utanpotlassport.hu 2017.08.12 21:39 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Vízilabda: horvát magyarverés a junior-világbajnokságon is

Nem jutott a fináléba a juniorválogatott a Belgrádban zajló U20-as vízilabda-világbajnokságon. Horkai György csapatát a horvátok 6-4-re győzték le az elődöntőben, amely így vasárnap a szerb−görög párharc vesztesével játszik a harmadik helyért.

Bruckner Vince A montenegróiak elleni, meggyőző negyeddöntőbeli játék után egy nappal később már a horvátokkal mérkőzött a döntőbe jutásért a juniorválogatott a Belgrádban zajló U20-as vízilabda-világbajnokságon. A találkozót az eddigiekkel ellentétben fedett uszodában rendezték, mivel az előrejelzések szerint vihart vártak szombat estére.

Az összecsapás elején a mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést, előbb Vadovics Viktor, majd Sélley-Rauscher Domonkos góljával szerezték meg a vezetést. Az első negyed ezt követően azonban hasonlóan alakult, mint a pénteki negyeddöntőben: a végén az ellenfél vezetett, ezúttal 3-2-re.

Láthatóan megfogta a csapatot az első etap negatív befejezése, mivel ezt követően tizenöt percig képtelen volt a kapuba találni, egyrészt a remek és kemény horvát védekezésnek, másrészt pedig az eddigi találkozókhoz képest ötlettelennek tűnő magyar támadójátéknak köszönhetően. A problémát pedig tetézte, hogy a védekezés egyik alappillére, Nagy Ádám kipontozódott, míg Csacsovszky Eriket egy összecsapás után azonnali piros lappal kiállították.

Burián Gergely (balra) fontos gólt szerzett, a csapat viszont nem jutott döntőbe

Burián Gergely (balra) fontos gólt szerzett, a csapat viszont nem jutott döntőbe

A mérkőzés csak azért nem dőlt a hosszúra nyúlt magyar gólcsenddel, mert a mieink védelme is remekül zárt, és Vogel Soma, ahogyan szinte eddig is minden meccsen, fantasztikusan védett, s ezért a horvát csapat a harmadik negyedben nem szerzett gólt. No meg azért sem, mert a harmadik negyed utolsó perce parádésan alakult: előbb Burián Gergely, majd Szatmári Kristóf villant, így döntetlen állt az eredményjelzőn az utolsó nyolc perc előtt.

Az utolsó negyedre csak úgy, mint a felnőtt-világbajnokságon a horvátok ellen, az egyenlítés után elfogyott az erő, az ellenfél pedig két emberelőnyös góllal elhúzott 6-4-re. A mieink ritkán jutottak el a kapuig, a távoli lövések pedig ezúttal nem akadtak be, így a horvátok jutottak a fináléba.

Horkai György kiválóan küzdő, azonban ezúttal nem kiemelkedően játszó csapatának marad a mérkőzés a harmadik helyért, méghozzá a késő esti szerb−görög mérkőzés vesztese ellen.

U20-AS FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD
Elődöntő
Horvátország–Magyarország 6-4 (3-2, 1-0, 0-2, 2-0)
Gólszerzők: 
Burián, Sélley-Rauscher, Szatmári, Vadovics ill. Buric, Duzevic 2-2, Lazic, Paparic

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.