utanpotlassport.hu 2019.04.11 21:04 Frissítve: 2019.04.16 14:13

Kosár: a Szolnok megszakította a soproni kadétok menetelését

Zsinórban négy megnyert mérkőzés után a Szolnoki Sportcentrum állította meg a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia menetelését a fiú kadét kosárlabda-bajnokságban. A soproniak ennek ellenére továbbra is vezetnek a felsőházi rájátszásban, és favoritnak számítanak a bajnoki címért folyó küzdelemben.

M. Sz.utanpotlassport.hu A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia tavaly bajnoki címet ünnepelhetett a fiú serdülőkorosztályban, és mivel az aranyérmes csapat magja feljebb lépett a kadétok közé, a mostani idény kezdete előtt az idősebbek között számított favoritnak. A várakozásoknak megfelelően pedig meg is nyerték az alapszakasz Nyugati-csoportját, és vezetnek a felsőházi rájátszásban, így esélyesként vágtak a Szolnoki Sportcentrum elleni csütörtöki párharcnak is.

Megszakadt a soproniak győzelmi sorozata a fiú kadétbajnokságban, de továbbra is vezetik a felsőházi rájátszás tabelláját Forrás: Soproni Sportiskola KA

Megszakadt a soproniak győzelmi sorozata a fiú kadétbajnokságban  •  Forrás: Soproni Sportiskola KA

A találkozó azonban nem az ő terveik szerint alakult. Az első és a második negyedet – még ha nem is sok ponttal, de – a szolnokiak nyerték, akik kétegységnyi előnnyel mentek el a nagyszünetre (30–32).

Fordulás után a hazaiak mutattak némi feltámadást, és felzárkóztak egy pontra, azonban a záró játékrészben nagy hajrával a vendégek bizonyultak jobbnak, és végül 62–60-ra diadalmaskodtak. A Szolnok együttesének negyedik pozíciója így biztosnak látszik, a Sopron csapata pedig a vereség ellenére továbbra is az élen maradt, egy győzelemmel megelőzve a MAFC és a Vasas Akadémia gárdáját.

FIÚ KADÉTBAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ
Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia–Szolnoki Sportcentrum 60–62 (14–15, 16–17, 16–15, 14–15)
Sopron: Csendes 8 pont, Csátaljai 9, Rádonyi, Hajnal 16, Nyikos 5, Graf 9, Rausch, Balogh, Rokob, Vámosi 11, Kovács, Wilcsinszky 2
Szolnok: Polgár 3 pont, Szanyi 2, Telek 4, Czermann 6, Molnár, Abraham 16, Gémes 8, Győri, Kiss, Fodor 8, Dundler, Sebők 15

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.