UP-info utanpotlassport.hu 2019.08.13 12:48 Frissítve: 2019.08.13 12:49

Autósport: a 18 éves Keszthelyi Vivien sikeres F-3-as szezont zárt

Nagyszerű szezont zárt a Forma–3-as kategóriában a 18 esztendős Keszthelyi Vivien. A fiatal magyar pilóta a debütálóévad tapasztalatairól beszélt.

A mindössze 18 éves magyar pilóta, Keszthelyi Vivien élete első Formula autós szezonját az F3 Asian Championship Winter Series-ben kezdte meg az év elején, majd az ottani, rövid felkészülést követően a W Series hivatalos, szerződtetett tesztpilótájaként rögtön helyet kapott a világ legjobb női autóversenyzői között. Öt versenyhétvégén is kivívta az indulás lehetőségét a sorozatban, és csakúgy, mint a keleti kontinensen, Európában is pontszerző lett. Az utolsó, Brands Hatch-en megrendezett versenyen Vivien a húsz főt számláló nemzetközi mezőnyből a 14. helyen végzett, a női Forma-1-ként elhíresült bajnokság globális médiamegjelenésének köszönhetően pedig a 2019-es idényben felhelyezte Magyarországot az autósport világtérképére a Formula kategóriában.

Keszthelyi Vivien a Forma–3-ban is bizonyított Forrás: VRS Sport Menedzsment

Keszthelyi Vivien a Forma–3-ban is bizonyított  •  Forrás: VRS Sport Menedzsment

„Nagyon boldog vagyok, óriási lehetőséget kaptam, hiszen a mezőny egyik legkevesebb formaautós tapasztalattal bíró pilótája voltam. A cél is az volt, hogy bekerüljek a W Series-be, és minél több rutint gyűjtsek. A széria sajátosságaként mindig más mérnökökkel, szerelőkkel, illetve autókkal vágtam a hétvégéknek, ami a folyamatosan cserélődő beállítást, és egyben lehető legtöbb változó körülményt jelentette. Ez ideális lehetőségnek bizonyult, a kihívások mellett a folyamatos tapasztalatszerzésen volt a hangsúly, mivel hasonló kategóriájú autót a korábbi években még szimulátoron sem próbáltam” – mondta a magyar autósport történetének első női Forma-3-as pilótája.

A kimerítő évad után sincs megállás. Rövid pihenőt követően ismét munkába áll, hogy 2020-ban se okozzon csalódást.

„Most kaptam kis munkával egybekötött, kéthetes szünetet, ami elég lesz a feltöltődésre – mondta, majd a következő szezonra is kitért. – Utána kezdődik a felkészülés a jövő évre, hiszen az utolsó versennyel a munka nem ér véget. Ezúttal is tudatosan építkezünk, mert csak így lehet sikereket elérni."

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.22 17:39:15

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

2019.08.22 09:49:18

Utánpótlássport Budai Zoltán utanpotlassport.hu

A 17 éves Bajos Gitta azután, hogy a suhli világkupán két érmet is szerzett, a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén újabb öttel, köztük három arannyal gazdagodott.

2019.08.21 21:09:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az írországi Európa-bajnokságon szerephez jutó játékosokkal harcolta ki a győzelmet a magyar U18-as válogatott, amely 3–2-re múlt felül a lettek korosztályos együttesét. Preisinger Sándor a mieink második félidőben alábbhagyó figyelmét emelte ki a hazai szövetség holnapjának adott nyilatkozatában.

2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.