Asztalitenisz: második lett a fiú serdülőcsapat Varasdon

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.21. 20:59
Címkék
Az asztaliteniszezők Varasdon zajló nemzetközi bajnokságán a Huzsvár Erik és Szántosi Dávid alkotta fiú serdülőcsapat végig remek teljesítményt nyújtva a döntőbe küzdötte magát, a szombat esti fináléban azonban a kínaiakkal szemben már nem volt esélye.

huzsvár_511x365_acf_cropped
huzsvár_511x365_acf_cropped

Huzsvárékat csak a döntőben tudták legyőzni • Forrás: MOATSZ

huzsvár_511x365_acf_cropped
huzsvár_511x365_acf_cropped

Huzsvárékat csak a döntőben tudták legyőzni  •  Forrás: MOATSZ

A varasdi serdülő és ifjúsági horvát nemzetközi bajnokság csapatversenyének csoportkörére pénteken került sor és a magyar indulók közül egyedül a Szántosi Dávid és Huzsvár Erik alkotta párosnak sikerült bejutnia a szombati egyenes kieséses szakaszba. A magyar fiúk a negyeddöntőre is megőrizték kiváló formájukat, a cseheket győzték le 3:1-re. Az elődöntőben az oroszok következtek. Szántosi elvesztette egyes meccsét, Huzsvár viszont nyert. A páros találkozón ismét az oroszok bizonyultak jobbnak és egy győzelemre kerültek a döntőbe jutástól. Ekkor Huzsvár végletekig kiélezett mérkőzésen, döntő szett 12–10-re nyert és egyenlített, Szántosi pedig három játszmában simán győzött, így megfordította a párharc állását, beállítva a végeredményt (3:2).

A döntőben a torna fő esélyesei, a kínaiak vártak a magyar fiúkra. Szántosi jól kezdett, rögtön játszmát nyert, ám kínai ellenfele fordított, és onnan kezdve nem vitt el szettet a magyar csapat. A következő meccsen Huzsvár már nem járt a bravúr közelében, a páros összecsapáson pedig szintén a kínaiak bizonyultak jobbnak, és megérdemelten nyerték meg a versenyt (3:0). A magyar serdülőcsapat ezüstérmes lett.

Vasárnap a két magyar fiú a serdülők páros és egyes kieséses szakaszában is érdekelt lesz, hiszen mindketten sikerrel vették a csoportküzdelmeket. Rajtuk kívül Volentics Anna, Tanács Nóra és Kizakisz Nikolaosz is játszik a zárónapon.

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik