utanpotlassport.hu 2017.04.15 18:38 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Torna: mini mezőny, maxi hangulat a leány-csapatbajnokságon

Három korosztály tornászleányai vették birtokba a Tornacsarnokot, ahol az ifjúsági, a kadet- és a serdülő-korosztály csapatbajnokságának első, tavaszi fordulója zajlott. Az ifjúságiak versenyét – a Postás SE színeiben – az EYOF-ra készülő válogatott nyerte.

D. B. A Tornacsarnok afféle dupla versenynek adott otthont. A fővárosi és vidéki egyesületek versengésében két külön győztest avattak, budapesti, illetve vidéki sorrendet hirdettek. A csapatok eredménye egyben az országos csapatbajnokság első, tavaszi fordulójának pontjait jelentik. Az október 28-i második, őszi forduló után kerül sor az eredményhirdetésre.

Hat csapat, két ifjúsági és négy kadet, egy mezőnyben hajtotta végre a gyakorlatait.
A négy szeren egyszerre folyt a munka, a csapatok a befejezett részek után beosztás szerint váltották egymást. Mivel összesen hat együttes volt jelen ebben az összevont korosztályban, így kettőnek minden körben alkalma adódott szusszanni kicsit, és lélekben is felkészülni a következő szerre.

Fehér Nóra Fotó: Baranyi László

Fehér Nóra  •  Fotó: Baranyai László

A lelátó szinte csurig volt nézőkkel, akik feszült figyelemmel és érdeklődéssel, szendvicset majszolva és kávét kortyolgatva figyelték az eseményeket. Nemcsak a tökéletesen kivitelezett ugrások és szaltók végén díjazták vastapssal a versenyzőket, hanem egy-egy rosszul sikerült mozdulat vagy esés után is, hogy biztassák az esetenként kicsit izguló, de tehetséges lányokat.
Nemcsak a közönség, hanem a versenyzők is lelkesen támogatták egymást; a talajgyakorlatok alatt például néha a zenét is túlkiabálva zengett az egész Tornacsarnok az éppen szőnyegen levőnek intézett „Hajrá!” és „Menni fog!” varázsszavaktól.

Annak ellenére, hogy a csapatok azért küzdöttek, hogy felülmúlhassák egymást, a lányok a magánéletben jó viszonyban vannak. Igazi sporttársak. A gyakorlatok után többször is megesett, hogy öleléssel gratuláltak ellenfelüknek, és örültek a másik magas pontszámának.

A ifjúsági korosztályban a Postás SE szerezte meg az első helyet. Érdekes módon…

A csapatot ugyanis az EYOF-válogatott tagjai alkották. Az MTK Budapest, amely egy éve átvette a Postás tornászait, önállóan még nem tudott volna csapatot indítani, adott tehát versenyzőket a „közös” csapatba, és melléjük érkezett Fehér Nóra a Győri AC-ból.
Draskóczy Imre, a csapat edzője, aki a női válogatott szövetségi kapitánya is egyben, elégedett volt a tornászai által nyújtott teljesítménnyel.
A Postás győri tagja, Fehér Nóra elmondta, nagyon szereti ezt a versenyt, mert oldottabb a hangulata, mint az egyénieké.

Egyéb korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

UTÁNPÓTLÁS-CSAPATBAJNOKSÁG, LEÁNYOK, 1. FORDULÓ. TORNACSARNOK
Ifjúságiak (2 csapat): 1. Postás SE (Fehér Nóra, Medved Regina, Paulovics Alina, Schermann Bianka, Szénás Anna), 2. KSI
Kadet (Budapest-bajnokság): 1. KSI SE (Bailey Kamea, Fehér Lili, Halmai Anna, Gáspár Gréta, Gyovai Panna, Szmirnov Anna) 2. FTC
Kadet (vidékbajnokság): 1. TC Békéscsaba (Purguly Zsuzsanna Kíra, Sándor Roxána Lili, Szabó Éva, Szarka Laura Netti, Szilágyi Nikolett) 2. Dunaferr SE
Serdülők (Budapest-bajnokság): 1. Postás SE
Serdülők (vidékbajnokság): 1. Szombathelyi Sportiskola

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.