utanpotlassport.hu 2019.04.11 21:04 Frissítve: 2019.04.16 14:13

Kosár: a Szolnok megszakította a soproni kadétok menetelését

Zsinórban négy megnyert mérkőzés után a Szolnoki Sportcentrum állította meg a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia menetelését a fiú kadét kosárlabda-bajnokságban. A soproniak ennek ellenére továbbra is vezetnek a felsőházi rájátszásban, és favoritnak számítanak a bajnoki címért folyó küzdelemben.

M. Sz.utanpotlassport.hu A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia tavaly bajnoki címet ünnepelhetett a fiú serdülőkorosztályban, és mivel az aranyérmes csapat magja feljebb lépett a kadétok közé, a mostani idény kezdete előtt az idősebbek között számított favoritnak. A várakozásoknak megfelelően pedig meg is nyerték az alapszakasz Nyugati-csoportját, és vezetnek a felsőházi rájátszásban, így esélyesként vágtak a Szolnoki Sportcentrum elleni csütörtöki párharcnak is.

Megszakadt a soproniak győzelmi sorozata a fiú kadétbajnokságban, de továbbra is vezetik a felsőházi rájátszás tabelláját Forrás: Soproni Sportiskola KA

Megszakadt a soproniak győzelmi sorozata a fiú kadétbajnokságban  •  Forrás: Soproni Sportiskola KA

A találkozó azonban nem az ő terveik szerint alakult. Az első és a második negyedet – még ha nem is sok ponttal, de – a szolnokiak nyerték, akik kétegységnyi előnnyel mentek el a nagyszünetre (30–32).

Fordulás után a hazaiak mutattak némi feltámadást, és felzárkóztak egy pontra, azonban a záró játékrészben nagy hajrával a vendégek bizonyultak jobbnak, és végül 62–60-ra diadalmaskodtak. A Szolnok együttesének negyedik pozíciója így biztosnak látszik, a Sopron csapata pedig a vereség ellenére továbbra is az élen maradt, egy győzelemmel megelőzve a MAFC és a Vasas Akadémia gárdáját.

FIÚ KADÉTBAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ
Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia–Szolnoki Sportcentrum 60–62 (14–15, 16–17, 16–15, 14–15)
Sopron: Csendes 8 pont, Csátaljai 9, Rádonyi, Hajnal 16, Nyikos 5, Graf 9, Rausch, Balogh, Rokob, Vámosi 11, Kovács, Wilcsinszky 2
Szolnok: Polgár 3 pont, Szanyi 2, Telek 4, Czermann 6, Molnár, Abraham 16, Gémes 8, Győri, Kiss, Fodor 8, Dundler, Sebők 15

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.