utanpotlassport.hu 2019.04.11 21:04 Frissítve: 2019.04.16 14:13

Kosár: a Szolnok megszakította a soproni kadétok menetelését

Zsinórban négy megnyert mérkőzés után a Szolnoki Sportcentrum állította meg a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia menetelését a fiú kadét kosárlabda-bajnokságban. A soproniak ennek ellenére továbbra is vezetnek a felsőházi rájátszásban, és favoritnak számítanak a bajnoki címért folyó küzdelemben.

M. Sz.utanpotlassport.hu A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia tavaly bajnoki címet ünnepelhetett a fiú serdülőkorosztályban, és mivel az aranyérmes csapat magja feljebb lépett a kadétok közé, a mostani idény kezdete előtt az idősebbek között számított favoritnak. A várakozásoknak megfelelően pedig meg is nyerték az alapszakasz Nyugati-csoportját, és vezetnek a felsőházi rájátszásban, így esélyesként vágtak a Szolnoki Sportcentrum elleni csütörtöki párharcnak is.

Megszakadt a soproniak győzelmi sorozata a fiú kadétbajnokságban, de továbbra is vezetik a felsőházi rájátszás tabelláját Forrás: Soproni Sportiskola KA

Megszakadt a soproniak győzelmi sorozata a fiú kadétbajnokságban  •  Forrás: Soproni Sportiskola KA

A találkozó azonban nem az ő terveik szerint alakult. Az első és a második negyedet – még ha nem is sok ponttal, de – a szolnokiak nyerték, akik kétegységnyi előnnyel mentek el a nagyszünetre (30–32).

Fordulás után a hazaiak mutattak némi feltámadást, és felzárkóztak egy pontra, azonban a záró játékrészben nagy hajrával a vendégek bizonyultak jobbnak, és végül 62–60-ra diadalmaskodtak. A Szolnok együttesének negyedik pozíciója így biztosnak látszik, a Sopron csapata pedig a vereség ellenére továbbra is az élen maradt, egy győzelemmel megelőzve a MAFC és a Vasas Akadémia gárdáját.

FIÚ KADÉTBAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ
Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia–Szolnoki Sportcentrum 60–62 (14–15, 16–17, 16–15, 14–15)
Sopron: Csendes 8 pont, Csátaljai 9, Rádonyi, Hajnal 16, Nyikos 5, Graf 9, Rausch, Balogh, Rokob, Vámosi 11, Kovács, Wilcsinszky 2
Szolnok: Polgár 3 pont, Szanyi 2, Telek 4, Czermann 6, Molnár, Abraham 16, Gémes 8, Győri, Kiss, Fodor 8, Dundler, Sebők 15

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.