Kosár: a Szolnok megszakította a soproni kadétok menetelését

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.11. 21:04
Címkék
Zsinórban négy megnyert mérkőzés után a Szolnoki Sportcentrum állította meg a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia menetelését a fiú kadét kosárlabda-bajnokságban. A soproniak ennek ellenére továbbra is vezetnek a felsőházi rájátszásban, és favoritnak számítanak a bajnoki címért folyó küzdelemben.

M. Sz.utanpotlassport.hu A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia tavaly bajnoki címet ünnepelhetett a fiú serdülőkorosztályban, és mivel az aranyérmes csapat magja feljebb lépett a kadétok közé, a mostani idény kezdete előtt az idősebbek között számított favoritnak. A várakozásoknak megfelelően pedig meg is nyerték az alapszakasz Nyugati-csoportját, és vezetnek a felsőházi rájátszásban, így esélyesként vágtak a SzolnokiSportcentrum elleni csütörtöki párharcnak is.M. Sz.utanpotlassport.hu A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia tavaly bajnoki címet ünnepelhetett a fiú serdülőkorosztályban, és mivel az aranyérmes csapat magja feljebb lépett a kadétok közé, a mostani idény kezdete előtt az idősebbek között számított favoritnak. A várakozásoknak megfelelően pedig meg is nyerték az alapszakasz Nyugati-csoportját, és vezetnek a felsőházi rájátszásban, így esélyesként vágtak a SzolnokiSportcentrum elleni csütörtöki párharcnak is.

A találkozó azonban nem az ő terveik szerint alakult. Az első és a második negyedet – még ha nem is sok ponttal, de – a szolnokiak nyerték, akik kétegységnyi előnnyel mentek el a nagyszünetre (30–32).

Fordulás után a hazaiak mutattak némi feltámadást, és felzárkóztak egy pontra, azonban a záró játékrészben nagy hajrával a vendégek bizonyultak jobbnak, és végül 62–60-ra diadalmaskodtak. A Szolnok együttesének negyedik pozíciója így biztosnak látszik, a Sopron csapata pedig a vereség ellenére továbbra is az élen maradt, egy győzelemmel megelőzve a MAFC és a Vasas Akadémia gárdáját.

 

FIÚ KADÉTBAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ
Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia–SzolnokiSportcentrum60–62 (14–15, 16–17, 16–15, 14–15)
Sopron: Csendes 8 pont, Csátaljai 9, Rádonyi, Hajnal 16, Nyikos 5, Graf 9, Rausch, Balogh, Rokob, Vámosi 11, Kovács, Wilcsinszky 2
Szolnok: Polgár 3 pont, Szanyi 2, Telek 4, Czermann 6, Molnár, Abraham 16, Gémes 8, Győri, Kiss, Fodor 8, Dundler, Sebők 15

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik