Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.01.16 16:34 Frissítve: 2020.01.20 11:25

Asztalitenisz: változó módszerek a fiú utánpótlás-válogatottaknál

Az ősszel, a fiú serdülő asztalitenisz-válogatott élére kinevezett Pázsy Ferenccel beszélgettünk fiú utánpótlásunk helyéről a nemzetközi mezőnyben, emellett szóba került az is, hogy készülnek az idei világversenyekre.

A fiú asztalitenisz-válogatottak élén az ősszel lecserélték a szakmai stábokat: a serdülőfiúkat Vitsek Iván helyett Pázsy Ferenc irányítja, míg az ifjúságiak szövetségi kapitánya Vigh Zsolt helyett Somosi Miklós lett.

Szántosi Dávidot is kiemelte a serdülő fiúk szövetségi kapitánya, Pázsy Ferenc Forrás: bmsextra.hu

Szántosi Dávidot is kiemelte a serdülő fiúk szövetségi kapitánya, Pázsy Ferenc  •  Forrás: bmsextra.hu

„Nem úgy zajlott a munka, és az eredmények sem úgy jöttek, ahogyan azt a szövetség elvárta volna, emiatt kértek fel minket a feladatra. Korábban havonta találkoztak három napot összetartás miatt a válogatottak, ezen mindenképpen változtatni szerettünk volna; minden héten két napot foglalkozunk a srácokkal − egyik héten a vidékiek, másik héten a budapestiek edzenek, a nemzeti együttes magja pedig minden héten itt van” − fejti ki Pázsy.

Az összetartások alkalmával naponta körülbelül öt órát edzenek a fiatalok:

„Általában reggel kilencre érkeznek a gyerekek, fél órával később már pingpongoznak. A délutáni edzés is kétórás, amelyet fél óra szervagyakorlat vagy kondi követ.”

A szakember arról beszélt, az ifi és a serdülőcsapat is erős:

„A kisebbek között Kizaikisz Nikolaosz, Lei Balázs és Szántosi Dávid is kiemelkedő kvalitású pingpongos, azt viszont tudni kell róluk, hogy még nagyon fiatalok; Lei és Kizakisz ugyanis még csak újonckorú. Ami az ifiket illeti: András Csaba, Both Olivér és Huzsvár Erik nagyon jó csapatot alkot. Nem kérdés, Csaba a húzóember, mindhárom számban jó esélye lehet a dobogóra a korosztályos Európa-bajnokságon. Kivételes tehetség, rengeteg potenciál rejlik benne.”

Mit vár Pázsy a tanítványaitól a serdülő kontiensviadalon?

„Sok víz lefolyik addig még a Dunán... A cseh, az olasz, a francia és a tunéziai utánpótlás nemzetközi bajnokságon is részt veszünk. Balázs és Dávid párosa nagyon jó lehet, és a csapat is. Azt hiszem, idén szép eredmény lenne, ha a srácok bejutnának a tizenhat közé. Távolabb kell tekinteni az eredményeket illetően: igazán meghatározók két év múlva lehetnek a serdülőmezőnyben.”

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".