Aus. Open: máltai és indiai ellenféllel kezdenek a magyar juniorok

Vágólapra másolva!
2019.01.18. 13:19
Címkék
Magyar idő szerint pénteken éjjel rajtol a juniorok Australian Open-je Melbourne-ben. Nagy Adrienn máltai, Makk Péter indiai ellenfél ellen lép pályára. Előbbi kisebb sérüléssel bajlódik, így számára előny, hogy csak az első körös meccsek második napján, vagyis szombaton éjjel kell játszania.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Felemásra sikeredett a magyar idő szerint pénteken éjjel rajtoló korosztályos Australian Open a résztvevő két magyar fiatal, Nagy Adrienn (ITF 26.) és Makk Péter (ITF 64.) számára. Utóbbi egyesben az első, párosban a második körben búcsúzott Traralgonban, a junior Grand Slam-viadal 1-es kategóriás előversenyén. Egyesben Adriennek sem volt túl sok szerencséje, hiszen a második körben meglepte őt egy jól megtermett ausztrál játékos, aki az akkor éppen viharosan erős szélben fizikálisan a magyar teniszező fölé kerekedett.Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Felemásra sikeredett a magyar idő szerint pénteken éjjel rajtoló korosztályos Australian Open a résztvevő két magyar fiatal, Nagy Adrienn (ITF 26.) és Makk Péter (ITF 64.) számára. Utóbbi egyesben az első, párosban a második körben búcsúzott Traralgonban, a junior Grand Slam-viadal 1-es kategóriás előversenyén. Egyesben Adriennek sem volt túl sok szerencséje, hiszen a második körben meglepte őt egy jól megtermett ausztrál játékos, aki az akkor éppen viharosan erős szélben fizikálisan a magyar teniszező fölé kerekedett.

Az MTK 17 éves versenyzőjének azonban ez egyáltalán nem szegte kedvét, és japán partnere, Kawaguchi Natsumi oldalán egészen a döntőig menetelt. S bár a magyar-japán duó a fináléban a hazai pálya előnyét élvezőOlivia Gadecki, Megan Smith kettős ellen hatalmas csatában ugyan, de 7:5, 3:6, 10:6 arányban alul maradt, a GS-mezőnnyel szinte teljesen megegyező viadalon finálézni több mint biztató teljesítmény néhány nappal a Melbourne-i rajt előtt. A főpróba egyetlen szépséghibája, hogy Adrienn a negyeddöntőben kisebb izomhúzódást szedett össze, amely a páros meccsek során ugyan nem akadályozta, ám egyesben minden erejére szüksége lesz ahhoz, hogy a világ legjobbjai ellen esélyesként léphessen pályára.

Nagy Adrienn japán partnere oldalán döntővel melegített az előversenyen
Nagy Adrienn japán partnere oldalán döntővel melegített az előversenyen

Nagy Adrienn japán partnere oldalán döntővel melegített az előversenyen

„Sajnos az itteni orvosi személyzet nem tudja kellőképpen kezelni Adri húzódását, a rendelkezésre álló gépeket és eszközöket csak a felnőttek használhatják, úgyhogy a tape-ek felhelyezésén és masszázson kívül más kezelésben nem részesült – avatta be honlapunkat a kulisszatitkokba Nagy Tamás edző-édesapa. – A létesítmény csodálatos, ám a szervezés és a kiszolgálás már kevésbé. A sztároktól is próbálják minél távolabb tartani a fiatalokat, ami számukra igen nagy csalódás, hiszen nagyon készültek ezekre a találkozásokra. De ezzel nem sokat foglalkozunk, a saját dolgainkra koncentrálunk. Adri jó szokásához híven mosolyog, optimista, csak engem aggaszt ez a húzódás. S bár a pályán kívülről én semmi nyugtalanítót nem tapasztaltam a játékán, a páros döntőben a négy lány között ő volt a legjobb, azért az egyes egészen más megterhelést jelent fizikálisan. Ő azt mondja, hogy a nagyobb kitörések után fáj neki, én elhiszem. A mai napon kétszer edzettünk volna, de a hirtelen jövő eső mindkettőt meghiúsította néhány perc után. Éppen ezért inkább kicsit kondiztunk.”

Talán a sors keze, hogy Nagy Adrienn így kicsit több pihenőhöz jutott, s talán az is, hogy nem szombaton, hanem vasárnap lép csak pályára a máltai Helene Pellicano (ITF 42.) ellen, akit 22. helyre soroltak a nevezési listán, s aki ellen pillanatnyilag egy egyre áll az MTK játékosa. Mindkét alkalommal Magyarországon és salakon találkoztak, s teljesen véletlenül, még a sorsolás előtt éppen egymás ellen ütöttek néhány labdamenetet.

„Eddig szoros meccseket vívtunk a máltai lány ellen, a kemény pálya azonban Adri mellett szól. Ezt ő is tudja, láttam rajta a magabiztosságot a sorsolást követően, még akkor is, ha kaphattunk volna könnyebb ellenfelet. A kedvezőtlen előjelek ellenére nagyon bízom a lányomban, ha nem akadályozza a húzódás, biztosan mindent megtesz a győzelemért. Párosban nem igazán látom, hogy ki lehetne sokkal jobb náluk, remélem itt is messzire jutnak” – zárta az esélylatolgatást Nagy Tamás.

Makk Péter ezzel szemben számára ismeretlen ellenfelet kapott az indiai Mann Shah (ITF 68.) személyében, aki csupán néhány helyezéssel áll a magyar fiú mögött. Igaz, ezen a táblán az is nagy előny, hogy a magyar teniszező elkerülte az előtte állókat, hiszen azokból volt sokkal több. Mivel a sorozatban negyedik junior GS-viadalára készülődő Nagy Adriennel szemben, számára ez lesz az első Grand Slam-verseny, Makk a traralgoni előcsatározást valóban felkészülésnek fogta fel, így a korai búcsú sem szegte harci kedvét:

„Felkészültnek érzem magam, nagyon várom a szombati rajtot, jól edzettem egész héten, semmi sem hátráltatta a munkát. Az ellenfelemet nem ismerem, de egyébként sem szoktam foglalkozni a sorsolással meccs előtt. Csak a saját játékomra figyelek, s arra, hogy kihozzam magamból a maximumot életem első korosztályos Grand Slam-viadalán.”

Az eredmény, úgy tűnik, egyik magyar esetében sem az elszántságon vagy az akaraton fog múlni.

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik