Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2019.10.07 17:33 Frissítve: 2019.10.11 13:33

Asztalitenisz: értékes korosztályos helyezések

Az ifjúsági András Csaba negyedik, míg a serdülő Tölgyes Dorottya hatodik lett a hollandiai Noordwijkban vasárnap véget ért Európa top10-bajnokságon. A történteket a serdülő leányválogatott vezetőedzője, Lindner Ádám, valamint Somosi Miklós válogatottedző értékelte.

Vasárnap ért véget Hollandiában a serdülő és ifjúsági asztaliteniszezők Európa top10-bajnoksága. Ahogyan az a verseny nevéből is sejthető, a kontinens tíz legjobbja vett részt a megméretésen nemenként és korcsoportonként. A magyarokat két sportoló képviselte Noordwijkban: a serdülőkorú Tölgyes Dorottya, valamint az ifjúsági András Csaba − mind a ketten az európai lajstrom hetedik helyén állnak.

András Csaba a negyedik helyen zárta az Európa top10-bajnokságot

András Csaba a negyedik helyen zárta az Európa top10-bajnokságot

„Ezen a versenyen mindenkinek kilenc, rendkívül kiélezett meccse lesz három napon belül. Az a döntő, ki bírja jobban a nyomást” − nyilatkozta a viadal előtt a serdülő lányok szövetségi kapitánya, Lindner Ádám.

András volt az aki, jobban kezdett, ám Tölgyes sem panaszkodhatott: előbbi háromszor győzött, utóbbi két győztes és egy vesztes mérkőzést tudhatott maga mögött.

Csaba elképesztően teljesített a pénteken. Külön öröm volt, hogy azt az olasz Carlo Rossit is legyőzte, akit eddig még soha nem vert meg. A folytatásban a két belga sem okozott különösebb gondot, jó nap volt” −vélekedett Somosi Miklós válogatottedző.

Szombaton megint bravúrral nyitott András, a francia Dorian Zhenget is felülmúlta, aki − Somosi elmondása szerint − elképesztően jó játékos. Jöhetett a másik francia, Lilian Bardet, akit korábban már vert meg a magyar fiú. Ezúttal nem sikerült, nagy csatában kapott ki 4:3-ra. A hatodik mérkőzését ugyanakkor behúzta a holland Lode Hulshoffal szemben, így továbbra is reális esélyese volt a végső sikerre.

A zárónap aztán nem úgy sikerült, ahogyan tervezte: háromszor is kikapott, így a negyedik helyen végzett a top10-bajnokságon.

„Mindenki tartott Csabától, hiszen látták, milyen jó formában van. Összességében bravúrosnak mondható a negyedik hely, ez nem is kérdés. Egyetlen párharc fáj neki igazán: a Bardet elleni” − így Somosi.

Ami Dorottyát illeti: a második napot negatív mérleggel zárta; egyszer nyert és kétszer alulmaradt. Vasárnap ráadásul beteg lett, emiatt az utolsó ütközetet feladta. Végül az ugyancsak elismerésre méltó hatodik helyen végzett.

„Jól indult, de tudni kell, eleinte valamivel könnyebb riválisokkal találkozott. Volt néhány hihetetlen szoros csatája, amelyekből akár ő jöhetett volna ki győztesként, de sajnos, nem így történt. Mindent összevetve azt hiszem, a bronzérem elérhető lett volna, ha minden jól alakul. Ettől függetlenül elégedett vagyok a látottakkal” − összegzett Lindner.

EURÓPA TOP10-BAJNOKSÁG, NOORDWIJK
Ifjúsági fiú
1. Kay Stumper (német), 2. Samuel Kulczycki (lengyel), 3. Lilian Bardet (francia), 4. András Csaba
András Csaba–Carlo Rossi (olasz) 4:1, András–Adrien Rassenfosse (belga) 4:1, András–Olav Kosolosky (belga) 4:3, András–Doiran Zheng (francia) 4:3, Lilian Bardet (francia)–András 4:3, András–Lode Hulshof (holland) 4:1, Vincent Picard (francia)–András 4:2, Samuel Kulczycki (lengyel)–András 4:2, Kay Stumper (német)–András 4:0
Serdülő leány
1. Elena Zaharia (román), 2. Annett Kaufmann (német), 3. Vlada Voronyina (orosz), …6. Tölgyes Dorottya
Tölgyes Dorottya–Helena Sommerova (cseh) 4:1, Tölgyes–Naomi Pranjkovic (német) 4:2, Annett Kaufmann (német) –Tölgyes 4:1, Alina Zakarjkina–Tölgyes 4:3, Tölgyes–Malamatenia Papadimitriou (görög) 4:1, Elena Zaharia (román)–Tölgyes 4:1, Vlada Voronyina (orosz) –Tölgyes 4:3, Hara Arapovic (horvát)–Tölgyes 3:0 után Tölgyes feladta

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.10.11 22:13:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Péntek este harmadik felkészülési meccsét is lejátszotta a Gera Zoltán irányította 2021-es korosztályos Európa-bajnokságra készülő U21-es labdarúgó-válogatott. A zalaegerszegi összecsapáson a horvát válogatott három góllal bizonyult jobbnak.

2019.09.29 17:02:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az utolsó hétvégén Kovács Bálint bebiztosította első helyét a német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájában. A H-Moto Team 18 éves versenyzője egy futamot megnyert, a másik versenyben második lett Hockenheimben.

2019.09.24 21:22:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Telekom Veszprém U21-es csapatával állt ki a Szpartak Moszkva ellen a Seha-liga 3. fordulójában; a Gulyás Péter vezette fiatalok pedig nagyszerűen helyettesítették a felnőtteket: hullámzó mérkőzésen 26–23-ra legyőzték az oroszokat.

2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.