utanpotlassport.hu 2017.10.15 14:41 Frissítve: 2017.10.15 14:49

Túraautó: Keszthelyi Vivien pontokkal búcsúzott a TT-kupától

A németországi Hockenheimringen véget ért az Audi TT-kupa idei évada. A megszűnő sorozat utolsó versenyén szokás szerint a 16 esztendős Keszthelyi Vivienért szoríthattunk, akit ezúttal sem került el a balszerencse, de így is volt oka az örömre.

Majer Dániel A német túraautó-bajnokság (DTM) hockenheimi fináléjának keretein belül rendezték az Audit TT-kupa utolsó fordulóját, a mezőnyben a 16 éves Keszthelyi Viviennel. A magyar hölgy az utóbbi versenyek pechsorozata után problémamentes futamokban, valamint pontszerzésben reménykedett, hogy jó szájízzel mondhasson búcsút a jövőre megszűnő sorozatnak.

Keszthelyi Vivien a Hockenheimringen Forrás: Vivien Keszthelyi facebook

Keszthelyi Vivien a Hockenheimringen  •  Forrás: Vivien Keszthelyi Facebook

Az időmérő edzésen mindössze a 14. helyet szerezte meg Vivien a 16 fős mezőnyben, a Hockenheimring azonban nem az a pálya, amelyen túlságosan nehéz előzni, így volt oka bizakodásra. Az első futam rajtját jól kapta el, megtartotta a 14. helyet, és tapadt az előtte haladókra, az első kört pedig már két pozícióval előrébb, tizenkettedikként zárta, kihasználva a hosszú egyenes végi hajtűben, és az azt követő kanyarban kialakuló lökdösődést. Pár kör után még egy helyet javított, megelőzve az előtte autózó Wohlwendet, majd Fabian Vettel és Kevin Arnold büntetésének is köszönhetően egészen a 8. helyig kapaszkodott fel, beállítva szezonbeli legjobb eredményét.

Az ugyanaznap rendezett második futamon valamivel jobban sikerült a start, az első kanyarba egy helyet javítva tizenharmadikként fordult. Megtartani azonban nem tudta a megszerzett pozíciót, két kör után a 14. helyen haladt, kissé leszakadva a 13. Wohlwend mögött. Az ötödik körben aztán egy kis időre szüneteltetnie kellett a száguldást a feleknek, Arnold és Vettel hatalmas ütközése miatt ugyanis pályára küldték a biztonsági autót. Vivien a két versenytárs kiválásával feljött a 12. helyre, de mindössze pár körön át nyomhatta, mivel ekkor Daniel Grünenberg is rommá törte Audiját, ismét a pályára csalva a safety cart, amely egészen a kockás zászlóig a mezőny élén maradt. Jóllehet, Vivien enélkül sem tudott volna már javítani, mert jobb hátsó defekt miatt ki kellett állni a bokszba, a versenyt így egykörös hátrányban, utolsó célba érőként, a 12. helyen fejezte be.

Ami az összetett pontversenyt illeti, a magyar versenyző 65 ponttal 17 pilóta közül a 13. helyen zárt. A beugró vendégpilóták eredményeit nem vették figyelembe. A bajnoki címet a brit Philip Ellis szerezte meg a spanyol Mikel Azcona és az olasz Tommaso Mosca előtt, Fabian Vettel, a négyszeres Forma–1-es világbajnok Sebastian Vettel öccse pedig a 9. lett.

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.22 19:44:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a 3. helyen zárt a VIII. Honvéd-kupán, miután a bronzmeccsen 0–1-ről fordítva, a kétgólos Benczenleitner Barna vezérletével 4–1-re legyőzte az izraeli Maccabi Petah Tikvát.

2019.04.22 18:34:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kocsis Mihály testnevelő tanár élete és munkássága címmel jelent meg könyv a Központi Sportiskola egykori igazgatójáról, aki máig érvényes irányt szabott a magyar sport utánpótlás-nevelésének. A kötet – illusztris szerzők tolmácsolásában – a 20. század hazai történelmének és sportjának is árnyalt tükörképe.

2019.04.22 18:14:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Hertha BSC labdarúgócsapata a hivatalos Instagram-oldalán tudatta, hogy a klub német U-válogatott középpályása, a 19 éves Dárdai Palkó múlt héten a Chemnitz elleni U23-as meccsen megsérült,  elszakadt a bokaszalagja, így ebben a szezonban már nem léphet pályára.

2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.