Asztalitenisz: vasárnap Tölgyes Dorottya jutott legtovább Hodonínban

Vágólapra másolva!
2019.02.18. 12:49
Címkék
Két éremmel utaztak haza a magyar utánpótláskorú asztaliteniszezők a Hodonínban rendezett cseh nemzetközi ifjúsági és serdülő bajnokságról.

M. Sz.utanpotlassport.hu Sűrű programjuk van a hazai asztaliteniszezőknek 2019-ben is – pedig még csak az elején járunk –, hiszen hétről hétre megméretik magukat valamelyik nemzetközi viadalon. Két hete még a BVSC-Zugló által huszonnegyedik alkalommal megrendezett Molnár János-emlékversenyen álltak asztalhoz, a hétvégén pedig a csehországi Hodonínban fogtak ütőt a nemzetközi szövetség versenysorozatának újabb állomásán, amely egyben a rendező ország ifjúsági és serdülőbajnoksága is volt.M. Sz.utanpotlassport.hu Sűrű programjuk van a hazai asztaliteniszezőknek 2019-ben is – pedig még csak az elején járunk –, hiszen hétről hétre megméretik magukat valamelyik nemzetközi viadalon. Két hete még a BVSC-Zugló által huszonnegyedik alkalommal megrendezett Molnár János-emlékversenyen álltak asztalhoz, a hétvégén pedig a csehországi Hodonínban fogtak ütőt a nemzetközi szövetség versenysorozatának újabb állomásán, amely egyben a rendező ország ifjúsági és serdülőbajnoksága is volt.

Huzsvár Erik (hátul) és a francia Derit Forrás: MOATSZ
Huzsvár Erik (hátul) és a francia Derit Forrás: MOATSZ

Huzsvár Erik (hátul) és acseh Belík  •  Forrás: MOATSZ

A viadalon, mint azt már korábbi cikkünkben megírtuk: az ifjúsági fiú- és leány serdülőcsapat érte el a legnagyobb sikert. Előbbi ezüst-, utóbbi pedig bronzérmet szerzett a nívós mezőnyben. Azonban egyesben és párosban sem vallottak szégyent fiataljaink…

Az ifjúságiak küzdelmeiben a fiúk közül András Csabajutott legtovább, aki a nyolcaddöntőben kapott ki a későbbi győztes lengyel Samuel Kulczyckitől4:1-es arányban. A hölgyek mezőnyében Fejős Anna és Dari Helga egyaránt a csoportkörben esett ki.

A serdülők egyes versenyében Huzsvár Erik és Tölgyes Dorottya nyújtotta a legjobb teljesítményt. Huzsvár a nyolcaddöntőben kapott ki az orosz Szergej Rizsovtól 3:0-ra, a legjobb egyéni eredményt elérő Tölgyest pedig a későbbi győztes japán Akae Kaho búcsúztatta a negyeddöntőben ugyanilyen arányban.

CSEH NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS-BAJNOKSÁG - AHOL A MIEINK BEFEJEZTÉK:
FIÚ IFJÚSÁGI.
Egyes. Csoportkör: Huzsvár Erik, Terék Norbert. A 32 közé jutásért: Both Olivér. A nyolcaddöntőbe jutásért: Juhász Patrik. A negyeddöntőbe jutásért: András Csaba.
Páros. Az elődöntőbe jutásért: András, Both. A 32 közé jutásért: Juhász, Terék; Huzsvár, Derit (francia).
Csapat. Ezüstérem: András, Both, Juhász.
FIÚ SERDÜLŐ.
Egyes. A 32 közé jutásért: Krebs Levente, Szántosi Dávid. A nyolcaddöntőbe jutásért: Balogh Bence. A negyeddöntőbe jutásért: Huzsvár Erik.
Páros. A nyolcaddöntőbe jutásért: Balogh, Krebs; Szántosi, Straubinger. Az elődöntőbe jutásért: Huzsvár, Belík (cseh).
Csapat. Csoportkör: Huzsvár, Balogh, Szántosi.
LEÁNY IFJÚSÁGI.
Egyes. Csoportkör: Fejős Anna, Dari Helga.
Páros. A nyolcaddöntőbe jutásért: Dari, Fejős.
Csapat. Csoportkör: Dari, Volentics, Tanács.
LEÁNY SERDÜLŐ.
Egyes. A 32 közé jutásért: Volentics Anna. Az elődöntőbe jutásért: Tölgyes Dorottya.
Páros. A nyolcaddöntőbe jutásért: Tanács, Volentics. A negyeddöntőbe jutásért: Adamik Csenge, Balogh Kíra; Tölgyes, Hursey (walesi).
Csapat. Bronzérem: Balogh, Tölgyes, Adamik.

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik