HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.10.15 14:41 Frissítve: 2017.10.15 14:49

Túraautó: Keszthelyi Vivien pontokkal búcsúzott a TT-kupától

A németországi Hockenheimringen véget ért az Audi TT-kupa idei évada. A megszűnő sorozat utolsó versenyén szokás szerint a 16 esztendős Keszthelyi Vivienért szoríthattunk, akit ezúttal sem került el a balszerencse, de így is volt oka az örömre.

HIRDETÉS

Majer Dániel A német túraautó-bajnokság (DTM) hockenheimi fináléjának keretein belül rendezték az Audit TT-kupa utolsó fordulóját, a mezőnyben a 16 éves Keszthelyi Viviennel. A magyar hölgy az utóbbi versenyek pechsorozata után problémamentes futamokban, valamint pontszerzésben reménykedett, hogy jó szájízzel mondhasson búcsút a jövőre megszűnő sorozatnak.

Keszthelyi Vivien a Hockenheimringen Forrás: Vivien Keszthelyi facebook

Keszthelyi Vivien a Hockenheimringen  •  Forrás: Vivien Keszthelyi Facebook

Az időmérő edzésen mindössze a 14. helyet szerezte meg Vivien a 16 fős mezőnyben, a Hockenheimring azonban nem az a pálya, amelyen túlságosan nehéz előzni, így volt oka bizakodásra. Az első futam rajtját jól kapta el, megtartotta a 14. helyet, és tapadt az előtte haladókra, az első kört pedig már két pozícióval előrébb, tizenkettedikként zárta, kihasználva a hosszú egyenes végi hajtűben, és az azt követő kanyarban kialakuló lökdösődést. Pár kör után még egy helyet javított, megelőzve az előtte autózó Wohlwendet, majd Fabian Vettel és Kevin Arnold büntetésének is köszönhetően egészen a 8. helyig kapaszkodott fel, beállítva szezonbeli legjobb eredményét.

Az ugyanaznap rendezett második futamon valamivel jobban sikerült a start, az első kanyarba egy helyet javítva tizenharmadikként fordult. Megtartani azonban nem tudta a megszerzett pozíciót, két kör után a 14. helyen haladt, kissé leszakadva a 13. Wohlwend mögött. Az ötödik körben aztán egy kis időre szüneteltetnie kellett a száguldást a feleknek, Arnold és Vettel hatalmas ütközése miatt ugyanis pályára küldték a biztonsági autót. Vivien a két versenytárs kiválásával feljött a 12. helyre, de mindössze pár körön át nyomhatta, mivel ekkor Daniel Grünenberg is rommá törte Audiját, ismét a pályára csalva a safety cart, amely egészen a kockás zászlóig a mezőny élén maradt. Jóllehet, Vivien enélkül sem tudott volna már javítani, mert jobb hátsó defekt miatt ki kellett állni a bokszba, a versenyt így egykörös hátrányban, utolsó célba érőként, a 12. helyen fejezte be.

Ami az összetett pontversenyt illeti, a magyar versenyző 65 ponttal 17 pilóta közül a 13. helyen zárt. A beugró vendégpilóták eredményeit nem vették figyelembe. A bajnoki címet a brit Philip Ellis szerezte meg a spanyol Mikel Azcona és az olasz Tommaso Mosca előtt, Fabian Vettel, a négyszeres Forma–1-es világbajnok Sebastian Vettel öccse pedig a 9. lett.

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS