Autósport: Keszthelyi Vivien a téli F3 után a W Seriesre készül

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.25. 14:48
Címkék
Vasárnap lezárult az F3 Asian Champisonhip téli bajnoksága. Keszthelyi Vivien élete első Formula–3-as sorozatában 9 versenyből 5 alkalommal pontot szerzett; ezzel a 18 éves pilóta lett a magyar autósport történetének legfiatalabb, és egyben legsikeresebb pilótája, aki egy teljes szezon keretein belül részt vett ebben a kategóriában.

UP-info - utanpotlassport.huAz FIA által hitelesített ázsiai Formula–3-as téli bajnokság első női versenyzője, Keszthelyi Vivien úgy érkezett a sorozat utolsóhétvégéjére, hogy további tapasztalatok megszerzése mellett folytassa ígéretes szereplését a sorozatban.UP-info - utanpotlassport.huAz FIA által hitelesített ázsiai Formula–3-as téli bajnokság első női versenyzője, Keszthelyi Vivien úgy érkezett a sorozat utolsóhétvégéjére, hogy további tapasztalatok megszerzése mellett folytassa ígéretes szereplését a sorozatban.

Keszthelyi Vivien remekelt az F3 Asian Championship téli sorozatában Fotó: VRS Sport Group
Keszthelyi Vivien remekelt az F3 Asian Championship téli sorozatában Fotó: VRS Sport Group

Keszthelyi Vivien remekelt az F3 Asian Championship téli sorozatában  •  Fotó: VRS Sport Group

A hétvége első futamán a BlackArtsRacingpilótája a 15. helyről indulvajól kapta el a rajtot, ám egy szerencsétlen baleset következtében autóját kritikus állapotban szállította a tréler a boxutcába.

„Az első versenyen bekövetkezett ütközés része az autósportnak, bármikor megtörténhet egy versenybaleset, aminek kimenetele nem befolyásolható. A következő verseny előtt még kétséges volt, hogy egyáltalán rajthoz tudok-e állni, de a csapat végül emberfelettiteljesítménnyel újjáépítette az autót. Rendkívüli munka volt, minden tiszteletem az övék" – nyilatkozta Keszthelyi Vivien az első futam után.

A második versenyre ugyan az előírások szerintelkészültaz autó, aBlackArtsRacingazonban csak tesztelni küldte ki a magyar pilótát a pályára. Az ázsiai csapat joggal volt óvatos, Viviennek az első kört követően ki kellett állnia egy kisfinomhangolásra, de végül visszamehetett ellenőrizni a létfontosságú funkciókműködését.

A bajnokság utolsó futamán a magyar pilóta újult erővel állhatottrajthoz, ésmagabiztosan versenyezve a 14. pozícióból a pontszerző 10. helyreküzdöttefel magát. Kívülről nézve már ez is hatalmas teljesítmény, demintkésőbb kiderült, az ifjú versenyző technikai gondok nélkül akár még előrébb is végezhetett volna.

Az ifjú pilóta pontszerzőként zárt utolsó versenyén Fotó: VRS Sport Group
Az ifjú pilóta pontszerzőként zárt utolsó versenyén Fotó: VRS Sport Group

Az ifjú pilóta pontszerzőként zárt utolsó versenyén  •  Fotó: VRS Sport Group

„A rajtot követően már a 11. helyen álltam, de ahogy azóta kiderült, egy elektromos csatlakozó hibája miatta második kört követően gyakorlatilag már nem tudtam használni a negyedik sebességi fokozatot, ami megnehezítette a dolgomat. Nagyon boldog vagyok, hogy így is sikerült végigcsinálnom a versenyt, és pontszerző helyen célba érnem. Úgy gondolom, hogy ez méltó lezárása volt a rendkívül nehéz hétvégének" – értékelt a háromszoros túraautó-bajnok a futam után.

Vivien élete első nemzetközi F3-as sorozatában összesen 13 pontotgyűjtött, s ezzel a 13. helyen végzett. A debreceni születésű versenyzőnő az utolsó futamot követően pozitívan értékelt és jelezte, csakúgy mint eddig, továbbra is a következő kihívásra koncentrál:

„Azért indultam az F3AsianChampionshipWinter Seriesben, mert tapasztalatot akartam szerezni egy számomra teljesen új kategóriában. Túraautóról formaautóra váltani nem volt egyszerű, de szerencsére minden szakmai segítséget megkaptam a fejlődéshez. Büszke vagyok rá, hogy a keleti kontinensen a világ első női pilótájaként képviselhettem Magyarországot anemzetközi Formula–3-ban, a megszerzett pontok pedig külön örömöt jelentettek számomra. Nincs azonban időm megpihenni, mert március végén már kezdődik aW Series válogatójának utolsó fordulója, ahol szeretnék bekerülni a legjobb 18-ba.”

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik