utanpotlassport.hu 2019.04.15 09:11 Frissítve: 2019.04.15 09:23

Asztalitenisz: négy utánpótláskorú játékosunk indul a hazai vb-n

„Nem kérdés, az elmúlt évtizedek legnagyobb ünnepe lesz a magyar asztaliteniszsportban – utalt az április 21. és 28. között a budapesti Hungexpón megrendezendő felnőtt-világbajnokságra Felegyi Gábor, a szövetség főtitkára. – Generációknak nem adatott meg az, ami a klasszisaink mellett jelen esetben négy utánpótláskorú pingpongosnak is, hogy hazai közönség előtt álljon asztalhoz vébén."

Munkatársunktól Hatvankilenc évvel ezelőtt, 1950-ben volt legutóbb példa arra, hogy Magyarország asztalitenisz-világbajnokságot rendezett, az idén, április 21. és 28. között azonban ismét megteheti. Az év eseménye következik a sportágban: a felnőttek mellett pedig négy magyar utánpótláskorú játékosnak is kínál életre szóló élményt.

A 16 éves András Csaba a legfiatalabb versenyző a vb-n résztvevő magyar keretben Forrás: MOATSZ

A 16 éves András Csaba a legfiatalabb versenyző a vb-n szereplő magyar keretben  •  Forrás: MOATSZ

„A rendezési jognak köszönhetően négy fiatal is helyet kapott a válogatottban. Összesen hat férfi és hat női játékosunk méreti meg magát – számol be a részletekről Felegyi Gábor, a szövetség főtitkára. – Nem kérdés, az elmúlt évtizedek legnagyobb ünnepe lesz a magyar asztaliteniszsportban, soha nem szegeződött még ránk ennyi szempár. A részt vevő versenyzőinknek soha vissza nem térő alkalom, hiszen az elmúlt hatvankilenc évben egyetlen hazai pingpongos sem játszhatott saját közönség előtt vébén. Nem beszélve a fiatalokról: András Csabáról, Juhász Patrikról, Hartbrich Leonie-ról és Fehér Orsolyáról, akik olyan lehetőség kapujában vannak, amely világbajnokoknak sem adatott meg.”

Az említett négy tehetség közül a két fiú ifjúsági korú, András tizenhat, míg Juhász tizennyolc éves. Nincs is különösebb várakozás velük szemben – mondta Aranyosi Péter, a férfi felnőttválogatott szövetségi kapitánya.

„Csabi a legutóbbi World Tour-versenyen nagy sikert aratott azzal, hogy megverte a rutinos szlovák Alexander Valuchot. Az ilyen bravúrok nagyban növelik a játékosok motivációját, főleg ilyen fiatalon. Nyilván reménykedem a szép szereplésben, de semmilyen terhet nem akarok egyikük vállára sem rakni. A legfontosabb, hogy tapasztalatot szerezzenek, és szokják a légkört. Ha ők a legjobbjukat nyújtják, már elégedettek leszek.”

Egyetért a női nemzeti csapat szakvezetője, Bátorfi Zoltán is:
„Bízom benne, hogy Orsi és Leonie is felveszi a versenyt a mezőnnyel, és kellemes meglepetést okoz. Mivel mind a ketten kilencvenkilences születésűek, így még mindig nem túlzás azt állítani, hogy a pályájuk elején vannak. A vébén elért jó eredmény nagyot lendíthet a karrierjükön, de természetesen konkrét, elérendő célt nem tűztünk ki nekik.”

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.