HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.03.11 13:56 Frissítve: 2019.03.11 14:03

Asztalitenisz: senki nem duplázott a serdülő MOATSZ-kupán

Ugyan négy versenyszámban hirdettek győztest a hétvégén megrendezett serdülő MOATSZ-kupán, de kétszer egy asztaliteniszező nem állhatott fel a dobogó legtetejére. Egyesben Huzsvár Erik és Tölgyes Dorottya, csapatban a BVSC-Zugló és a Statisztika PSC együttese diadalmaskodott.

M. Sz. – utanpotlassport.hu A hét végén rendezték meg a serdülő pingpongozók MOATSZ-kupáját, nemenként két számban: egyesben és csapatban. A fiúk a KSI SE, míg a hölgyek az Ormai László Csarnokban álltak asztalhoz.

A BVSC-Zugló győztes csapata (Molnár Krisztián edző, Hajdu Ákos, Kárpáti Ágoston, Krebs Levente és Marsi Márton edző) Fotó: Karikás Gábor

A BVSC-Zugló győztes csapata (Molnár Krisztián edző, Hajdu Ákos, Kárpáti Ágoston, Krebs Levente és Marsi Márton edző)  •  Fotó: Karikás Gábor

A mezőny kiegyenlítettségét támasztja alá a tény, hogy kétszer senki nem állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A fiúk mezőnyében a sportiskolások tehetsége, Huzsvár Erik és a szarvasi Szántosi Dávid masírozott a döntőig, ahol a fővárosi fiatal 3:1-re ütötte ki 12 éves ellenfelét. A bronzcsatát a zuglói Krebs Levente nyerte a pécsi Balogh Bence ellen.

Csapatban ugyancsak sokáig menetelt a KSI SE alakulata, ám a döntőbe jutás nem sikerült. Az aranyérem a BVSC-Zugló (Krebs, Kárpáti, Hajdu), az ezüst a Városi Sportegyesület Dunakeszi (Vándor, Káder, Oroszki), a bronz pedig a Ceglédi VSE (Hörömpő, Tótin, Unghváry, Petrik) és a KSI SE (Huzsvár, Straubinger, Török, Vörös) versenyzőinek a nyakába került.

A leányok viadalát a nyírbátori Tölgyes Dorottya nyerte, miután 3:1-re legyőzte a fináléban a dunakesziek ígéretét, Volentics Annát. A dobogó legalsó fokára az orosházi Balogh Kíra és a „statisztikás” Czeglédi Dorka állhatott fel. Csapatban a sorrend: Statisztika PSC (Czeglédi, Molnár, Nagy), KSI SE (Letanóczki, Trungel, Benczik, Szimán), Statisztika PSC B-csapat (Kemecsei, Jakab, Dohoczki), ASE Orosháza (Balogh, Hudák, Farkas).

ORSZÁGOS SERDÜLŐ MOATSZ-KUPA
Serdülő egyes
Fiúk: 1. Huzsvár Erik (KSI SE), 2. Szántosi Dávid (Szarvasi Kőrös ASE), 3. Krebs Levente (BVSC-Zugló)
Leányok: 1. Tölgyes Dorottya (Nyírbátori ASE), 2. Volentics Anna (Városi Sportegyesület Dunakeszi), 3. Balogh Ágnes Kíra (ASE Orosháza), Czeglédi Dorka (Statisztika PSC)
Serdülő csapat
Fiúk: 1. BVSC-Zugló, 2. Városi Sportegyesület Dunakeszi, 3. Ceglédi VSE, KSI SE
Leányok: 1. Statisztika PSC, 2. KSI SE, 3. Statisztika PSC (B), ASE Orosháza

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.

2019.02.26 15:52:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A címvédő Genk ugyan távol marad a tizenkettedik Puskás−Suzuki-kupától, így is bombaerős mezőny gyűlik össze a hagyományosan pünkösdkor rendezett felcsúti U17-es tornán. A Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett zsinórban harmadszor érkezik a Bayern München, míg Európán kívülről a brazil Flamengo jelezte részvételét. A szomszédos országokból ezúttal a román Hagi Akadémia, illetve az újonc Eszék igyekszik megakadályozni a házigazdák első sikerét a torna történetében.