utanpotlassport.hu 2018.01.29 16:42 Frissítve: 2018.01.29 17:14

A hónap műhelye: a díj öt év után megszűnik, lezajlott az utolsó ünnepség

Történelmi díjátadót tartott A hónap műhelye díj kuratóriuma hétfőn délelőtt a MOB Csörsz utcai székházában. A jubileumi hatvanadik ünnepségen a Budafóka XXII. SE úszóit és a KSI SE vízilabdázóit tüntették ki, majd az esemény zárásaként, a Decathlon ügyvezető igazgatója, Pósfai Gábor bejelentette: a mostani volt az utolsó díjátadó.

Munkatársunktól – utanpotlassport.huHétfőn a jubileumi, hatvanadik A hónap műhelye-díjátadót tartották a Magyar Olimpiai Bizottság székházában. A MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu alkotta kuratórium ezúttal az egyéni, illetve az elmúlt három hónap alapján a csapatsportágakban is kitüntette a legeredményesebbnek ítélt hazai szakosztályt.

Decemberben a Budafóka úszói és a KSI SE vízilabdázói győztek Fotó: Szalmás Péter/MOB

Decemberben a Budafóka úszói és a KSI SE vízilabdázói győztek  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

Az egyéni sportágak közül ezúttal a 2017-ben sikert sikerre halmozó úszók, közülük is történetük során először a Budafóka XXII. SE fiataljai örülhettek. A tizenöt évvel ezelőtt alakult műhely versenyzői kiváló decembert produkáltak. A közép-európai országok hagyományos serdülőversenyén Zombori Gábor nyerte a magyar csapat legtöbb érmét, mellette pedig Galyassy Szilárd és Márton Richárd is remekelt.

A klub sportszakmai igazgatója, Fodor Szabolcs elismerően beszélt a díjról és a budafoki fiatalok teljesítményéről is:
„Másfél évtizede alakult a szakosztály, nagy büszkeség, hogy ilyen rövid idő alatt a legjobb utánpótlás-nevelő klubok közé kerültünk. Nagy megtiszteltetés a rangos elismerés, örülünk, hogy ilyen fantasztikus versenyzőink vannak.”

A csapatsportágakban az októberi, novemberi, decemberi teljesítmények alapján a KSI vízilabdázói érdemelték ki az elismerést. A sportiskolások egyébként visszatérő vendégek, többször elnyerték már a díjat, sőt, 2016-ban Az év műhelye elismerést is. Ezúttal a kitűnő bajnoki szereplésükkel kerültek az élre: ifjúsági és gyermekcsapatuk az első, a serdülőegyüttesük a második helyen áll a korosztályos ligában.

Amikor az Utanpotlassport.hu főszerkesztője, Bruckner Gábor megkérdezte a KSI szakosztályvezetőjét, Montréal olimpiai bajnokát dr. Szívós Istvánt, hogy mi a folyamatos sikerük titka, a kitűnő szakember egyszerűen felelt:
„Az az igazság, hogy nagyon jók vagyunk.”

Szívós azt azért kiemelte, hogy a klubban a nagy elődök komoly alapokat fektettek le, és az újabbak eredményesen tudtak tovább építkezni. Köszönetet mondott a szülőknek, a klub edzőinek, s kiemelte a TAO-támogatás fontosságát, amely elengedhetetlen a megfelelő háttér kialakításához.

A közönségszavazás győztesét, a MAC Budapest Jégkorong Akadémiát a Szapporóban 2008-ban A csoportba jutó válogatott csapatkapitánya, Kangyal Balázs képviselte. A jelenleg sportigazgatóként dolgozó klasszis védő elmondta, megtiszteltetésnek veszik a jelölést és köszönettel tartoznak szimpatizánsaiknak a szavazatokért.

Pósfai Gábor bejelentette, megszűnik A hónap műhelye díj Fotó: Szalmás Péter/MOB

Pósfai Gábor bejelentette, megszűnik A hónap műhelye díj  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

A szokásos ceremónia után a már előre megígért bejelentés következett.

Ekkor kiderült, nem csak a jubileum miatt volt történelmi az ünnepség. A Decathlon ügyvezető igazgatója, Pósfai Gábor bejelentette, hogy az utolsó díjátadónak ülnek a jelenlévők. Elmondta, biztosan boldogan emlékszik vissza a projektre:
„Gyönyörű öt évet zártunk, a díj betöltötte azt a szerepet, amiért létrejött. Mára hatalmas presztízsű elismerésről beszélünk. Célunk volt, hogy a felnőtt élsport mellett kicsit az utánpótlás is reflektorfénybe kerüljön. Azt gondolom, lefedtük a teljes hazai vertikumot ez idő alatt. Hiába ér véget a díj, annyit ígérhetek, hogy a Decathlon megmarad a magyar utánpótlássport számára a jövőben is.”

A MOB részéről Kulcsár Krisztián elnök szólt néhány szót a díjról. A világ- és Európa-bajnok párbajtőröző elmondta, bár a végébe csöppent bele A hónap műhelye történetének, látja, jó ügy mellé álltak 2012-ben:
„Kitűnő projektet zárunk. Ragyogó példája a MOB, a média és a piaci szektor együttműködésének. Úgy gondolom, több ilyen kezdeményezésre lenne szükség, bízom benne, ahogyan Pósfai Gábor is mondta, a mai nap valami újnak a kezdete is lehet.”

A rendezvény zárásaként Bruckner Gábor néhány adatot ismertetett a közönséggel a díjjal kapcsolatban.
A Decathlon 58 millió 800 ezer forintot osztott ki az egyes műhelyek között az elmúlt öv évben. Hatvan alkalmat élt meg a díj, 49 szakosztály nyert, 18 sportágból és 22 városból avattak győztest. A legeredményesebb műhely a BVSC-Zugló vívószakosztálya volt.

További korosztályos híreink ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.
További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.
További korosztályos híreink JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.