utanpotlassport.hu 2019.03.11 13:56 Frissítve: 2019.03.11 14:03

Asztalitenisz: senki nem duplázott a serdülő MOATSZ-kupán

Ugyan négy versenyszámban hirdettek győztest a hétvégén megrendezett serdülő MOATSZ-kupán, de kétszer egy asztaliteniszező nem állhatott fel a dobogó legtetejére. Egyesben Huzsvár Erik és Tölgyes Dorottya, csapatban a BVSC-Zugló és a Statisztika PSC együttese diadalmaskodott.

M. Sz. – utanpotlassport.hu A hét végén rendezték meg a serdülő pingpongozók MOATSZ-kupáját, nemenként két számban: egyesben és csapatban. A fiúk a KSI SE, míg a hölgyek az Ormai László Csarnokban álltak asztalhoz.

A BVSC-Zugló győztes csapata (Molnár Krisztián edző, Hajdu Ákos, Kárpáti Ágoston, Krebs Levente és Marsi Márton edző) Fotó: Karikás Gábor

A BVSC-Zugló győztes csapata (Molnár Krisztián edző, Hajdu Ákos, Kárpáti Ágoston, Krebs Levente és Marsi Márton edző)  •  Fotó: Karikás Gábor

A mezőny kiegyenlítettségét támasztja alá a tény, hogy kétszer senki nem állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A fiúk mezőnyében a sportiskolások tehetsége, Huzsvár Erik és a szarvasi Szántosi Dávid masírozott a döntőig, ahol a fővárosi fiatal 3:1-re ütötte ki 12 éves ellenfelét. A bronzcsatát a zuglói Krebs Levente nyerte a pécsi Balogh Bence ellen.

Csapatban ugyancsak sokáig menetelt a KSI SE alakulata, ám a döntőbe jutás nem sikerült. Az aranyérem a BVSC-Zugló (Krebs, Kárpáti, Hajdu), az ezüst a Városi Sportegyesület Dunakeszi (Vándor, Káder, Oroszki), a bronz pedig a Ceglédi VSE (Hörömpő, Tótin, Unghváry, Petrik) és a KSI SE (Huzsvár, Straubinger, Török, Vörös) versenyzőinek a nyakába került.

A leányok viadalát a nyírbátori Tölgyes Dorottya nyerte, miután 3:1-re legyőzte a fináléban a dunakesziek ígéretét, Volentics Annát. A dobogó legalsó fokára az orosházi Balogh Kíra és a „statisztikás” Czeglédi Dorka állhatott fel. Csapatban a sorrend: Statisztika PSC (Czeglédi, Molnár, Nagy), KSI SE (Letanóczki, Trungel, Benczik, Szimán), Statisztika PSC B-csapat (Kemecsei, Jakab, Dohoczki), ASE Orosháza (Balogh, Hudák, Farkas).

ORSZÁGOS SERDÜLŐ MOATSZ-KUPA
Serdülő egyes
Fiúk: 1. Huzsvár Erik (KSI SE), 2. Szántosi Dávid (Szarvasi Kőrös ASE), 3. Krebs Levente (BVSC-Zugló)
Leányok: 1. Tölgyes Dorottya (Nyírbátori ASE), 2. Volentics Anna (Városi Sportegyesület Dunakeszi), 3. Balogh Ágnes Kíra (ASE Orosháza), Czeglédi Dorka (Statisztika PSC)
Serdülő csapat
Fiúk: 1. BVSC-Zugló, 2. Városi Sportegyesület Dunakeszi, 3. Ceglédi VSE, KSI SE
Leányok: 1. Statisztika PSC, 2. KSI SE, 3. Statisztika PSC (B), ASE Orosháza

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.