utanpotlassport.hu 2019.02.18 12:49 Frissítve: 2019.02.18 12:52

Asztalitenisz: vasárnap Tölgyes Dorottya jutott legtovább Hodonínban

Két éremmel utaztak haza a magyar utánpótláskorú asztaliteniszezők a Hodonínban rendezett cseh nemzetközi ifjúsági és serdülő bajnokságról.

M. Sz. utanpotlassport.hu Sűrű programjuk van a hazai asztaliteniszezőknek 2019-ben is – pedig még csak az elején járunk –, hiszen hétről hétre megméretik magukat valamelyik nemzetközi viadalon. Két hete még a BVSC-Zugló által huszonnegyedik alkalommal megrendezett Molnár János-emlékversenyen álltak asztalhoz, a hétvégén pedig a csehországi Hodonínban fogtak ütőt a nemzetközi szövetség versenysorozatának újabb állomásán, amely egyben a rendező ország ifjúsági és serdülőbajnoksága is volt.

Huzsvár Erik (hátul) és a francia Derit Forrás: MOATSZ

Huzsvár Erik (hátul) és a cseh Belík  •  Forrás: MOATSZ

A viadalon, mint azt már korábbi cikkünkben megírtuk: az ifjúsági fiú- és leány serdülőcsapat érte el a legnagyobb sikert. Előbbi ezüst-, utóbbi pedig bronzérmet szerzett a nívós mezőnyben. Azonban egyesben és párosban sem vallottak szégyent fiataljaink…

Az ifjúságiak küzdelmeiben a fiúk közül András Csaba jutott legtovább, aki a nyolcaddöntőben kapott ki a későbbi győztes lengyel Samuel Kulczyckitől 4:1-es arányban. A hölgyek mezőnyében Fejős Anna és Dari Helga egyaránt a csoportkörben esett ki.

A serdülők egyes versenyében Huzsvár Erik és Tölgyes Dorottya nyújtotta a legjobb teljesítményt. Huzsvár a nyolcaddöntőben kapott ki az orosz Szergej Rizsovtól 3:0-ra, a legjobb egyéni eredményt elérő Tölgyest pedig a későbbi győztes japán Akae Kaho búcsúztatta a negyeddöntőben ugyanilyen arányban.

CSEH NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS-BAJNOKSÁG - AHOL A MIEINK BEFEJEZTÉK:
FIÚ IFJÚSÁGI.
Egyes. Csoportkör: Huzsvár Erik, Terék Norbert. A 32 közé jutásért: Both Olivér. A nyolcaddöntőbe jutásért: Juhász Patrik. A negyeddöntőbe jutásért: András Csaba.
Páros. Az elődöntőbe jutásért: András, Both. A 32 közé jutásért: Juhász, Terék; Huzsvár, Derit (francia).
Csapat. Ezüstérem: András, Both, Juhász.
FIÚ SERDÜLŐ.
Egyes. A 32 közé jutásért: Krebs Levente, Szántosi Dávid. A nyolcaddöntőbe jutásért: Balogh Bence. A negyeddöntőbe jutásért: Huzsvár Erik.
Páros. A nyolcaddöntőbe jutásért: Balogh, Krebs; Szántosi, Straubinger. Az elődöntőbe jutásért: Huzsvár, Belík (cseh).
Csapat. Csoportkör: Huzsvár, Balogh, Szántosi.
LEÁNY IFJÚSÁGI.
Egyes. Csoportkör: Fejős Anna, Dari Helga.
Páros. A nyolcaddöntőbe jutásért: Dari, Fejős.
Csapat. Csoportkör: Dari, Volentics, Tanács.
LEÁNY SERDÜLŐ.
Egyes. A 32 közé jutásért: Volentics Anna. Az elődöntőbe jutásért: Tölgyes Dorottya.
Páros. A nyolcaddöntőbe jutásért: Tanács, Volentics. A negyeddöntőbe jutásért: Adamik Csenge, Balogh Kíra; Tölgyes, Hursey (walesi).
Csapat. Bronzérem: Balogh, Tölgyes, Adamik.

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.

2020.01.11 21:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Több honlap is arról számolt be, hogy – a folyamatos érdeklődés ellenére – nem vált klubot a Red Bull Salzburg mindössze 19 éves magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, akinek a kivásárlási árát immár 15 millió euróra taksálja a legnagyobb játékospiaci értékekkel fogalkozó portál, a transfermarkt.com.

2020.01.11 14:05:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2020-as szezont is a túraautó-világkupában teljesíti Tassi Attila. A fiatal magyar versenyző azt is nyilvánosságra hozta, hogy továbbra is a Honda színeiben folytatja a versenyzést, és reméli, a tanuló éve után immár jobban kijön neki a lépés.