Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2019.08.24 08:51 Frissítve: 2019.08.24 16:19

Asztalitenisz: zuglói gyerekek edzőtáboroztak Kínában

Közel két hetes edzőtáborban vett részt a BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztályának tizenegy fiatalja a kínai Dalian Egyetemen. A küldöttség vezetőjével, Herendi Ivánnal beszélgettünk a kint tapasztaltakról.

Tíznapos edzőtáborban vettek részt a BVSC-Zugló 12 és 15 év közötti asztaliteniszezői a kínai Dalian Egyetemen. A tizenegy fiatal mindezt a nemrégiben született megállapodásnak köszönhette:

A BVSC-Zugló csapata a Dalian Egyetemen

A BVSC-Zugló csapata a Dalian Egyetemen

„Edzőnk, Fang Yan kapcsolatainak hála, közel egy éve ki tudtam menni Kínába, hogy együttműködési megállapodást kössek a BVSC és a Dalian Egyetem között. Szerencsére sikerrel jártam, így idén februárban már vendégül láthattunk kínai fiatalokat a Molnár János emlékversenyen, valamint az azt megelőző edzőtáborban. Ezúttal rajtunk volt a sor, mi utaztunk. Olyannyira jól sikerült, hogy jövőre megismételhetjük” – mondta Herendi Iván, a küldöttség vezetője.

Kína talán a legnagyobb hagyományokkal bíró pingpong-nagyhatalom a világon. Óriási élmény volt a gyerekeknek, hogy betekintést nyerhettek ebbe a kultúrába, de napjaikat mégis inkább a munka töltötte ki: a reggeli futást délelőtti edzés követte, délután és este pedig újabb tréningeken vettek részt.

„Elképesztő, mennyit dolgoznak a kínaiak. Naponta nagyjából hét órát, és ezt általában pluszmunka követi este – így Herendi. – Szembetűnő volt a fiatalok mentalitása. Pontosan tudják, mit szeretnének elérni, és eszerint élnek nap mint nap. Ehhez kell a szülői háttér is – anyuka és apuka abban bízva engedi el gyermekét az ország másik végébe, hogy később klasszis válik belőle. Remélik, hogy egyszer kialakítják azt az egyedülálló egzisztenciát, amely csak a legjobb pingpongosokat illeti meg náluk.

Az elnök szerint nincs nagy titkuk a kínaiaknak. Sikerességüket  szerinte a rendszernek köszönhetik, valamint annak, hogy több millió játékos vetélkedik, ezzel sarkallva egymást a keményebb felkészülésre. A szakember úgy véli, a konkurencia és a bődületesen nagy merítési lehetőség miatt világvezetők a sportágban:

„Folyamatosan hajtanak. A feladatok nem sokban különböznek attól, amit mi csinálunk: egyszerűbbek, ám hosszabb ideig csinálják őket. Az alapjátékot tökéletesre fejlesztik. Különösen nagy hangsúlyt fektetnek a lábmunkára – már a legkisebbek is magas szinten mozognak. Ami nagyon fontos, hogy bírják a monotonitást. Mindannyian elképesztő élményekkel gazdagodtunk. Semmi kétségem sincs afelől, hogy ez a néhány nap nagy hatással lesz a kicsik pályafutására” – zárja le Herendi.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).