utanpotlassport.hu 2017.08.11 23:31 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Vízilabda: elődöntőben a junior-világbajnokságon

Magabiztos játékkal jutott a negyeddöntőbe a juniorválogatott a Belgrádban zajló U20-as vízilabda-világbajnokságon. Horkai György csapata a montenegróiakat győzte le 12-8-ra a négy közé jutásért, s az elődöntőben a horvátokkal találkozik.

B. V. Százszázalékos teljesítménnyel érkezett a montenegróiak elleni negyeddöntőre a magyar juniorválogatott a Belgrádban zajló U20-as vízilabda-világbajnokságon. Horkai György csapata csoportelsőségének köszönhetően nem játszott a nyolc közé jutásért, egyenes ágon került oda.

Manhercz Krisztián hat gólt szerzett Montenegró ellen

Manhercz Krisztián hat gólt szerzett Montenegró ellen

A mienk már az elején világossá tették, hogy nem pénteken szeretnék elveszteni veretlenségüket: Manhercz Krisztián és Burián Gergely góljainak köszönhetően 3-1-re elhúztak. A negyed végére azonban felébredtek a montenegróiak, olyannyira, hogy 4-3-ra már ők vezettek, amikor az első szünetre készültek a csapatok.

Azonban nem sokáig örülhetett a vezetésének a délszláv együttes, Manhercz újabb parádés perceinek köszönhetően ismét megfordult az állás. Az előny megszerzésével sem kényelmesedtek el a mieink, és gyakorlatilag már a második etapban eldöntötték az összecsapást, a játékrész 6-1-es megnyerésével.

9-5 után a mérkőzés második fele gyakorlatilag formalitás volt, Vogel Soma fantasztikusan bravúrjainak és a remek magyar védekezésnek köszönhetően nem tudott feljebb kapaszkodni az ellenfél, a vége 12-8 lett. A válogatottból ismét kiemelhető a hatgólos Manhercz, aki ahogyan várható volt, vezére a csapatnak.

A magabiztos negyeddöntőbeli sikernek köszönhetően a négy között folytathatja a csapat, a szombaton szintén 20.40-kor kezdődő eldöntőben Horvátország korosztályos együttese lesz az ellenfél.

U20-AS FÉRFI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD
Negyeddöntő
Magyarország–Montenegró 12-8 (3-4, 6-1, 1-1, 2-2)
Gólszerzők: 
Manhercz 6, Burián 2, Szatmári 2, Vadovics, Sélley-Rauscher, ill. Gardasevic 3, Vujasevic, Ukropina, Moskov, Spaic, Grgurevic

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.