Vízilabda: a KSI és a hibátlanság anatómiája

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.12. 13:33
Címkék
Huszonhárom mérkőzés óta veretlenek a KSI ifjúsági vízilabdázói, általában több mint tízgólos különbséggel verik ellenfeleiket, kimagaslanak a mezőnyből. A csapat edzőjét, Horváth Dánielt kérdeztük az eddig hibátlan teljesítményről.

Bruckner VinceAzt már megszokhattuk, hogy a fiú utánpótlás-bajnokságokból kiemelkedik a KSI, de a veretlen idény talán a legeredményesebb hazai utánpótlásnevelő klubbal is ritkábban fordul elő. Eddig a budapestiek minden mérkőzésüket megnyerték, egyszer a Vasas ellen kényszerültek büntetőpárbajra, amelyből szintén győztesként kerültek ki. Az eddig teljesítményt Horváth Dániel, az ifjúsági csapat trénere elemezte honlapunknak.Bruckner VinceAzt már megszokhattuk, hogy a fiú utánpótlás-bajnokságokból kiemelkedik a KSI, de a veretlen idény talán a legeredményesebb hazai utánpótlásnevelő klubbal is ritkábban fordul elő. Eddig a budapestiek minden mérkőzésüket megnyerték, egyszer a Vasas ellen kényszerültek büntetőpárbajra, amelyből szintén győztesként kerültek ki. Az eddig teljesítményt Horváth Dániel, az ifjúsági csapat trénere elemezte honlapunknak.

A KSI SE ifjúsági vízilabdázói 23 forduló után veretlenek a bajnokságban Forrás: ksipolo.com
A KSI SE ifjúsági vízilabdázói 23 forduló után veretlenek a bajnokságban Forrás: ksipolo.com

A KSI SE ifjúsági vízilabdázói 23 forduló után veretlenek a bajnokságban  •  Forrás: ksipolo.com

„Tavaly is megnyertük az alapszakaszt, idén sem más a célunk, ugyanis a tavalyihoz hasonlóan hazai pályán szeretnénk játszani a négyes döntőt, annak pedig, hogy veretlenek vagyunk, csak külön örülünk.”

Persze az sem megszokott, hogy egy csapat hétről hétre tíz góllal veri meg az ellenfelét, csak a legszűkebb élmezőny tudja időnként megszorongatni.

„Nagy előnyünk a többi együttessel szemben, hogy a csapatnak egy része rendszeresen az OB I-es csapatunkban is játszik, a srácok más ritmusú mérkőzésekhez vannak hozzászokva, mint a legtöbb ellenfél. Idén eddig két nagyon kiélezett mérkőzésünk volt, mindkettő a Vasas ellen: ősszel kis szerencsével, egy góllal sikerült nyernünk, míg tavasszal ötméteresekre kényszerültünk ellenük, a többi találkozónk valóban simának mondható.”

Adódik a kérdés, hogy ilyen sima mérkőzéseken, ekkor tudásbeli különbségnél mennyire lehet tűzben tartani a csapatot, mennyire maradnak motiváltak a játékosok.

„Ezen a téren valóban nehéz dolgunk van, hiszen a gyengébb csapatok ellen pluszmotivációt találni a játékosoknak nem egyszerű feladat, mivel nem kérdéses a győzelem. Ettől függetlenül azt gondolom, a mérkőzések nagy részében megfelelően motivált volt eddig az együttes.”

Természetesen ilyen erős gárdánál a csapatszellemmel nincs probléma, mivel évek óta együtt vannak a játékosok. „A srácok már évek óta együtt vízilabdáznak, esetükben összeszokott együttesről beszélhetünk, mindig jó a hangulat a csapatban.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik