HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.06.14 16:24 Frissítve: 2018.06.14 20:16

Atlétika: Farkas Petra Tamperében a legjobb 8 közé ugrana

Száz méteren és távolugrásban is aranyérmet nyert Farkas Petra a miskolci junior és U23-as országos bajnokságon. A Dunakeszi VSE 18 esztendős atlétája a tamperei U20-as világbajnokságra készül, és reményei szerint útja lépésről lépésre a legjobb nyolc közé vezet.

HIRDETÉS

Leiner Soma - utanpotlassport.huHeike Drechsler, Carl Lewis – két atléta, akik rövidtávfutóként és távolugróként is jelentős sikereket értek el pályafutásuk alatt. Noha Farkas Petra, a Dunakeszi VSE 18 esztendős versenyzője olimpia és világbajnokság helyett egyelőre junior országos bajnokságot nyert 100 méteren és távolugrásban, a miskolci viadalon nyújtott teljesítményére joggal kaptuk fel a fejünket.

 

Farkas Petra (középen) egyéni csúccsal győzött 100 méteren, a miskolci országos bajnokságon

Farkas Petra (középen) egyéni csúccsal győzött 100 méteren, a miskolci országos bajnokságon

 

„Kicsiként több mindent kipróbáltam, idővel jöttünk rá, hogy a sprinttáv fekszik nekem a legjobban” – meséli Petra. „Bár alapvetően távolugrónak tartom magam, jól összhangba lehet hozni a 100 méterrel, így néhány versenyen elindulok abban is. Mondjuk arra nem számítottam, hogy a miskolci korosztályos ob-n egyéni csúccsal nyerhetek. ”

Petra édesapja maratonfutó, édesanyja pedig kajakozott, így a sport szeretetéért nem kellett a szomszédba mennie. A futópálya helyett azonban a teremben kezdett, ám miután edzői úgy vélték, hogy tornásznak túl magas lesz, eltanácsolták. Ezzel indították el atlétikai pályafutását, amely során azóta többek között felnőtt országos bajnoki címet, illetve két Eb-negyedik helyezést ért el.

„Kicsit bosszantó, hiszen két éve az ifjúsági Európa-bajnokságon egy centi hiányzott az éremhez. Ennek ellenére hatalmas élmény volt, pláne, hogy előző évben komoly sérüléssel bajlódtam. Hasonlóan szép emlék a tavalyi, grossetói kontinensviadalon elért negyedik hely is.”

A következő lépcsőfok pedig a tamperei junior-világbajnokság, ám Petra előtte a felnőtt országos bajnokságon, illetve a Gyulai Memorialon is elindul.

„Jó formában érzem magam, Miskolcon is voltak biztató ugrásaim. A helyezéseket tekintve sosem tűzünk ki konkrét célt, lépésről-lépésre haladunk. Előbb selejtező, legjobb tizenkettő, aztán remélem sikerül a nyolcba is bejutni.”

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS