HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.10.23 11:39 Frissítve: 2017.10.23 11:40

Vívás: Pusztai Liza junior vk-aranyat nyert

Parádésan szerepeltek a leány kardozók a Lengyelországban megrendezett junior Világ Kupa-versenyen. Egyéniben Pusztai Liza arany-, Kelecsényi Mirabella bronzérmet nyert, a csapat pedig a negyedik helyen zárt. Emellett a lányok mezőnyében még kettő, a fiúk között egy magyar versenyző jutott a nyolc közé.

B. V. A lengyelországi Sosnowiecben rendezett Világ Kupa-versenyen szerepeltek a hét végén a juniorkorú kardozók. A kétnapos viadalon a fiúk mezőnyében csak egyéni, a lányok között csapatversenyt is rendeztek.

Magyarok a dobogón: Pusztai Liza arany-, Kelecsényi Mirabella bronzérmet szerzett Lengyelországban Forrás: hunfencing.hu

Magyarok a dobogón: Pusztai Liza arany-, Kelecsényi Mirabella bronzérmet szerzett Lengyelországban  •  Forrás: hunfencing.hu

Az elmúlt időszak eredményeire tekintve az utóbbi versenyszámokban lehettek vérmesebb reményei a magyar küldöttség, a mieink azonban szombaton valószínűleg az előzetes várakozásokat is túlszárnyalták. A tavasszal felnőtt egyéniben Európa-bajnoki bronzérmet szerző Pusztai Liza ezúttal nem talált legyőzőre: a BVSC-Zugló 16 éves versenyzőjét a negyeddöntőben szorongatták meg a legjobban, akkor a lengyel Cieslart győzte le 15-13-ra. Az elődöntő és a finálé már viszonylag a simán alakult, előbb Moss (Egyesült Államok), majd a szintén amerikai Jenkins ellen.

Liza sikerével azonban korántsem értünk a végére a remek magyar eredmények felsorolásának: Kelecsényi Mirabella bronzérmet szerzett, és nem sokkal maradt el a döntőtől, és anyolc között zárt az egyaránt kadetkorú Nagy Valentina és Szűcs Luca is.

Az egyéni után a csapatversenyben nem sikerült a dobogóra állnia a leánycsapatnak, Szingapúr (45-34) és Japán (45-24) magabiztos legyőzése után a döntőbe jutásért az orosz válogatott jelentette a végállomást a csapatnak (36-45). A bronzmeccsen pedig az amerikaiak vágtak vissza az egyéniben elszenvedett vereségekért (41-45), így a mieinknek maradt a negyedik hely.

A fiúk között kevésbé szerepelt sikeresen a magyar csapat, a  nyolc közé jutó, és végül a hetedik helyen végző Rabb Krisztiánt lehet kiemelni, aki az elődöntőbe kerülésért a későbbi győztes orosz Lohanovtól kapott ki. Nyolcaddöntős volt még Nagy Martin, ő a szintén orosz Sztyepanov ellen szenvedett vereséget.

JUNIOR KARD VILÁG KUPA-VERSENY, SOSNOWIEC (LENGYELORSZÁG)
Fiú kard egyéni, 148 induló
Végeredmény:
 1. Lohanov (orosz), 2. Pozdnyakov (orosz), 3. Bonah (német) és Panfetti (francia), …7. Rabb Krisztián …16. Nagy Martin, …44. Darkó Botond, 45. Milassin Mór, …50. Szlama Vilmos, …61. György Lehel, …68. Morvai Ákos, …74. Baaken Mátyás, …82. Noseda Szabolcs, …91. Fröhlich Bálint, …93. Kaiser Balázs, …108. Urbán Tamás.
Leány kard egyéni, 154 induló
Végeredmény:
 1. Pusztai Liza, 2. Jenkins (amerikai), 3. Kelecsényi Mirabella és Moss (amerikai), 5. Nagy Valentina …8. Szűcs Luca, …27. Pótz-Nagy Fanni, 28. Battai Sugár Katinka, 29. Koós Gréta, 30. Bérczy Dorottya, …48. Beviz Dorottya, …61. Széplaki Virág, 62. Kern Bianka, …106. Balogh Zita.
Leány kardcsapat, 15 induló
Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Egyesült Államok, 4. Magyarország (Bérczy Dorottya, Kelecsényi Mirabella, Nagy Valentina, Pusztai Liza).

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.

2019.02.26 15:52:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A címvédő Genk ugyan távol marad a tizenkettedik Puskás−Suzuki-kupától, így is bombaerős mezőny gyűlik össze a hagyományosan pünkösdkor rendezett felcsúti U17-es tornán. A Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett zsinórban harmadszor érkezik a Bayern München, míg Európán kívülről a brazil Flamengo jelezte részvételét. A szomszédos országokból ezúttal a román Hagi Akadémia, illetve az újonc Eszék igyekszik megakadályozni a házigazdák első sikerét a torna történetében.