utanpotlassport.hu 2017.11.28 19:24 Frissítve: 2017.11.28 19:27

Tollaslabda: második és ötödik hely a pécsi U15-ös csapatviadalon

Miközben a „nagyok” Prágában hajtanak az U17-es Európa-bajnoki címért, addig itthon a „kicsik” sem vesztegelnek. Pécsett rendezték a Nation to Nation elnevezésű nemzetközi csapatversenyt az U15-ös korosztálynak, ahol a magyarok a második, illetve az ötödik helyet szerezték meg.

K. A. – utanpotlassport.hu Remek hangulatban telt a hétvége Pécsett, a Multi Alarm SE csarnokában, ahová kilenc ország tollaslabdázói gyűltek össze a már hagyománnyá vált nemzetközi vetélkedőre. Magyarország két csapattal vett részt. Az egyik a piros, a másik a zöld jelzőt kapta a megkülönböztetésül.

Forrás: Facebook.com

 •  Forrás: Facebook.com

Két ötös csoportban kezdődtek a küzdelmek, az első két helyen végzettek az elődöntőbe kerültek, a harmadik és negyedik helyezettek az 5–8. helyért folytatták, míg a két csoportutolsó a 9. helyért játszhatott. Két alakulat összecsapása kilenc mérkőzésből állt: három fiú egyéni, három leány egyéni, egy fiú páros, egy lány páros, egy vegyes páros.

A magyarok közül a pirosak legyőzték mind a négy ellenfelüket, így megnyerték az A csoportot, még a nagy esélyes belgákat is felülmúlták 5:4-re. Az elődöntőben tovább folytatták menetelésüket, 6:3-ra legyőzték Ukrajnát, a döntőben pedig újra a belgákkal találkoztak. Ezúttal már az esélyesebb vendégek voltak a jobbak, 7:2-re megnyerték a finálét, a mieink az ezüstérmet vehették át. A zöld formáció a B csoportban harmadik, összesítésben pedig ötödik lett.

Bozsogi Anna lett a legjobb magyar játékos, aki a tíz mérkőzéséből nyolcat megnyert.

– Sokat segített, hogy mögöttem volt az edzőm, aki azt tanácsolta, hogy mindig figyeljek a következő pontra, ne törődjek vele, ha hibázok. Szükség volt erre, mert ha rontok, képes vagyok kétségbe esni – fogalmazott a Tisza TSE játékosa.

Csorba József, a sportági szövetség elnöke elismerően nyilatkozott a versenyről:
– Bravúr, hogy a csoportban megvertük a belgákat, a második helyet előre aláírtam volna. Habár, ha bejut a csapat a döntőbe, az ember szíve megdobban, és felcsillan a remény, hogy meglehet az arany is, de két-három játékosnak nem jött ki a lépés. Ám egyáltalán nem szomorkodunk, ez a realitás. Az pedig feltette az i-re a pontot, hogy a második csapatunk ötödik lett. A hangulat a résztvevők szerint fantasztikus volt, szeretnek idejönni a gyerekek, van ország, amelynek a delegáltjai már most bejelentkeztek a jövő évi viadalra.

A mieink teljesítményével a magyar utánpótláscsapatok skót szövetségi kapitánya, Gregor McVean is elégedett volt:
– A csapataink jól szerepeltek, mindenki száz százalékot nyújtott, ennél többet nem is kérhetek tőlük. A belgáknak erősebb csapatuk van, megérdemelten lettek elsők. A zöld csapatunk is remekül küzdött, végig buzdították egymást a játékosok, nagyszerű volt a csapatszellem.

Természetesen nem bánkódott a tornagyőztes belgák vezetőedzője sem. Marijn Put a pécsi viadalt dicsérte:
– Mindig jó hangulatú verseny részesei vagyunk, ha eljövünk, a gyerekek sok mérkőzést játszhatnak a szintjüknek megfelelő ellenfelekkel. Nem kvalifikációs tornáról van szó, így teher nélkül, a játékot élvezve tollasozhatnak. Ugyanakkor jó alkalom arra is, hogy felkészüljenek az U15-ös Európa-bajnokságra, felszínre kerülnek az esetleges hibáik, amelyeknek a kijavításán a következő hetekben dolgozhatnak.

NATION TO NATION NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS-CSAPATVERSENY, PÉCS
A végeredmény: 1. Belgium, 2. MAGYARORSZÁG PIROS CSAPAT (Kollár Tamás, Könczöl Ádám, Tóth Levente, Kis-Kasza Miklós, Bereczkei Anna, Mészáros Petra, Bozsogi Anna, Vetor Nikol), 3. Csehország, 4. Ukrajna,
5. MAGYARORSZÁG ZÖLD CSAPAT (Kígyós Keán, Mucsi Benedek, Szentpáli Marcell, Donáczi Gergő, Pandur Boglárka, Orosz Tekla, Szalai Kíra, Radó Gyöngyvér), 6. Szlovénia, 7. Szlovákia, 8. Horvátország, 9. Bulgária, 10. Románia

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".