utanpotlassport.hu 2019.03.28 14:23 Frissítve: 2019.03.28 14:34

Autósport: Keszthelyi Vivien a legjobbak sorában

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

VivienKeszthelyi_F3_WSeries_SelectionProcess (2)

Keszthelyi Viviennek megérte elfáradni az egy héten át tartó válogatón

UP-info – utanpotlassport.hu   A 2019-ben induló W Series-ben való részvételért világszerte több mint száz női pilóta jelentkezését fogadták el. A válogatón az előszűrés után már csak ötvennégyen maradtak versenyben. A második fordulóban ausztriai, három napon át tartó tesztsorozat következett, melynek a végén huszonnyolcra csökkent az esélyesek száma. Keszthelyi Vivien az utolsó, mindent eldöntő spanyolországi kiválasztáson, kevés formaautós tapasztalata ellenére nagyszerűen teljesített, így a sorozat egyik legfiatalabb tagjaként került a világ legjobb 22 női versenyzője közé.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen nagyon kevés időm volt, hogy felkészüljek. Nehéz két hónapon vagyok túl,  végig az a cél lebegett a szemem előtt, hogy minél több tapasztalatot szerezhessek a Formula–3-ban. Gratulálok az összes versenyzőnek, aki részt vett az egy héten keresztül tartó válogatón. Minden szempontból értékeltek minket, ami nagy kihívást jelentett, de a fáradtság ellenére most hatalmas az öröm" – nyilatkozta Vivien.

A fiatal magyar versenyző a W Series hivatalos teszt- és tartalék pilótájaként részt vesz minden versenyhétvégén és teszten, amellett készen kell állnia a sorozatban való versenyzésre is.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.