utanpotlassport.hu 2019.04.15 09:11 Frissítve: 2019.04.15 09:23

Asztalitenisz: négy utánpótláskorú játékosunk indul a hazai vb-n

„Nem kérdés, az elmúlt évtizedek legnagyobb ünnepe lesz a magyar asztaliteniszsportban – utalt az április 21. és 28. között a budapesti Hungexpón megrendezendő felnőtt-világbajnokságra Felegyi Gábor, a szövetség főtitkára. – Generációknak nem adatott meg az, ami a klasszisaink mellett jelen esetben négy utánpótláskorú pingpongosnak is, hogy hazai közönség előtt álljon asztalhoz vébén."

Munkatársunktól Hatvankilenc évvel ezelőtt, 1950-ben volt legutóbb példa arra, hogy Magyarország asztalitenisz-világbajnokságot rendezett, az idén, április 21. és 28. között azonban ismét megteheti. Az év eseménye következik a sportágban: a felnőttek mellett pedig négy magyar utánpótláskorú játékosnak is kínál életre szóló élményt.

A 16 éves András Csaba a legfiatalabb versenyző a vb-n résztvevő magyar keretben Forrás: MOATSZ

A 16 éves András Csaba a legfiatalabb versenyző a vb-n szereplő magyar keretben  •  Forrás: MOATSZ

„A rendezési jognak köszönhetően négy fiatal is helyet kapott a válogatottban. Összesen hat férfi és hat női játékosunk méreti meg magát – számol be a részletekről Felegyi Gábor, a szövetség főtitkára. – Nem kérdés, az elmúlt évtizedek legnagyobb ünnepe lesz a magyar asztaliteniszsportban, soha nem szegeződött még ránk ennyi szempár. A részt vevő versenyzőinknek soha vissza nem térő alkalom, hiszen az elmúlt hatvankilenc évben egyetlen hazai pingpongos sem játszhatott saját közönség előtt vébén. Nem beszélve a fiatalokról: András Csabáról, Juhász Patrikról, Hartbrich Leonie-ról és Fehér Orsolyáról, akik olyan lehetőség kapujában vannak, amely világbajnokoknak sem adatott meg.”

Az említett négy tehetség közül a két fiú ifjúsági korú, András tizenhat, míg Juhász tizennyolc éves. Nincs is különösebb várakozás velük szemben – mondta Aranyosi Péter, a férfi felnőttválogatott szövetségi kapitánya.

„Csabi a legutóbbi World Tour-versenyen nagy sikert aratott azzal, hogy megverte a rutinos szlovák Alexander Valuchot. Az ilyen bravúrok nagyban növelik a játékosok motivációját, főleg ilyen fiatalon. Nyilván reménykedem a szép szereplésben, de semmilyen terhet nem akarok egyikük vállára sem rakni. A legfontosabb, hogy tapasztalatot szerezzenek, és szokják a légkört. Ha ők a legjobbjukat nyújtják, már elégedettek leszek.”

Egyetért a női nemzeti csapat szakvezetője, Bátorfi Zoltán is:
„Bízom benne, hogy Orsi és Leonie is felveszi a versenyt a mezőnnyel, és kellemes meglepetést okoz. Mivel mind a ketten kilencvenkilences születésűek, így még mindig nem túlzás azt állítani, hogy a pályájuk elején vannak. A vébén elért jó eredmény nagyot lendíthet a karrierjükön, de természetesen konkrét, elérendő célt nem tűztünk ki nekik.”

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.