utanpotlassport.hu 2019.03.28 14:23 Frissítve: 2019.03.28 14:34

Autósport: Keszthelyi Vivien a legjobbak sorában

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

VivienKeszthelyi_F3_WSeries_SelectionProcess (2)

Keszthelyi Viviennek megérte elfáradni az egy héten át tartó válogatón

UP-info – utanpotlassport.hu   A 2019-ben induló W Series-ben való részvételért világszerte több mint száz női pilóta jelentkezését fogadták el. A válogatón az előszűrés után már csak ötvennégyen maradtak versenyben. A második fordulóban ausztriai, három napon át tartó tesztsorozat következett, melynek a végén huszonnyolcra csökkent az esélyesek száma. Keszthelyi Vivien az utolsó, mindent eldöntő spanyolországi kiválasztáson, kevés formaautós tapasztalata ellenére nagyszerűen teljesített, így a sorozat egyik legfiatalabb tagjaként került a világ legjobb 22 női versenyzője közé.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen nagyon kevés időm volt, hogy felkészüljek. Nehéz két hónapon vagyok túl,  végig az a cél lebegett a szemem előtt, hogy minél több tapasztalatot szerezhessek a Formula–3-ban. Gratulálok az összes versenyzőnek, aki részt vett az egy héten keresztül tartó válogatón. Minden szempontból értékeltek minket, ami nagy kihívást jelentett, de a fáradtság ellenére most hatalmas az öröm" – nyilatkozta Vivien.

A fiatal magyar versenyző a W Series hivatalos teszt- és tartalék pilótájaként részt vesz minden versenyhétvégén és teszten, amellett készen kell állnia a sorozatban való versenyzésre is.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.