utanpotlassport.hu 2017.06.26 21:49 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Sportlövészet: negyedik és hatodik hely, kétszer éremközelben a juniorvébén

Újabb két pontszerző helyezést értek el sportlövőink a németországi Suhlban zajló junior-világbajnokság harmadik napján. Ismét volt esély éremszerzésre is, de a 10 méteres versenyben a férfi-légpuskacsapat hét tizeddel lemaradva negyedik lett, Péni István pedig a hatodikon végzett a rendkívül kiegyensúlyozott mezőnyben.

Leiner Soma Nincs megállás az éremvadászatban, vagyis a németországi Suhlban a harmadik napjához érkezett a junior-világbajnokság. Az előző napi, légpisztolyban elért sikereket követően hétfőn ismét a dobogót célozta meg a magyar csapat is. És arra meg is volt minden esélye a Kissné Oroszi Edit mesteredző által vezetett gárdának.

Nüanszokon múlt, hogy Péni István nem szerezte meg a hőn áhított világbajnoki érmet Forrás: olimpia.hu

Nüanszokon múlt, hogy Péni István nem szerezte meg a hőn áhított világbajnoki érmet  •  Forrás: olimpia.hu

A férfiak – egyéni kvalifikációt is adó – 10 m-es légpuska-csapatversenyével indult a program, Péni Istvánnal, Vas Péterrel és Pekler Zalánnal. Előbbi kettő kifejezetten jó formában lőtt, mindössze három tized választotta el őket, ami arra volt elég, hogy a leheletnyivel jobb teljesítményt nyújtó Péni ötödikként bejusson az egyéni döntőbe, míg Vas tizedikként kimaradjon. Csak kicsivel többel maradt le hármasunk az éremről, az egész nap parádés formát mutató horvátok végül, ha csak hét tizeddel is, de becsúsztak a mieink elé.

Délutánra maradt az egyéni döntő, melyben Péni István az eddig hiányzó világbajnoki érmét szerette volna pótolni, és annak megfelelően is kezdett. Élre állt a rendkívül szoros mezőnyben, és dominálta a finálét, de egyetlen rossz pillanat elég volt ahhoz, hogy kicsússzon a kezéből az irányítás – 9,3-as lövése után nem volt visszaút, a riói olimpiát is megjárt versenyzőnk a hatodik helyen zárt.

A nap harmadik magyar érdekeltségű versenye a nők 10 méteres légpuskaszáma volt. A Horváth Lea, Hurai Viktória és Gáspár Lalita alkotta csapat a csalódást keltő 24. helyen végzett, messze az élmezőnytől. Egyikük teljesítménye sem volt elég az egyéni döntőbe jutáshoz.

A versenynap végén Kissné Oroszi Edit, a válogatott szövetségi kapitánya értékelt honlapunknak:
„Nagyon szoros versenyeknek lehettünk szemtanúi, a fiúknál roppant kevés hiányzott a dobogós helyezéshez, de így is előkelő helyen végeztek. Majdnem összejött a két egyéni döntős szereplés, de végül csak Péni jutott a fináléba, ahol éremesélyeshez méltóan kezdett. Egyetlen hiba azonban elég volt ahhoz, hogy kiszálljon a küzdelemből, ritkán látni ennyire kiélezett versenyt. Természetesen bosszankodott, nem elégedett, de ő ilyen, és tudom, hogy a továbbiakban még koncentráltabban versenyez. Olyan mentalitású versenyző, aki mindig maximumot akar nyújtani. A lányok szereplése csalódás. Hogy a mezőny második felében végeztek, valljuk be, gyenge szereplésnek számít.”

Ezt írtuk eddig a juniorvébéről
1. nap: Ötödik hely elsőre
2. nap: Világbajnoki csapatarany

SPORTLÖVŐ JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, SUHL (NÉMETORSZÁG)
A nap világbajnokai, és a magyar  szereplők helyezése
NŐK
Légpuska, 10 m, csapat: Kína 1262.1 - juniorvilágcsúcs, ...24. Magyarország 1226.1
Légpuska, 10 m, egyéni:  Zhu Yingjie (Kína) 250.3 (Horváth Lea, Hurai Viktória, Gáspár Lalita nem jutott döntőbe)
FÉRFIAK
Légpuska, 10 m, csapat: 
Japán 1873.4 - juniorvilágcsúcs, ...4. Magyarország  (Péni István, Vas Péter, Pekler Zalán) 1870.0
Légpuska, 10 m, egyéni: Miran Maricsics (Horvátország) 246,6, ...6. Péni István (Magyarország) 163.1
Gyorstüzelő pisztoly, 25 m, egyéni:  Pavlo Korosztilov (Ukrajna) 26
Gyorstüzelő pisztoly, 25 m, csapat: Ukrajna 1722 - 44x - juniorvilágcsúcs
Pisztoly, 50 m, egyéni: Wang Zhehao (Kína) 232.6 - juniorvilágcsúcs
Pisztoly, 50 m, csapat:  Oroszország 1653 - 30x

További hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.10.11 22:13:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Péntek este harmadik felkészülési meccsét is lejátszotta a Gera Zoltán irányította 2021-es korosztályos Európa-bajnokságra készülő U21-es labdarúgó-válogatott. A zalaegerszegi összecsapáson a horvát válogatott három góllal bizonyult jobbnak.

2019.09.29 17:02:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az utolsó hétvégén Kovács Bálint bebiztosította első helyét a német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájában. A H-Moto Team 18 éves versenyzője egy futamot megnyert, a másik versenyben második lett Hockenheimben.

2019.09.24 21:22:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Telekom Veszprém U21-es csapatával állt ki a Szpartak Moszkva ellen a Seha-liga 3. fordulójában; a Gulyás Péter vezette fiatalok pedig nagyszerűen helyettesítették a felnőtteket: hullámzó mérkőzésen 26–23-ra legyőzték az oroszokat.

2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.