HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.06.14 16:24 Frissítve: 2018.06.14 20:16

Atlétika: Farkas Petra Tamperében a legjobb 8 közé ugrana

Száz méteren és távolugrásban is aranyérmet nyert Farkas Petra a miskolci junior és U23-as országos bajnokságon. A Dunakeszi VSE 18 esztendős atlétája a tamperei U20-as világbajnokságra készül, és reményei szerint útja lépésről lépésre a legjobb nyolc közé vezet.

HIRDETÉS

Leiner Soma - utanpotlassport.huHeike Drechsler, Carl Lewis – két atléta, akik rövidtávfutóként és távolugróként is jelentős sikereket értek el pályafutásuk alatt. Noha Farkas Petra, a Dunakeszi VSE 18 esztendős versenyzője olimpia és világbajnokság helyett egyelőre junior országos bajnokságot nyert 100 méteren és távolugrásban, a miskolci viadalon nyújtott teljesítményére joggal kaptuk fel a fejünket.

 

Farkas Petra (középen) egyéni csúccsal győzött 100 méteren, a miskolci országos bajnokságon

Farkas Petra (középen) egyéni csúccsal győzött 100 méteren, a miskolci országos bajnokságon

 

„Kicsiként több mindent kipróbáltam, idővel jöttünk rá, hogy a sprinttáv fekszik nekem a legjobban” – meséli Petra. „Bár alapvetően távolugrónak tartom magam, jól összhangba lehet hozni a 100 méterrel, így néhány versenyen elindulok abban is. Mondjuk arra nem számítottam, hogy a miskolci korosztályos ob-n egyéni csúccsal nyerhetek. ”

Petra édesapja maratonfutó, édesanyja pedig kajakozott, így a sport szeretetéért nem kellett a szomszédba mennie. A futópálya helyett azonban a teremben kezdett, ám miután edzői úgy vélték, hogy tornásznak túl magas lesz, eltanácsolták. Ezzel indították el atlétikai pályafutását, amely során azóta többek között felnőtt országos bajnoki címet, illetve két Eb-negyedik helyezést ért el.

„Kicsit bosszantó, hiszen két éve az ifjúsági Európa-bajnokságon egy centi hiányzott az éremhez. Ennek ellenére hatalmas élmény volt, pláne, hogy előző évben komoly sérüléssel bajlódtam. Hasonlóan szép emlék a tavalyi, grossetói kontinensviadalon elért negyedik hely is.”

A következő lépcsőfok pedig a tamperei junior-világbajnokság, ám Petra előtte a felnőtt országos bajnokságon, illetve a Gyulai Memorialon is elindul.

„Jó formában érzem magam, Miskolcon is voltak biztató ugrásaim. A helyezéseket tekintve sosem tűzünk ki konkrét célt, lépésről-lépésre haladunk. Előbb selejtező, legjobb tizenkettő, aztán remélem sikerül a nyolcba is bejutni.”

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS