Vízilabda: elődöntőben a junior-világbajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.11. 23:31
Címkék
Magabiztos játékkal jutott a negyeddöntőbe a juniorválogatott a Belgrádban zajló U20-as vízilabda-világbajnokságon. Horkai György csapata a montenegróiakat győzte le 12-8-ra a négy közé jutásért, s az elődöntőben a horvátokkal találkozik.

B. V.Százszázalékos teljesítménnyel érkezett a montenegróiak elleni negyeddöntőre a magyar juniorválogatott a Belgrádban zajló U20-as vízilabda-világbajnokságon. Horkai György csapata csoportelsőségének köszönhetően nem játszott a nyolc közé jutásért, egyenes ágon került oda.B. V.Százszázalékos teljesítménnyel érkezett a montenegróiak elleni negyeddöntőre a magyar juniorválogatott a Belgrádban zajló U20-as vízilabda-világbajnokságon. Horkai György csapata csoportelsőségének köszönhetően nem játszott a nyolc közé jutásért, egyenes ágon került oda.

Manhercz Krisztián hat gólt szerzett Montenegró ellen
Manhercz Krisztián hat gólt szerzett Montenegró ellen

Manhercz Krisztián hat gólt szerzett Montenegró ellen

A mienk már az elején világossá tették, hogy nem pénteken szeretnék elveszteni veretlenségüket: Manhercz Krisztián és Burián Gergely góljainak köszönhetően 3-1-re elhúztak. A negyed végére azonban felébredtek a montenegróiak, olyannyira, hogy 4-3-ra már ők vezettek, amikor az első szünetre készültek a csapatok.

Azonban nem sokáig örülhetett a vezetésének a délszláv együttes, Manhercz újabb parádés perceinek köszönhetően ismét megfordult az állás. Az előny megszerzésével sem kényelmesedtek el a mieink, és gyakorlatilag már a második etapban eldöntötték az összecsapást, a játékrész 6-1-es megnyerésével.

9-5 után a mérkőzés második fele gyakorlatilag formalitás volt, Vogel Soma fantasztikusan bravúrjainak és a remek magyar védekezésnek köszönhetően nem tudott feljebb kapaszkodni az ellenfél, a vége 12-8 lett. A válogatottból ismét kiemelhető a hatgólos Manhercz, aki ahogyan várható volt, vezére a csapatnak.

A magabiztos negyeddöntőbeli sikernek köszönhetően a négy között folytathatja a csapat, a szombaton szintén 20.40-kor kezdődő eldöntőben Horvátország korosztályos együttese lesz az ellenfél.

U20-AS FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD
Negyeddöntő
Magyarország–Montenegró 12-8 (3-4, 6-1, 1-1, 2-2)
Gólszerzők:
Manhercz 6, Burián 2, Szatmári 2, Vadovics, Sélley-Rauscher, ill. Gardasevic 3, Vujasevic, Ukropina, Moskov, Spaic, Grgurevic

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik