Atlétika: három magyar továbbjutó az U18-as Eb nyitó délelőttjén

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.05. 14:28
Címkék
Futótehetségeink közül Illovszky Dominiknak és Molnár Jankának sem jelentett gondot a továbbjutás az előfutamból a győri U18-as Európa-bajnokság nyitó napjának délelőttjén. Mindez még csak melegítés volt.

A. A. –utanpotlassport.huIllovszky Dominik, aki 2014-ben gyerek-világcsúcstartóként tűnt fel az atlétikában, a győri U18-as Európa-bajnokság nyitó napjának délelőttjén rajthoz állt. A 100 méteres sprinttávon a hatodik, vagyis utolsó futamban kapott helyet a selejtezőben (vagy ha úgy tetszik előfutamban), és enyhe, 0.1-es hátszél mellett 10.83-as időt ért el, ami elég volt a futam megnyeréséhez. Olyannyira, hogy a második helyen beérő lengyel Rafa Lupinsi majdnem egy tizeddel lemaradt.A. A. –utanpotlassport.huIllovszky Dominik, aki 2014-ben gyerek-világcsúcstartóként tűnt fel az atlétikában, a győri U18-as Európa-bajnokság nyitó napjának délelőttjén rajthoz állt. A 100 méteres sprinttávon a hatodik, vagyis utolsó futamban kapott helyet a selejtezőben (vagy ha úgy tetszik előfutamban), és enyhe, 0.1-es hátszél mellett 10.83-as időt ért el, ami elég volt a futam megnyeréséhez. Olyannyira, hogy a második helyen beérő lengyel Rafa Lupinsi majdnem egy tizeddel lemaradt.

Illovszky Dominik megnyerte a futamát
Illovszky Dominik megnyerte a futamát

Illovszky Dominik megnyerte a futamát

A legjobb három helyezett automatikusan bejutott az esti elődöntőbe, sőt ebből a futamból még ketten továbbmentek az idejükkel. Ezzel együtt a többi futam valamivel azért gyorsabb volt, egyet kivéve. Összesítésben Illovszky eredménye a negyvenegy fős mezőnyben a nyolcadik legjobb volt; huszonnégyen folytathatják az elődöntőben. A legjobb eredményt ezen a távon egyelőre a francia Raphael Bouju hozta,aki 0.9-es hátszélben 10.61 alatt teljesítette a távot.

A lányok kalapácsvetésében Rajczi Bianka 60.55 méterre dobta a szert, ez egyéni csúcs, de a továbbjutáshoz még negyven centi kellett volna. Öt kilométeres gyaloglásban Csörgő Dóra 25:49.96-tal a 15. helyen végzett, míg ahuszonnégy fős mezőny másik hazai sportolója, Zahorán Petra a 21. lett (itt nem tartanak előfutamot). A lányok 400 méterén bemutatkozott az egyik magyar éremesélyes, Molnár Janka és 55.33-mal magabiztosan jutotttovább– a 32 indulóból 23 folytathatja majd az elődöntőben. Janka a 2. futamot fölényesen megnyerte, bőven tartalékolhatott egy olyan számban, amelyben erre a legnagyobb szükség van. A legjobb időt a cseh Barbora Malíková 54.09-cel érte el. A lányok 100 méterén Takács Boglárka 12.09-cel, a 15. idővel jutott az elődöntőbe, Göblyös Csenge 12.52-vel kiesett.

Továbbikorosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik