HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.10.15 14:41 Frissítve: 2017.10.15 14:49

Túraautó: Keszthelyi Vivien pontokkal búcsúzott a TT-kupától

A németországi Hockenheimringen véget ért az Audi TT-kupa idei évada. A megszűnő sorozat utolsó versenyén szokás szerint a 16 esztendős Keszthelyi Vivienért szoríthattunk, akit ezúttal sem került el a balszerencse, de így is volt oka az örömre.

HIRDETÉS

Majer Dániel A német túraautó-bajnokság (DTM) hockenheimi fináléjának keretein belül rendezték az Audit TT-kupa utolsó fordulóját, a mezőnyben a 16 éves Keszthelyi Viviennel. A magyar hölgy az utóbbi versenyek pechsorozata után problémamentes futamokban, valamint pontszerzésben reménykedett, hogy jó szájízzel mondhasson búcsút a jövőre megszűnő sorozatnak.

Keszthelyi Vivien a Hockenheimringen Forrás: Vivien Keszthelyi facebook

Keszthelyi Vivien a Hockenheimringen  •  Forrás: Vivien Keszthelyi Facebook

Az időmérő edzésen mindössze a 14. helyet szerezte meg Vivien a 16 fős mezőnyben, a Hockenheimring azonban nem az a pálya, amelyen túlságosan nehéz előzni, így volt oka bizakodásra. Az első futam rajtját jól kapta el, megtartotta a 14. helyet, és tapadt az előtte haladókra, az első kört pedig már két pozícióval előrébb, tizenkettedikként zárta, kihasználva a hosszú egyenes végi hajtűben, és az azt követő kanyarban kialakuló lökdösődést. Pár kör után még egy helyet javított, megelőzve az előtte autózó Wohlwendet, majd Fabian Vettel és Kevin Arnold büntetésének is köszönhetően egészen a 8. helyig kapaszkodott fel, beállítva szezonbeli legjobb eredményét.

Az ugyanaznap rendezett második futamon valamivel jobban sikerült a start, az első kanyarba egy helyet javítva tizenharmadikként fordult. Megtartani azonban nem tudta a megszerzett pozíciót, két kör után a 14. helyen haladt, kissé leszakadva a 13. Wohlwend mögött. Az ötödik körben aztán egy kis időre szüneteltetnie kellett a száguldást a feleknek, Arnold és Vettel hatalmas ütközése miatt ugyanis pályára küldték a biztonsági autót. Vivien a két versenytárs kiválásával feljött a 12. helyre, de mindössze pár körön át nyomhatta, mivel ekkor Daniel Grünenberg is rommá törte Audiját, ismét a pályára csalva a safety cart, amely egészen a kockás zászlóig a mezőny élén maradt. Jóllehet, Vivien enélkül sem tudott volna már javítani, mert jobb hátsó defekt miatt ki kellett állni a bokszba, a versenyt így egykörös hátrányban, utolsó célba érőként, a 12. helyen fejezte be.

Ami az összetett pontversenyt illeti, a magyar versenyző 65 ponttal 17 pilóta közül a 13. helyen zárt. A beugró vendégpilóták eredményeit nem vették figyelembe. A bajnoki címet a brit Philip Ellis szerezte meg a spanyol Mikel Azcona és az olasz Tommaso Mosca előtt, Fabian Vettel, a négyszeres Forma–1-es világbajnok Sebastian Vettel öccse pedig a 9. lett.

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS