utanpotlassport.hu 2017.08.13 20:51 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Vízilabda: negyedik hely a junior-világbajnokságon

A negyedik helyen végzett a juniorválogatott a Belgrádban zajló U20-as vízilabda-világbajnokságon. Horkai György együttese ugyan hatalmasat küzdött, de vereséget szenvedett a szerbek ellen a harmadik helyért megrendezett mérkőzésen.

B. V. Ahogyan az lenni szokott, két csalódott csapat érkezett a harmadik helyért megrendezett mérkőzésre a Belgrádban zajló U20-as vízilabda-világbajnokságon. Válogatottunk a horvátoktól, a hazai környezetben szereplő szerbek pedig a görögöktől kaptak ki az elődöntőben. Pozitív előjelnek számított az összecsapás előtt, hogy a vb előtti, szombathelyi tornán legyőzte déli szomszédunkat Horkai György együttese.

Manhercz Krisztián négy gólt lőtt Szerbiának Forrás: wc2017.srbwp.rs

Manhercz Krisztián négy gólt lőtt Szerbiának  •  Forrás: wc2017.srbwp.rs

A vasárnapi meccs azonban egyáltalán nem úgy kezdődött, ahogyan a mieink tervezték: a szerbek gyorsan 2-0-ra elhúztak, s hosszú időre magukhoz ragadták az irányítást. A magyar csapat az első negyedből azonban még viszonylag jól jött ki, Szatmári Kristóf két roppant fontos góljának köszönhetően (2-3).

A komoly problémák csak ezután kezdődtek: a második negyed eleji három szerb találatnak köszönhetően már négy volt közte. S hiába lőtt két nagyszerű gólt a válogatott vezére, Manhercz Krisztián, a szerbek lövéseire egyelőre nem volt ellenszer, nem engedték közelebb a magyar csapatot (4-8).

A nagyszünetben már-már kilátástalannak tűnt a juniorválogatott helyzete, talán az uszodában is mindenki így gondolkodott, kivéve a hátrányban lévő magyar együttest. Elkezdtek visszakapaszkodni a mieink, előbb 6-8-ra, majd 7-9-re zárkóztak. A játékrész végén is csak kettő volt közte, viszont egyáltalán nem jött jól a csapatnak, hogy Horkai György szövetségi kapitányt piros lappal kiállították a játékvezetők.

Ennek ellenére úgy tűnt, nem lehetetlen a feltámadás a hősiesen harcoló magyar együttesnek. A szerbek a negyedik negyedben remekül használták ki a lehetőségeiket, azonban így is sikerül egy gólra felzárkózni az utolsó percben. A mieink húsz másodpercig támadhattak az egyenlítésért, az utolsó bejátszásra azonban nem kaptak ítélet, s a szerbeké lett a bronzérem.

A juniorválogatott nyilván csalódott az utolsó két elvesztett mérkőzés miatt, ugyanakkor fontos megjegyezni: a negyedik hely is nagy előrelépést jelent a tavalyi Európa-bajnokságon elért hetedikhez képest.

U20-AS FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD
Mérkőzés a 3. helyért
Szerbia–Magyarország 12-11 (3-2, 5-2, 2-4, 2-3)
Gólszerzők: 
Jankovics, Radonjics, Tankosics, Tomics, Velkics 2-2, Drasovics, Gvozdanovics ill. Manhercz 4, Szatmári 3, Teleki 2, Csacsovszky, Nagy Á. 1-1

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.