Szilveszter, 2017: így ünnepelnek az utánpótlás-sportolók

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.31. 07:50
Címkék
Az esztendő utolsó napja a szórakozásról, az ellazulásról, a bulikról szól. De vajon hogyan töltik a szilveszter estét azok, akik év közben ritkán engedhetik meg maguknak a kikapcsolódást, hiszen élsportolók? Az utanpotlassport.hu szerkesztősége 2017 legsikeresebb fiataljai közül kérdezett meg néhányat: hol, kikkel, hogyan várják 2018-at?

Munkatársainktól – utanpotlassport.hu Íme, a nyilatkozatcsokor, amelyből kiderül az is: akad, aki a Csendes-óceán egyik szigetén, s akad, aki egy tatai diszkóban ünnepel.Munkatársainktól – utanpotlassport.hu Íme, a nyilatkozatcsokor, amelyből kiderül az is: akad, aki a Csendes-óceán egyik szigetén, s akad, aki egy tatai diszkóban ünnepel.

Németh Nándor
Németh Nándor

Németh Nándor

Németh Nándor (18) junior világ- és Európa-bajnok, felnőtt vb-bronzérmes úszó: „Az egyik barátommal töltöm az év utolsó napját. Ilyenkor kicsit jobban elengedi magát az ember, de persze csak okosan… Az idei szilveszterem annyiban lesz más, mint a többi, hogy míg az utóbbi években itthon voltam, Siófokon a családommal és hozzánk jöttek az ismerőseim, addig most én megyek Pestre.”

Pusztai Liza
Pusztai Liza

Pusztai Liza

Pusztai Liza (16) kadét Eb- és vb-aranyérmes, junior Európa-bajnok, felnőtt Eb-bronzérmes kardozó: „A szilveszter estét a legjobb, amúgy vívó barátnőm házibulijában töltöm. A megszokott társasággal leszünk, mert év közben is, ha szórakozni megyek, mindig vívók körében vagyok. Ezen az estén persze elengedhetném kicsit magamat, végül is egyszer van szilveszter az évben, de azért jó tudni, hol a határ.”

Piros Zsombor
Piros Zsombor

Piros Zsombor

Piros Zsombor (18) junior Australian Open-győztes, U18-as Európa-bajnok teniszező: „Igazából én sosem engedtem el magam szilveszterkor, mint a többség, mert a mi sportágunkban ilyenkor járunk az alapozó időszak végén, ráadásul kezdődik az új szezon is. Eddig mindig a családommal töltöttem ezt a napot, de most csak apukám lesz velem, igaz, nem akárhol. A Csendes-óceán közepén, Új-Kaledóniában vagyunk éppen, ahol Challenger-versenyen veszek részt. Ez az Australian Open egyik felvezető tornája, és már készülök visszatérni Melbourne-be, hiszen junior címvédőként szabadkártyát kaptam az idei felnőttverseny január tizedikén kezdődő selejtezőjére. Még szép, hogy nagyon várom kétezertizennyolcat!”

Késely Ajna
Késely Ajna

Késely Ajna

Késely Ajna (16) junior világ- és Európa-bajnok úszó: „Harkányban teleltünk szüleimmel az ünnepek alatt, és nagy szükségem is volt erre a néhány napra ahhoz, hogy le tudjam zárni a mögöttem álló fárasztó, kimerítő évet. Sokat gondolkodtam azon, hol is töltsem a szilvesztert, mi lenne a legjobb. Valahogy úgy éreztem, most egyáltalán nem mindegy kikkel leszek az év utolsó estéjén. Végül a szüleim és a nagymamám mellett döntöttem. Nehéz év áll előttem, kevés időm jut majd a családomra, ezért szeretnék legalább most minden percet kihasználni velük.”

Halász
Halász
Halász Bence (20) junior világ- és Európa-bajnok kalapácsvető: „Az egyik barátomnál gyűlünk majd össze estefelé itthon, Szombathelyen, ez már amolyan hagyomány nálunk. Miképpen az is, hogy az új esztendőt edzéssel köszöntjük. Persze különleges tréning lesz, délután fél háromtól focizunk egy jót. Atléták, edzők, kicsik, nagyok, ahogyan szoktuk minden január elsején. Egyébként harmincegyedikén még rendes edzést tartunk délelőtt, úgyhogy szó sincs semmiféle hosszabb leállásról.”

