UP-info utanpotlassport.hu 2019.09.21 20:59 Frissítve: 2019.09.23 17:52

Asztalitenisz: második lett a fiú serdülőcsapat Varasdon

Az asztaliteniszezők Varasdon zajló nemzetközi bajnokságán a Huzsvár Erik és Szántosi Dávid alkotta fiú serdülőcsapat végig remek teljesítményt nyújtva a döntőbe küzdötte magát, a szombat esti fináléban azonban a kínaiakkal szemben már nem volt esélye.

huzsvár_511x365_acf_cropped

Huzsvárékat csak a döntőben tudták legyőzni  •  Forrás: MOATSZ

A varasdi serdülő és ifjúsági horvát nemzetközi bajnokság csapatversenyének csoportkörére pénteken került sor és a magyar indulók közül egyedül a Szántosi Dávid és Huzsvár Erik alkotta párosnak sikerült bejutnia a szombati egyenes kieséses szakaszba. A magyar fiúk a negyeddöntőre is megőrizték kiváló formájukat, a cseheket győzték le 3:1-re. Az elődöntőben az oroszok következtek. Szántosi elvesztette egyes meccsét, Huzsvár viszont nyert. A páros találkozón ismét az oroszok bizonyultak jobbnak és egy győzelemre kerültek a döntőbe jutástól. Ekkor Huzsvár végletekig kiélezett mérkőzésen, döntő szett 12–10-re nyert és egyenlített, Szántosi pedig három játszmában simán győzött, így megfordította a párharc állását, beállítva a végeredményt (3:2).

A döntőben a torna fő esélyesei, a kínaiak vártak a magyar fiúkra. Szántosi jól kezdett, rögtön játszmát nyert, ám kínai ellenfele fordított, és onnan kezdve nem vitt el szettet a magyar csapat. A következő meccsen Huzsvár már nem járt a bravúr közelében, a páros összecsapáson pedig szintén a kínaiak bizonyultak jobbnak, és megérdemelten nyerték meg a versenyt (3:0). A magyar serdülőcsapat ezüstérmes lett.

Vasárnap a két magyar fiú a serdülők páros és egyes kieséses szakaszában is érdekelt lesz, hiszen mindketten sikerrel vették a csoportküzdelmeket. Rajtuk kívül Volentics Anna, Tanács Nóra és Kizakisz Nikolaosz is játszik a zárónapon.

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.10.11 22:13:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Péntek este harmadik felkészülési meccsét is lejátszotta a Gera Zoltán irányította 2021-es korosztályos Európa-bajnokságra készülő U21-es labdarúgó-válogatott. A zalaegerszegi összecsapáson a horvát válogatott három góllal bizonyult jobbnak.

2019.09.29 17:02:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az utolsó hétvégén Kovács Bálint bebiztosította első helyét a német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájában. A H-Moto Team 18 éves versenyzője egy futamot megnyert, a másik versenyben második lett Hockenheimben.

2019.09.24 21:22:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Telekom Veszprém U21-es csapatával állt ki a Szpartak Moszkva ellen a Seha-liga 3. fordulójában; a Gulyás Péter vezette fiatalok pedig nagyszerűen helyettesítették a felnőtteket: hullámzó mérkőzésen 26–23-ra legyőzték az oroszokat.

2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.