utanpotlassport.hu 2017.10.23 11:39 Frissítve: 2017.10.23 11:40

Vívás: Pusztai Liza junior vk-aranyat nyert

Parádésan szerepeltek a leány kardozók a Lengyelországban megrendezett junior Világ Kupa-versenyen. Egyéniben Pusztai Liza arany-, Kelecsényi Mirabella bronzérmet nyert, a csapat pedig a negyedik helyen zárt. Emellett a lányok mezőnyében még kettő, a fiúk között egy magyar versenyző jutott a nyolc közé.

B. V. A lengyelországi Sosnowiecben rendezett Világ Kupa-versenyen szerepeltek a hét végén a juniorkorú kardozók. A kétnapos viadalon a fiúk mezőnyében csak egyéni, a lányok között csapatversenyt is rendeztek.

Magyarok a dobogón: Pusztai Liza arany-, Kelecsényi Mirabella bronzérmet szerzett Lengyelországban Forrás: hunfencing.hu

Magyarok a dobogón: Pusztai Liza arany-, Kelecsényi Mirabella bronzérmet szerzett Lengyelországban  •  Forrás: hunfencing.hu

Az elmúlt időszak eredményeire tekintve az utóbbi versenyszámokban lehettek vérmesebb reményei a magyar küldöttség, a mieink azonban szombaton valószínűleg az előzetes várakozásokat is túlszárnyalták. A tavasszal felnőtt egyéniben Európa-bajnoki bronzérmet szerző Pusztai Liza ezúttal nem talált legyőzőre: a BVSC-Zugló 16 éves versenyzőjét a negyeddöntőben szorongatták meg a legjobban, akkor a lengyel Cieslart győzte le 15-13-ra. Az elődöntő és a finálé már viszonylag a simán alakult, előbb Moss (Egyesült Államok), majd a szintén amerikai Jenkins ellen.

Liza sikerével azonban korántsem értünk a végére a remek magyar eredmények felsorolásának: Kelecsényi Mirabella bronzérmet szerzett, és nem sokkal maradt el a döntőtől, és anyolc között zárt az egyaránt kadetkorú Nagy Valentina és Szűcs Luca is.

Az egyéni után a csapatversenyben nem sikerült a dobogóra állnia a leánycsapatnak, Szingapúr (45-34) és Japán (45-24) magabiztos legyőzése után a döntőbe jutásért az orosz válogatott jelentette a végállomást a csapatnak (36-45). A bronzmeccsen pedig az amerikaiak vágtak vissza az egyéniben elszenvedett vereségekért (41-45), így a mieinknek maradt a negyedik hely.

A fiúk között kevésbé szerepelt sikeresen a magyar csapat, a  nyolc közé jutó, és végül a hetedik helyen végző Rabb Krisztiánt lehet kiemelni, aki az elődöntőbe kerülésért a későbbi győztes orosz Lohanovtól kapott ki. Nyolcaddöntős volt még Nagy Martin, ő a szintén orosz Sztyepanov ellen szenvedett vereséget.

JUNIOR KARD VILÁG KUPA-VERSENY, SOSNOWIEC (LENGYELORSZÁG)
Fiú kard egyéni, 148 induló
Végeredmény:
 1. Lohanov (orosz), 2. Pozdnyakov (orosz), 3. Bonah (német) és Panfetti (francia), …7. Rabb Krisztián …16. Nagy Martin, …44. Darkó Botond, 45. Milassin Mór, …50. Szlama Vilmos, …61. György Lehel, …68. Morvai Ákos, …74. Baaken Mátyás, …82. Noseda Szabolcs, …91. Fröhlich Bálint, …93. Kaiser Balázs, …108. Urbán Tamás.
Leány kard egyéni, 154 induló
Végeredmény:
 1. Pusztai Liza, 2. Jenkins (amerikai), 3. Kelecsényi Mirabella és Moss (amerikai), 5. Nagy Valentina …8. Szűcs Luca, …27. Pótz-Nagy Fanni, 28. Battai Sugár Katinka, 29. Koós Gréta, 30. Bérczy Dorottya, …48. Beviz Dorottya, …61. Széplaki Virág, 62. Kern Bianka, …106. Balogh Zita.
Leány kardcsapat, 15 induló
Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Egyesült Államok, 4. Magyarország (Bérczy Dorottya, Kelecsényi Mirabella, Nagy Valentina, Pusztai Liza).

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.