Pekler Zalán
Pekler Zalán

Pekler Zalán

Pekler Zalán (17) junior világ- és Európa-bajnok sportlövő: A barátaimmal búcsúztatom az óévet itt, Komáromban. De nagyon visszafogott társaság a mienk, egyet azért koccintunk, de többet biztosan nem. Hozzám hasonlóan a társaságom tagjai sem szeretik a zajos bulikat. Szerintem egy sportolónak a magánéletében is példát kell mutatnia, ezért a lehető legsportszerűbben próbálok élni, még szilveszterkor is. Január első hétvégéjén amúgy Eb-válogatóverseny lesz, addig viszont kaptunk egy kis pihenőt.”

Balázs Krisztián
Balázs Krisztián

Balázs Krisztián

Balázs Krisztián (15) ifjúsági országos bajnok tornász: „Soha nem szoktam egyedül szórakozóhelyre járni, így aztán a szilvesztert is az egyik barátomnál töltöm, de otthon lesz a családja is, úgyhogy lesz, aki vigyázzon ránk. A szüleink telefonon egyeztettek már egymással, úgyhogy nyugodtan engedtek el engem és a többieket is. A program amúgy éppen olyan lesz, mint máskor is: playstationnel játszunk majd jókat, most a FIFA17 nálunk a sláger. Másodikán pedig folytatom a felkészülést.”

Gulyás Michelle
Gulyás Michelle

Gulyás Michelle

Gulyás Michelle (17) ifjúsági Európa-bajnok öttusázó: „Az idén a korábbiaktól kicsit eltérően ünneplem az év végét. Eddig a csapattársaimmal töltöttem a szilvesztert, hiszen ők szinte a második családomat alkotják. Most mégis kis újdonságra, változatosságra vágytam, ezért az évfolyamtársaim körében lépek át az új esztendőbe. Az egyik osztálytársnőm szervezi a bulit, nála jövünk össze.”

Pál Tamara
Pál Tamara

Pál Tamara

Pál Tamara (17) EYOF-győztes, ifjúsági Eb-bronzémes kézilabdázó: „Az év utolsó napjára a tervem főként a pihenés, mert ilyen nehéz év után most lehet a legjobban kihasználni a napot, az új évnek pedig megújult erővel nekivágni.”

Szép Balázs
Szép Balázs

Szép Balázs

Szép Balázs (18) ifjúsági Európa-bajnok öttusázó: „Ha minden igaz, a három legjobb barátommal leszek együtt szilveszterkor. A terv az, hogy dumálgatunk, társasozunk. Éjfélkor lesz egy kis koccintás, de nagy ivászat biztosan nem, mert vannak, akik kocsival jönnek, és aki vezet, az, ugye, nem ihat. De egyébként is: másnap lovasedzésre kell mennem.”

Kopasz Bálint
Kopasz Bálint

Kopasz Bálint

Kopasz Bálint (20) felnőtt olimpikon, ifjúsági világbajnok kajakos: „Általában otthon töltöm a szilvesztert. A családtagokkal, az unokatesókkal gyűlünk össze, finomakat eszünk, iszunk és beszélgetünk. Éjfélkor tűzijátékot nézünk, aztán egy óra körül le is fekszem.”

Vátzi Bálint
Vátzi Bálint

Vátzi Bálint

Vátzi Bálint (17) kadét Európa-bajnok, vb-ezüstérmes birkózó: „A testvérem társaságában várom az új esztendőt Tatán, egy diszkóban. Rengeteg ismerősünk is lesz ott, és velük persze kivételesen koccintani is fogunk 2018-ra, na meg a jó szerencsére.”

Baksa Benedek
Baksa Benedek

Baksa Benedek

Baksa Benedek (17) ifjúsági Eb-bronzérmes vízilabdázó: „Nagyváradon vagyok három napon át az egyik nagyon jó barátommal, aki Amerikában jár egyetemre, de most hazajött az ünnepekre. Vele és a szintén velünk szilveszterező két csapattársammal biztosan remekül érezzük majd magunkat. Úgy gondolom, ilyenkor még a sportoló is elengedheti magát, persze a normális kereteken belül. Már várom az estét nagyon!”

András Csaba
András Csaba

András Csaba

András Csaba (15) serdülő Eb-bronzérmes asztaliteniszező: „Délelőtt a klubomban, a BVSC-ben a csapattársakkal, a szakosztály edzőivel, vezetőivel közösen tartunk hagyományos évbúcsúztatót, este pedig a barátaimmal leszek. Kis lazulásról lehet szó, de nagyon azért nem engedhetem el magam, mert készülök a következő szezonra, a közelgő nagy versenyekre. Azok miatt is nagyon várom már az új évet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik