UP-info utanpotlassport.hu 2019.08.13 12:48 Frissítve: 2019.08.13 12:49

Autósport: a 18 éves Keszthelyi Vivien sikeres F-3-as szezont zárt

Nagyszerű szezont zárt a Forma–3-as kategóriában a 18 esztendős Keszthelyi Vivien. A fiatal magyar pilóta a debütálóévad tapasztalatairól beszélt.

A mindössze 18 éves magyar pilóta, Keszthelyi Vivien élete első Formula autós szezonját az F3 Asian Championship Winter Series-ben kezdte meg az év elején, majd az ottani, rövid felkészülést követően a W Series hivatalos, szerződtetett tesztpilótájaként rögtön helyet kapott a világ legjobb női autóversenyzői között. Öt versenyhétvégén is kivívta az indulás lehetőségét a sorozatban, és csakúgy, mint a keleti kontinensen, Európában is pontszerző lett. Az utolsó, Brands Hatch-en megrendezett versenyen Vivien a húsz főt számláló nemzetközi mezőnyből a 14. helyen végzett, a női Forma-1-ként elhíresült bajnokság globális médiamegjelenésének köszönhetően pedig a 2019-es idényben felhelyezte Magyarországot az autósport világtérképére a Formula kategóriában.

Keszthelyi Vivien a Forma–3-ban is bizonyított Forrás: VRS Sport Menedzsment

Keszthelyi Vivien a Forma–3-ban is bizonyított  •  Forrás: VRS Sport Menedzsment

„Nagyon boldog vagyok, óriási lehetőséget kaptam, hiszen a mezőny egyik legkevesebb formaautós tapasztalattal bíró pilótája voltam. A cél is az volt, hogy bekerüljek a W Series-be, és minél több rutint gyűjtsek. A széria sajátosságaként mindig más mérnökökkel, szerelőkkel, illetve autókkal vágtam a hétvégéknek, ami a folyamatosan cserélődő beállítást, és egyben lehető legtöbb változó körülményt jelentette. Ez ideális lehetőségnek bizonyult, a kihívások mellett a folyamatos tapasztalatszerzésen volt a hangsúly, mivel hasonló kategóriájú autót a korábbi években még szimulátoron sem próbáltam” – mondta a magyar autósport történetének első női Forma-3-as pilótája.

A kimerítő évad után sincs megállás. Rövid pihenőt követően ismét munkába áll, hogy 2020-ban se okozzon csalódást.

„Most kaptam kis munkával egybekötött, kéthetes szünetet, ami elég lesz a feltöltődésre – mondta, majd a következő szezonra is kitért. – Utána kezdődik a felkészülés a jövő évre, hiszen az utolsó versennyel a munka nem ér véget. Ezúttal is tudatosan építkezünk, mert csak így lehet sikereket elérni."

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).