkózás: öt juniorunk indul a felnőtt kötöttfogású Magyar Nagydíjon

Szombaton kezdődik Győrben a kötöttfogású Magyar Nagydíj, Polyák Imre-emlékverseny, amely 2018 után ismét bekerült a nemzetközi szövetség világranglista-pontot adó Grand Prix-versenyei közé. Előzetes információk szerint összesen négy kontinens 34 országából több mint kétszáz birkózó érkezik az eseményre. Huszonhárom magyar indul, közülük öten juniorok.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu A tavalyi budapesti világbajnokság után amolyan mini vb-nek is elkönyvelhető a Polyák Imre-emlékverseny, hiszen az előzetes hírek szerint az Eb-létszámoknál többen indulnak el.

Váncza István (kékben) mellett Fulai Bence, Kismóri Móric, Losonczi Dávid és Szőke Alex bizonyíthat a juniorok közül a Magyar Nagydíjon. Forrás: ulloi129

Váncza István (kékben) mellett Fulai Bence, Kismóni Móric, Losonczi Dávid és Szőke Alex bizonyíthat a juniorok közül a Magyar Nagydíjon.  •  Forrás: ulloi129

Hazánkat huszonhárom birkózó képviseli, s többségében leginkább az U23-as korosztály versenyzőiről beszélhetünk. Noha számos magyar kiválóság kihagyja a nagydíjat, az esemény ígéretesnek tűnik, a honi szövetségi kapitány pedig jó eredményt vár válogatottunktól. Sike András még a hétfői győri sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a mezőny erős lesz, hiszen több olimpiai, világ- és Európa-bajnok, illetve érmes versenyző is nevezett a nagydíjra, mégis jók a kilátásaink, többektől érmet vár a hétvégén.

Számos európai ország mellett érkeznek versenyzők Ázsiából, Amerikából, Afrikából is. A nagyobb rutinnal rendelkező felnőttek mellett pedig bizonyíthat öt juniorkorú versenyzőnk: Váncza István, Fulai Bence, Kismóni Móric, Losonczi Dávid és Szőke Alex is szőnyegre lép Győrben. Közülük Váncza István junior vb- és Eb-bronzérmes, és harmadik lett a tavalyi felnőtt Nagydíjon is. Losonczi Dávid az 5. helyet szerezte meg a tavalyi U23-as Eb-n. A kadét világ- és Európa-bajnok Szőke Alex a juniorok között Eb-n második, vb-n harmadik volt.

Bár juniorjaink az életkorukat tekintve nehezebb helyzetből indulnak , leginkább az számít, ki mit hoz magával az elmúlt esztendők korosztályos világversenyeiről, s hogy mennyire tudja a már megszerzett tapasztalatait hasznosítani a Magyar Nagydíj erős mezőnyében.

Nyilvánvaló, hogy a versenyen részt vevő birkózóknak egyaránt fontos az esemény, de az ifjabbaknak tán még inkább: komoly lehetőség ez a bizonyításra, a világ élvonalában.

A Magyar Nagydíjon résztvevő magyar csapat:
55 kg:
Andrási József
60 kg: Kovács Bence, Ferencz Gábor (klubköltségen)
63 kg: -
67 kg: Krasznai Máté, Losonczi Ottó, Váncza István
72 kg: Fritsch Róbert, Kozák István, Tóth Martin (klubköltségen)
77 kg: Szabó László, Szabó Martin
82 kg: Fulai Bence, Kismóni Móric, Ubrankovics Norbert (klubköltségen)
87 kg: Lőrincz Viktor, Szilvássy Erik, Losonczi Dávid
97 kg: Varga Ádám, Török Zsolt, Szőke Alex
130 kg: Lám Bálint, Majoros Ármin Mózes, Egervári László (klubköltségen)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.23 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A norvégok elleni döntetlent követően a házigazda horvátoktól vereséget szenvedett U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnokság elitkörében. Ezzel eldőlt, hogy Németh Antal együttese nem végezhet a csoport első helyén, és lemarad az örményországi kontinensviadalról.

2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.