UP-info utanpotlassport.hu 2019.09.21 20:59 Frissítve: 2019.09.23 17:52

Asztalitenisz: második lett a fiú serdülőcsapat Varasdon

Az asztaliteniszezők Varasdon zajló nemzetközi bajnokságán a Huzsvár Erik és Szántosi Dávid alkotta fiú serdülőcsapat végig remek teljesítményt nyújtva a döntőbe küzdötte magát, a szombat esti fináléban azonban a kínaiakkal szemben már nem volt esélye.

huzsvár_511x365_acf_cropped

Huzsvárékat csak a döntőben tudták legyőzni  •  Forrás: MOATSZ

A varasdi serdülő és ifjúsági horvát nemzetközi bajnokság csapatversenyének csoportkörére pénteken került sor és a magyar indulók közül egyedül a Szántosi Dávid és Huzsvár Erik alkotta párosnak sikerült bejutnia a szombati egyenes kieséses szakaszba. A magyar fiúk a negyeddöntőre is megőrizték kiváló formájukat, a cseheket győzték le 3:1-re. Az elődöntőben az oroszok következtek. Szántosi elvesztette egyes meccsét, Huzsvár viszont nyert. A páros találkozón ismét az oroszok bizonyultak jobbnak és egy győzelemre kerültek a döntőbe jutástól. Ekkor Huzsvár végletekig kiélezett mérkőzésen, döntő szett 12–10-re nyert és egyenlített, Szántosi pedig három játszmában simán győzött, így megfordította a párharc állását, beállítva a végeredményt (3:2).

A döntőben a torna fő esélyesei, a kínaiak vártak a magyar fiúkra. Szántosi jól kezdett, rögtön játszmát nyert, ám kínai ellenfele fordított, és onnan kezdve nem vitt el szettet a magyar csapat. A következő meccsen Huzsvár már nem járt a bravúr közelében, a páros összecsapáson pedig szintén a kínaiak bizonyultak jobbnak, és megérdemelten nyerték meg a versenyt (3:0). A magyar serdülőcsapat ezüstérmes lett.

Vasárnap a két magyar fiú a serdülők páros és egyes kieséses szakaszában is érdekelt lesz, hiszen mindketten sikerrel vették a csoportküzdelmeket. Rajtuk kívül Volentics Anna, Tanács Nóra és Kizakisz Nikolaosz is játszik a zárónapon.

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.