Asztalitenisz: változó módszerek a fiú utánpótlás-válogatottaknál

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.16. 16:34
Címkék
Az ősszel, a fiú serdülő asztalitenisz-válogatott élére kinevezett Pázsy Ferenccel beszélgettünk fiú utánpótlásunk helyéről a nemzetközi mezőnyben, emellett szóba került az is, hogy készülnek az idei világversenyekre.

A fiú asztalitenisz-válogatottak élén az ősszel lecserélték a szakmai stábokat: a serdülőfiúkat Vitsek Iván helyett Pázsy Ferenc irányítja, míg az ifjúságiak szövetségi kapitánya Vigh Zsolt helyett Somosi Miklós lett.Vitsek Iván helyett Pázsy Ferenc irányítja, míg az ifjúságiak szövetségi kapitánya Vigh Zsolt helyett Somosi Miklós lett.

Szántosi Dávidot is kiemelte a serdülő fiúk szövetségi kapitánya, Pázsy Ferenc Forrás: bmsextra.hu
Szántosi Dávidot is kiemelte a serdülő fiúk szövetségi kapitánya, Pázsy Ferenc Forrás: bmsextra.hu

Szántosi Dávidot is kiemelte a serdülő fiúk szövetségi kapitánya, Pázsy Ferenc  •  Forrás: bmsextra.hu

„Nem úgy zajlott a munka, és az eredmények sem úgy jöttek, ahogyan azt a szövetség elvárta volna, emiatt kértek fel minket a feladatra. Korábban havonta találkoztak három napot összetartás miatt a válogatottak, ezen mindenképpen változtatni szerettünk volna; minden héten két napot foglalkozunk a srácokkal − egyik héten a vidékiek, másik héten a budapestiek edzenek, a nemzeti együttes magja pedig minden héten itt van”− fejti ki Pázsy.

Az összetartások alkalmával naponta körülbelül öt órát edzenek a fiatalok:

„Általában reggel kilencre érkeznek a gyerekek, fél órával később már pingpongoznak. A délutáni edzés is kétórás, amelyet fél óra szervagyakorlat vagy kondi követ.”

A szakember arról beszélt, az ifi és a serdülőcsapat is erős:

„A kisebbek között Kizaikisz Nikolaosz, Lei Balázs és Szántosi Dávid is kiemelkedő kvalitású pingpongos, azt viszont tudni kell róluk, hogy még nagyon fiatalok; Lei és Kizakisz ugyanis még csak újonckorú. Ami az ifiket illeti: András Csaba, Both Olivér és Huzsvár Erik nagyon jó csapatot alkot. Nem kérdés, Csaba a húzóember, mindhárom számban jó esélye lehet a dobogóra a korosztályos Európa-bajnokságon. Kivételes tehetség, rengeteg potenciál rejlik benne.”

Mit vár Pázsy a tanítványaitól a serdülő kontiensviadalon?

„Sok víz lefolyik addig még a Dunán... A cseh, az olasz, a francia és a tunéziai utánpótlás nemzetközi bajnokságon is részt veszünk. Balázs és Dávid párosa nagyon jó lehet, és a csapat is. Azt hiszem, idén szép eredmény lenne, ha a srácok bejutnának a tizenhat közé. Távolabb kell tekinteni az eredményeket illetően: igazán meghatározók két év múlva lehetnek a serdülőmezőnyben.”

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik