utanpotlassport.hu 2019.06.09 20:42 Frissítve: 2019.06.13 18:47

Birkózás: még egy bronz a junior Eb záró napján

Halidov Gamzatgadzsi (61 kg) bronzérmes lett a pontevedrai junior birkózó Európa-bajnokság szabadfogású zárónapján. A szabadfogású válogatott egy harmadik és egy ötödik hellyel a tizedik helyen zárta a csapatrangsort.

Mint, ahogyan szombaton már beszámoltunk róla, kevésen múlt, hogy a magyar színekben versenyző Halidov Gamzatgadzsi nem jutott be a pontevedrai junior birkózó Európa-bajnokság aranycsatájába.

Halidov Gamzatgadzsi (kékben) bronzérmes lett Spanyolországban Forrás: UWW

Halidov Gamzatgadzsi (kékben) bronzérmes lett Spanyolországban  •  Forrás: UWW

Az ESMTK fiatalja az ukrán Jevszijenkóval nézett farkasszemet a négy között, és rögtön az első menetben négypontos akciót csinált, és ezután le is vitte az ukránt (6−0).

A folytatás ugyanakkor már nem sikerült ennyire jól: Jevszijenko négy pontért eldobta Halidovot, ám a magyar mögé ment, így neki is járt egy pont (7−8). Gamzatgadzsi nekiugrott ellenfelének, s addig hajtotta, mígnem három másodperccel a vége előtt el tudott indítani egy dobást, amit végre is hajtott két pontért. Igen ám, de a földre érkezéskor vissza tudott nyúlni az ukrán, és 0.3 (!) másodperccel az utolsó sípszó előtt visszatolta hátára a magyart. Ezzel persze, a végeredményt is beállította (10−9), és kvalifikálta magát a fináléba. Halidov pedig a bronzéremért léphetett így szőnyegre vasárnap este.

A magyar a kétszeres junior Eb-ötödik moldovaival, Leonid Colesnickel találkozott, és – csakúgy, mint szombaton – ismét rendkívül magabiztosan kezdett: Colesnic támadást indított, amelyből mögé került Halidov, majd kétszer is megpörgette a moldovait, aki ebből ugyanakkor visszatámadott, és 7−3-ra mentette az állást. Gamzatgadzsi még egyszer földre vitte riválisát az első három percben (9−3).

A második felvonás meglehetősen hamar véget ért, mivel Halidov levitellel és pörgetéssel beállította a technikai tust: 13-3, ezzel a dobogó harmadik fokára állhatott fel Spanyolországban.

Dobler Benjaminnak (74 kg) és Végh Richárdnak a vigaszágon volt esélyes a javításra vasárnap, ám egyiküknek sem sikerült megnyernie mérkőzését. Dobler az azeri Naszib Iszajevtől kapott ki (13−2), míg Véghet a német Ertuglu Agca állította meg (12−2).

A magyar szabadfogású válogatott egy harmadik és egy ötödik hellyel a tizedik helyen zárta a csapatrangsort.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Hetedik versenynap
Vigaszág
74 kg: Naszib Iszajev (azeri)−Dobler Benjamin 13−2
92 kg: Ertuglu Agca (német)−Végh Richárd 12−2
Bronzmérkőzés
61 kg: Halidov Gamzatgadzsi−Leonid Colesnic (moldovai) 13−3
Szabadfogású csapatrangsor
1. Oroszország (205 pont), 2. Moldova (116 pont), 3. Azerbajdzsán (115 pont), ...10. Magyarország (39 pont)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.21 16:02:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb játékost ad a hazai felnőttélvonalba a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia. A 19 éves irányító-átlövő Bálint Bence került az elmúlt szezonban bronzérmes Grundfos Tatabánya együtteséhez, ám súlyos sérülése miatt debütálása várhatóan csúszik.

2019.06.21 09:12:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Trion SC fiataljai kiváló eredményekkel tértek haza a korosztályos öttusa Európa-bajnokságokról. Az egyesület vezetőedzője, Burcsa Szabolcs tanítványairól és a sikerek hátteréről is mesélt.

2019.06.18 16:57:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Andrásfi Tibort csupán a negyeddöntőben tudta megállítani jóval rutinosabb olasz ellenfele, de a 19 éves magyar párbajtőröző így is a nap legjobb magyar eredményét érte el a düsseldorfi felnőtt vívó Európa-bajnokságon.

2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.