HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.02.18 12:49 Frissítve: 2019.02.18 12:52

Asztalitenisz: vasárnap Tölgyes Dorottya jutott legtovább Hodonínban

Két éremmel utaztak haza a magyar utánpótláskorú asztaliteniszezők a Hodonínban rendezett cseh nemzetközi ifjúsági és serdülő bajnokságról.

M. Sz. utanpotlassport.hu Sűrű programjuk van a hazai asztaliteniszezőknek 2019-ben is – pedig még csak az elején járunk –, hiszen hétről hétre megméretik magukat valamelyik nemzetközi viadalon. Két hete még a BVSC-Zugló által huszonnegyedik alkalommal megrendezett Molnár János-emlékversenyen álltak asztalhoz, a hétvégén pedig a csehországi Hodonínban fogtak ütőt a nemzetközi szövetség versenysorozatának újabb állomásán, amely egyben a rendező ország ifjúsági és serdülőbajnoksága is volt.

Huzsvár Erik (hátul) és a francia Derit Forrás: MOATSZ

Huzsvár Erik (hátul) és a cseh Belík  •  Forrás: MOATSZ

A viadalon, mint azt már korábbi cikkünkben megírtuk: az ifjúsági fiú- és leány serdülőcsapat érte el a legnagyobb sikert. Előbbi ezüst-, utóbbi pedig bronzérmet szerzett a nívós mezőnyben. Azonban egyesben és párosban sem vallottak szégyent fiataljaink…

Az ifjúságiak küzdelmeiben a fiúk közül András Csaba jutott legtovább, aki a nyolcaddöntőben kapott ki a későbbi győztes lengyel Samuel Kulczyckitől 4:1-es arányban. A hölgyek mezőnyében Fejős Anna és Dari Helga egyaránt a csoportkörben esett ki.

A serdülők egyes versenyében Huzsvár Erik és Tölgyes Dorottya nyújtotta a legjobb teljesítményt. Huzsvár a nyolcaddöntőben kapott ki az orosz Szergej Rizsovtól 3:0-ra, a legjobb egyéni eredményt elérő Tölgyest pedig a későbbi győztes japán Akae Kaho búcsúztatta a negyeddöntőben ugyanilyen arányban.

CSEH NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS-BAJNOKSÁG - AHOL A MIEINK BEFEJEZTÉK:
FIÚ IFJÚSÁGI.
Egyes. Csoportkör: Huzsvár Erik, Terék Norbert. A 32 közé jutásért: Both Olivér. A nyolcaddöntőbe jutásért: Juhász Patrik. A negyeddöntőbe jutásért: András Csaba.
Páros. Az elődöntőbe jutásért: András, Both. A 32 közé jutásért: Juhász, Terék; Huzsvár, Derit (francia).
Csapat. Ezüstérem: András, Both, Juhász.
FIÚ SERDÜLŐ.
Egyes. A 32 közé jutásért: Krebs Levente, Szántosi Dávid. A nyolcaddöntőbe jutásért: Balogh Bence. A negyeddöntőbe jutásért: Huzsvár Erik.
Páros. A nyolcaddöntőbe jutásért: Balogh, Krebs; Szántosi, Straubinger. Az elődöntőbe jutásért: Huzsvár, Belík (cseh).
Csapat. Csoportkör: Huzsvár, Balogh, Szántosi.
LEÁNY IFJÚSÁGI.
Egyes. Csoportkör: Fejős Anna, Dari Helga.
Páros. A nyolcaddöntőbe jutásért: Dari, Fejős.
Csapat. Csoportkör: Dari, Volentics, Tanács.
LEÁNY SERDÜLŐ.
Egyes. A 32 közé jutásért: Volentics Anna. Az elődöntőbe jutásért: Tölgyes Dorottya.
Páros. A nyolcaddöntőbe jutásért: Tanács, Volentics. A negyeddöntőbe jutásért: Adamik Csenge, Balogh Kíra; Tölgyes, Hursey (walesi).
Csapat. Bronzérem: Balogh, Tölgyes, Adamik.

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.

2019.02.26 15:52:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A címvédő Genk ugyan távol marad a tizenkettedik Puskás−Suzuki-kupától, így is bombaerős mezőny gyűlik össze a hagyományosan pünkösdkor rendezett felcsúti U17-es tornán. A Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett zsinórban harmadszor érkezik a Bayern München, míg Európán kívülről a brazil Flamengo jelezte részvételét. A szomszédos országokból ezúttal a román Hagi Akadémia, illetve az újonc Eszék igyekszik megakadályozni a házigazdák első sikerét a torna történetében.