utanpotlassport.hu 2019.02.21 16:52 Frissítve: 2019.02.21 17:01

Birkózás: öt juniorunk indul a felnőtt kötöttfogású Magyar Nagydíjon

Szombaton kezdődik Győrben a kötöttfogású Magyar Nagydíj, Polyák Imre-emlékverseny, amely 2018 után ismét bekerült a nemzetközi szövetség világranglista-pontot adó Grand Prix-versenyei közé. Előzetes információk szerint összesen négy kontinens 34 országából több mint kétszáz birkózó érkezik az eseményre. Huszonhárom magyar indul, közülük öten juniorok.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu A tavalyi budapesti világbajnokság után amolyan mini vb-nek is elkönyvelhető a Polyák Imre-emlékverseny, hiszen az előzetes hírek szerint az Eb-létszámoknál többen indulnak el.

Váncza István (kékben) mellett Fulai Bence, Kismóri Móric, Losonczi Dávid és Szőke Alex bizonyíthat a juniorok közül a Magyar Nagydíjon. Forrás: ulloi129

Váncza István (kékben) mellett Fulai Bence, Kismóni Móric, Losonczi Dávid és Szőke Alex bizonyíthat a juniorok közül a Magyar Nagydíjon.  •  Forrás: ulloi129

Hazánkat huszonhárom birkózó képviseli, s többségében leginkább az U23-as korosztály versenyzőiről beszélhetünk. Noha számos magyar kiválóság kihagyja a nagydíjat, az esemény ígéretesnek tűnik, a honi szövetségi kapitány pedig jó eredményt vár válogatottunktól. Sike András még a hétfői győri sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a mezőny erős lesz, hiszen több olimpiai, világ- és Európa-bajnok, illetve érmes versenyző is nevezett a nagydíjra, mégis jók a kilátásaink, többektől érmet vár a hétvégén.

Számos európai ország mellett érkeznek versenyzők Ázsiából, Amerikából, Afrikából is. A nagyobb rutinnal rendelkező felnőttek mellett pedig bizonyíthat öt juniorkorú versenyzőnk: Váncza István, Fulai Bence, Kismóni Móric, Losonczi Dávid és Szőke Alex is szőnyegre lép Győrben. Közülük Váncza István junior vb- és Eb-bronzérmes, és harmadik lett a tavalyi felnőtt Nagydíjon is. Losonczi Dávid az 5. helyet szerezte meg a tavalyi U23-as Eb-n. A kadét világ- és Európa-bajnok Szőke Alex a juniorok között Eb-n második, vb-n harmadik volt.

Bár juniorjaink az életkorukat tekintve nehezebb helyzetből indulnak , leginkább az számít, ki mit hoz magával az elmúlt esztendők korosztályos világversenyeiről, s hogy mennyire tudja a már megszerzett tapasztalatait hasznosítani a Magyar Nagydíj erős mezőnyében.

Nyilvánvaló, hogy a versenyen részt vevő birkózóknak egyaránt fontos az esemény, de az ifjabbaknak tán még inkább: komoly lehetőség ez a bizonyításra, a világ élvonalában.

A Magyar Nagydíjon résztvevő magyar csapat:
55 kg:
Andrási József
60 kg: Kovács Bence, Ferencz Gábor (klubköltségen)
63 kg: -
67 kg: Krasznai Máté, Losonczi Ottó, Váncza István
72 kg: Fritsch Róbert, Kozák István, Tóth Martin (klubköltségen)
77 kg: Szabó László, Szabó Martin
82 kg: Fulai Bence, Kismóni Móric, Ubrankovics Norbert (klubköltségen)
87 kg: Lőrincz Viktor, Szilvássy Erik, Losonczi Dávid
97 kg: Varga Ádám, Török Zsolt, Szőke Alex
130 kg: Lám Bálint, Majoros Ármin Mózes, Egervári László (klubköltségen)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.