UP-info utanpotlassport.hu 2019.08.15 20:51 Frissítve: 2019.08.18 20:49

U19-es kézilabda-vb: az 5. helyért folytathatják a fiúk

Tízgólos vereséget szenvedett az Észak-Macedóniában zajló fiú U19-es kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében a magyar válogatott. Kárpáti Krisztián legénysége 26–16-ra kapott ki a németektől, így szombattól az 5-8. helyért folytathatja.

A világbajnokság alatt többször bebizonyította a magyar ifjúsági kézilabda-válogatott, hogy képes bravúrokra és a topcsapatok ellen is felveszi a versenyt. Kárpáti Krisztián együttese a csoportkörben legyőzte a franciákat, majd mindössze egyetlen góllal maradt alul a svédekkel szemben, a szerdai nyolcaddöntőben pedig újabb pazar hatvan perccel kiejtette a csoportelső horvátokat.

Bognár Alexék ezúttal messze voltak a bravúrtól, tíz góllal nyertek a németek a vb-negyeddöntőben Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Bognár Alexék ezúttal messze voltak a bravúrtól, tíz góllal nyertek a németek a vb-negyeddöntőben  •  Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

A harmadik szkopjei meglepetéshez a német gárdát kellett volna felülmúlniuk a fiúknak, azt az alakulatot, amely a tizenhat között nyolc góllal verte Argentínát. A találkozó nem kezdődött jól, a germánok öt perc alatt négyet berámoltak Győri Kristóf kapujába. S bár erre még volt válaszuk Bognár Alexéknak, azonban utólag kiderült 4–4-nél álltak utoljára egálra a csapatok.

Iszonyatosan akadozott a támadójáték, ritkán sikerült rést találni a német falon, pedig Kárpátiék mindent megpróbáltak, a hét a hat elleni játékot is, hiába. S bár a félidő végére összeszedett tizennégy gól nem annyira sok, de a hét lőtt roppant kevés. Ezzel gyakorlatilag harminc perc után eldőlt a mérkőzés. (7–14).

Ha valaki bízott volna a csodában, a felzárkózással kapcsolatban szőtt álmokat a folytatásban gyorsan lerombolta az ellenfél, percek alatt tíz gólra duzzadt a különbség. A hátralévő huszonöt percben legalább nem lett belőle még nagyobb. A 26–16-tal kétségkívül megérdemelten a németek jutottak az elődöntőbe.

A mieink ugyan a negyeddöntőben fájóan egyértelmű vereséget szenvedtek, az alapvető célt elérték, kerültek a legjobb nyolc közé kerültek, szombattól pedig a helyosztókon újra bizonyíthatnak. Először a dánokkal szemben alulmaradt spanyolok ellen.

FIÚ U19-ES KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SZKOPJE
Negyeddöntő
Magyarország–Németország 16–26 (7–14)
A magyar gólszerzők:
Bognár 5, Kőhegyi 4, Kecskés 3, Holdosi 2, Bajusz, Gál 1-1
A többi negyeddöntőben: Egyiptom–Izland 35–31, Franciaország–Portugália 26–31, Spanyolország–Dánia 19–23

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.21 21:09:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az írországi Európa-bajnokságon szerephez jutó játékosokkal harcolta ki a győzelmet a magyar U18-as válogatott, amely 3–2-re múlt felül a lettek korosztályos együttesét. Preisinger Sándor a mieink második félidőben alábbhagyó figyelmét emelte ki a hazai szövetség holnapjának adott nyilatkozatában.

2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.

2019.08.02 20:08:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

„Minden várakozásunkat felülmúlta a pénteki versenynap. Persze, tudtuk, erősek vagyunk, ugyanakkor azzal nem számoltunk, hogy ilyen jó lesz a kezdés” − mondta büszkén a nyílt vízi úszók szövetségi kapitánya, Gellért Gábor a racicei utánpótlás Európa-bajnokság pénteki versenynapja után, amelyen egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyarok.

2019.08.01 14:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Szerdán az U16-os korosztály döntőjével folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tónál. A dobogó tetejére a lányoknál Gubik Hanna és Puskás Sára, a fiúknál Udvarhelyi Márton és Zarka Márton állhatott fel.