Asztalitenisz: senki nem duplázott a serdülő MOATSZ-kupán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.11. 13:56
Címkék
Ugyan négy versenyszámban hirdettek győztest a hétvégén megrendezett serdülő MOATSZ-kupán, de kétszer egy asztaliteniszező nem állhatott fel a dobogó legtetejére. Egyesben Huzsvár Erik és Tölgyes Dorottya, csapatban a BVSC-Zugló és a Statisztika PSC együttese diadalmaskodott.

M. Sz.– utanpotlassport.hu A hét végén rendezték meg a serdülő pingpongozók MOATSZ-kupáját, nemenként két számban: egyesben és csapatban. A fiúk a KSI SE, míg a hölgyek az Ormai László Csarnokban álltak asztalhoz.M. Sz.– utanpotlassport.hu A hét végén rendezték meg a serdülő pingpongozók MOATSZ-kupáját, nemenként két számban: egyesben és csapatban. A fiúk a KSI SE, míg a hölgyek az Ormai László Csarnokban álltak asztalhoz.

A BVSC-Zugló győztes csapata (Molnár Krisztián edző, Hajdu Ákos, Kárpáti Ágoston, Krebs Levente és Marsi Márton edző) Fotó: Karikás Gábor
A BVSC-Zugló győztes csapata (Molnár Krisztián edző, Hajdu Ákos, Kárpáti Ágoston, Krebs Levente és Marsi Márton edző) Fotó: Karikás Gábor

A BVSC-Zugló győztes csapata (Molnár Krisztián edző, Hajdu Ákos, Kárpáti Ágoston, Krebs Levente és Marsi Márton edző)  •  Fotó: Karikás Gábor

A mezőny kiegyenlítettségét támasztja alá a tény, hogy kétszer senki nem állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A fiúk mezőnyében a sportiskolások tehetsége, Huzsvár Erik és a szarvasi Szántosi Dávid masírozott a döntőig, ahol a fővárosi fiatal 3:1-re ütötte ki 12 éves ellenfelét. A bronzcsatát a zuglói Krebs Levente nyerte a pécsi Balogh Bence ellen.

Csapatban ugyancsak sokáig menetelt a KSI SE alakulata, ám a döntőbe jutás nem sikerült. Az aranyérem a BVSC-Zugló (Krebs, Kárpáti, Hajdu), az ezüst a Városi Sportegyesület Dunakeszi (Vándor, Káder, Oroszki), a bronz pedig a Ceglédi VSE (Hörömpő, Tótin, Unghváry, Petrik) és a KSI SE (Huzsvár, Straubinger, Török, Vörös) versenyzőinek a nyakába került.

A leányok viadalát a nyírbátori Tölgyes Dorottya nyerte, miután 3:1-re legyőzte a fináléban a dunakesziek ígéretét, Volentics Annát. A dobogó legalsó fokára az orosházi Balogh Kíra és a „statisztikás” Czeglédi Dorka állhatott fel. Csapatban a sorrend: Statisztika PSC (Czeglédi, Molnár, Nagy), KSI SE (Letanóczki, Trungel, Benczik, Szimán), Statisztika PSC B-csapat (Kemecsei, Jakab, Dohoczki), ASE Orosháza (Balogh, Hudák, Farkas).

ORSZÁGOS SERDÜLŐ MOATSZ-KUPA
Serdülő egyes
Fiúk: 1. Huzsvár Erik (KSI SE), 2. Szántosi Dávid (Szarvasi Kőrös ASE), 3. Krebs Levente (BVSC-Zugló)
Leányok: 1. Tölgyes Dorottya (Nyírbátori ASE), 2. Volentics Anna (Városi Sportegyesület Dunakeszi), 3. Balogh Ágnes Kíra (ASE Orosháza), Czeglédi Dorka (Statisztika PSC)
Serdülő csapat
Fiúk: 1. BVSC-Zugló, 2. Városi Sportegyesület Dunakeszi, 3. Ceglédi VSE, KSI SE
Leányok: 1. Statisztika PSC, 2. KSI SE, 3. Statisztika PSC (B), ASE Orosháza

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik