Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2019.12.03 20:28 Frissítve: 2019.12.03 20:35

Asztalitenisz: András Csaba thaiföldi tapasztalatai

Az asztaliteniszező András Csabának nem úgy sikerült a thaiföldi ifjúsági világbajnokság, ahogyan eltervezte; egyesben és vegyes párosban is az első körben búcsúzott. Honlapunknak értékelte a történteket, és beszélt a tapasztalatairól is.

Hétfőn ért haza András Csaba Thaiföldről, az ifjúsági asztaliteniszezők világbajnokságáról. Egyesben kiemeltként vághatott neki a viadalnak, hiszen a korosztályos lajstrom tizenötödik helyét foglalja el. A megméretés nem úgy sikerült neki, ahogyan eltervezte: a főtábla első körében vereséget szenvedett a kínai Liu Je-pótól, így ideje korán véget ért neki a verseny.

Ez a világbajnokság nem jött össze András Csabának Forrás: nemzetisport.hu

Ez a világbajnokság nem jött össze András Csabának  •  Forrás: nemzetisport.hu

„A vb előtt örültem, hogy nem kell játszanom a csoportkörben, és egyből a főtáblán kezdhetek. Egy dolgot nem szerettem volna: kínaival kezdeni, a szerencse ugyanakkor nem állt mellém... Nem érzem úgy, hogy rosszul játszottam volna. Volt egy-két hiba, de a lehetőségekhez képest a tudásom legjavát hoztam. Egyáltalán nem voltam bemelegedve, nem éreztem a termet, mivel a viadal kezdetekor az belső asztalokon nem lehetett edzeni, és mint mondtam, a csoportban sem volt lehetőségem felvenni a ritmusomat. Ezek a dolgok rengeteget számítanak ebben a sportban. Mindettől eltekintve azt tudom mondani, hogy sokat fejlődtem, rengeteget tanultam: az biztos, hogy a szögeket sokkal pontosabban kell megjátszanom” − értékelte szereplését a fiatal.

Nem csak a vb-n tudott fejlődni Csaba, hanem az azt megelőző egyhetes edzőtáborban is:

„Elképesztően intenzív csaták folytak, hiszen csak a legjobbak lehettek itt. Ennek okán kevés volt a rontás is. A srácok nagyon jó fejek voltak, összekovácsolódott a társaság. Nem taktikázott vagy tartalékolt senki, odatettük magunkat.”

A megméretés előtt nem sokkal vált biztossá, hogy vegyes párosban új partnerrel vág neki a soron következő évadnak: az olasz ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes Jamila Laurentivel. A páros első erőpróbája kudarcba fulladt, hiszen már a második körbe sem jutottak be; szoros meccsen kikaptak (2:3) a szlovák Filip Delincak és a cseh Gabriela Stepanova alkotta duótól.

„Csapatként jók voltunk, lelkileg támogattuk egymást. Tisztában voltam vele, hogy különlegesen üt, kilencéves korom óta ismerem. Fel voltam erre készülve, de nehezebb kezelni, mint sejtettem. Nagy probléma volt, hogy a vb-t megelőzően nem volt lehetőségünk gyakorolni, élesben játszottunk először. Mindazonáltal voltak kiváló poénjaink, amelyekre alapozhatunk. Nem vagyunk letörve, megbeszéltük, hogy neki kell állnunk gyakorolni, mivel éremesélyesei lehetünk a jövő évi korosztályos Európa-bajnokságnak.”

András arról beszélt, hogy hasznos tapasztalatokkal gazdagodott Thaiföldön. Bízik abban, hogy a 2020-as világbajnokságon már a magyar csapat is ott lehet, ehhez azonban a legjobb ötbe kell jutniuk az Eb-n a srácoknak.

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.