utanpotlassport.hu 2018.01.23 09:43 Frissítve: 2018.01.23 09:50

Tékvandó: hét fiatal próbál szerencsét Las Vegasban

Heten próbálnak szerencsét a szerencse városában a magyar taekwondósok közül a jövő héten: nem a Las Vegas-i kaszinók valamelyikében, hanem a küzdőtéren az új esztendő nyitóversenyének számító US Openen. Igaz, a rendezvénynek a Westgate Hotel and Casino, a játékgépek szomszédságában levő pavilonegyüttes ad otthont.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A koreai eredetű küzdősport, a taekwondo hagyományos nemzetközi évadkezdő eseményeként számon tartott amerikai nyílt bajnokságon, Las Vegasban a tízévesektől a felnőttekig valamennyi korosztály megméretheti magát január utolsó hétfője és február első péntekje között, így a mezőny magyar résztvevői is.

A híres Westgate szomszédságában zajlik a verseny

A híres Westgate szomszédságában zajlik a verseny

Hét honfitársunk vasárnap kel útra nevadai végcéllal, és persze azzal a határozott szándékkal, hogy minél sikeresebben térjen haza a tengerentúlról.

A reményeink szerint ragadós példa éppenséggel adott: tavaly ilyentájt – egyetlen magyarként – az utóbb 2017 legjobb hazai taekwondósának megválasztott Patakfalvy Luca indult a US Openen, s ha már ott volt, meg sem állt a dobogó tetejéig. A 17 esztendős kitűnőség öt mérkőzést nyerve diadalmaskodott a juniorok 49 kg-os kategóriájában, a G2 besorolású, vagyis világranglistapontokat adó, olimpiai kvalifikációs viadalon.

Luca az idén is ott lesz, de – amint már említettük – ezúttal nem egyedül, hanem hat korosztályos honfitársával, köztük nővérével, a 19 éves Csengével egyetemben. A húg – elsőéves felnőttként – ezúttal már szintén a nagyok között kísérli meg a helytállást, miként az ugyancsak 17 esztendős Egyházas András. Nem lesz könnyű egyiküknek sem.

Patakfalvy Luca

Patakfalvy Luca

„Mivel a felkészülésnek még nagyon az elején tartunk, bármi lehet a 2018-as amerikai idénynyitón. A törekvés természetesen az, hogy minél jobban szerepeljenek valamennyien” – adott utazási előzetest a szövetség elnöke, Patakfalvy Miklós, aki érthető módon nemcsak elnöki, hanem szülői minőségében is izgatottan várja a versenyt.

Amelyről – ha valóban eredményesek lesznek a mieink – utóbb akár azt is mondhatjuk: klassz Vegas volt!

A US Open magyar indulói
Patakfalvy Csenge – felnőttverseny, 62 kg
Patakfalvy Luca – felnőttverseny, 49 kg
Egyházas András – felnőttverseny, 68 kg
Kopcsik Laura – ifjúsági 49 kg
Berei Béla – ifjúsági 63 kg
Józsa Levente – ifjúsági 55 kg
Molnár Bendegúz – kadét 37 kg

Egyéb korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".