Asztalitenisz: Harasztovich Fanni és András Csaba Budapest ifjúsági bajnoka

Vágólapra másolva!
2018.01.29. 18:13
Címkék
Három korosztályban is asztalitenisz Budapest-bajnokságot rendeztek a hét végén. A leányok mezőnyében egyértelmű volt a Statisztika-fölény, míg a fiúk versenyében ezúttal megoszlottak az aranyérmek.

Munkatársunktól – utanpotlassport.huA hét végén került sor az utánpótláskorú asztaliteniszezők háromnapos Budapest-bajnokságára. Már-már hagyományosnak mondható, hogy a fiúk versenyét a BVSC Szőnyi úti termében, míg a lányok viadalát a Statisztika otthonában, azaz az Ormai csarnokban rendezték.Munkatársunktól – utanpotlassport.huA hét végén került sor az utánpótláskorú asztaliteniszezők háromnapos Budapest-bajnokságára. Már-már hagyományosnak mondható, hogy a fiúk versenyét a BVSC Szőnyi úti termében, míg a lányok viadalát a Statisztika otthonában, azaz az Ormai csarnokban rendezték.

 

Kizakisz Nikolaosz két arany- és egy ezüstérmet szerzett a hét végi Budapest-bajnokságon Forrás: Yorgos SE
Kizakisz Nikolaosz két arany- és egy ezüstérmet szerzett a hét végi Budapest-bajnokságon Forrás: Yorgos SE

Kizakisz Nikolaosz két arany- és egy ezüstérmet szerzett a hét végi Budapest-bajnokságon • Forrás: Yorgos SE

 

Zuglóban először az újoncok álltak asztalhoz. A „kicsik” versengésében egyértelműen a szekszárdi Yorgos SE versenyzője, Kizakisz Nikolaosz tűnt ki. Az U11-esek mezőnyében a soltvadkerti Lei Balázst, míg a nála két évvel idősebbek között a szarvasi Szántosi Dávidot múlta felül a fináléban. Szántosi sem maradt aranyérem nélkül, ő az U12-es viadalt nyerte meg, a döntőben a tiszaújvárosi Köllő Ábelt győzte le.

A serdülők között a pécsi Hőgye Dániel végzett az élen. A 15 éves versenyző előbb az elődöntőben 3:2-re győzte le a ceglédi Ócsai Mátét, míg az aranyéremért a KSI-s Huzsvár Erik ellen nyert magabiztosan, 3:0-ra. Párosban már nem maradt el a sportiskolások aranya, a Huzsvár, Ujvári Máté kettős a még bőven újonckorú Szántosi, Kizakisz duót múlta felül az utolsó meccsen.

A legnagyobbak mezőnyében a januártól már az ifjúsági korosztályba tartozó András Csaba diadalmaskodott. A BVSC-Zugló asztaliteniszezője az aranycsatában az Ausztriában légióskodó Juhász Patrikot verte meg. Párosban szintén a „hazaiak” örülhettek, András, Both Olivérrel az oldalán az Ócsait (Ceglédi VSE) és Kishegyi Ákost (Dunakeszi) győzte le , míg a harmadik helyre szintén két zuglói kettős futott be.

A lányok is a kisújoncok számával kezdtek. A Statisztika PSC fiatalja, Molnár Kendra fantasztikus menetelést mutatott be, szettveszteség nélkül nyerte meg az U11-es versenyt. Az U12-esek között a soltvadkerti Ambrus Akadémia versenyzője, Tanács Nóra nyert, míg az újonc összevont korcsoportban a KSI SE játékosa, Letanóczki Dalma végzett az első helyen.

 

Harasztovich Fanni nagy csatában nyerte meg az ifjúsági lányok versenyét Forrás: MOATSZ
Harasztovich Fanni nagy csatában nyerte meg az ifjúsági lányok versenyét Forrás: MOATSZ

Harasztovich Fanni nagy csatában nyerte meg az ifjúsági lányok versenyét • Forrás: MOATSZ

 

A serdülőversenyt a tavaly még az újoncok között parádézó Tölgyes Dorottya nyerte. A nyírbátori lány mindössze egy játszmát vesztett, és a döntőben 3:0-ra győzött a tatai Adamik Csenge ellen. Párosban az egyesben döntőt vívó játékosok alkották az aranyérmes párt, utolsó mérkőzésükön döntő játszmában múlták felül a Czeglédi Dorka, Volentics Anna (Statisztika PSC, Dunakeszi) kettőst.

Az U18-asok, vagyis az ifjúságiak viadalát a 2017-ben párosban ifjúsági Európa-bajnok Harasztovich Fanni nyerte. A statisztikás versenyző a fináléban klubtársát, Dari Helgát verte hatalmas csatában, 4:3-ra. A párosdöntőt hazai kettősök vívták: a Phan Viola, Menkő Veronika duó kisebb meglepetésre legyőzte Darit és Harasztovichot.

Részletes eredmények: ITT.

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik