HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.06.26 21:49 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Sportlövészet: negyedik és hatodik hely, kétszer éremközelben a juniorvébén

Újabb két pontszerző helyezést értek el sportlövőink a németországi Suhlban zajló junior-világbajnokság harmadik napján. Ismét volt esély éremszerzésre is, de a 10 méteres versenyben a férfi-légpuskacsapat hét tizeddel lemaradva negyedik lett, Péni István pedig a hatodikon végzett a rendkívül kiegyensúlyozott mezőnyben.

Leiner Soma Nincs megállás az éremvadászatban, vagyis a németországi Suhlban a harmadik napjához érkezett a junior-világbajnokság. Az előző napi, légpisztolyban elért sikereket követően hétfőn ismét a dobogót célozta meg a magyar csapat is. És arra meg is volt minden esélye a Kissné Oroszi Edit mesteredző által vezetett gárdának.

Nüanszokon múlt, hogy Péni István nem szerezte meg a hőn áhított világbajnoki érmet Forrás: olimpia.hu

Nüanszokon múlt, hogy Péni István nem szerezte meg a hőn áhított világbajnoki érmet  •  Forrás: olimpia.hu

A férfiak – egyéni kvalifikációt is adó – 10 m-es légpuska-csapatversenyével indult a program, Péni Istvánnal, Vas Péterrel és Pekler Zalánnal. Előbbi kettő kifejezetten jó formában lőtt, mindössze három tized választotta el őket, ami arra volt elég, hogy a leheletnyivel jobb teljesítményt nyújtó Péni ötödikként bejusson az egyéni döntőbe, míg Vas tizedikként kimaradjon. Csak kicsivel többel maradt le hármasunk az éremről, az egész nap parádés formát mutató horvátok végül, ha csak hét tizeddel is, de becsúsztak a mieink elé.

Délutánra maradt az egyéni döntő, melyben Péni István az eddig hiányzó világbajnoki érmét szerette volna pótolni, és annak megfelelően is kezdett. Élre állt a rendkívül szoros mezőnyben, és dominálta a finálét, de egyetlen rossz pillanat elég volt ahhoz, hogy kicsússzon a kezéből az irányítás – 9,3-as lövése után nem volt visszaút, a riói olimpiát is megjárt versenyzőnk a hatodik helyen zárt.

A nap harmadik magyar érdekeltségű versenye a nők 10 méteres légpuskaszáma volt. A Horváth Lea, Hurai Viktória és Gáspár Lalita alkotta csapat a csalódást keltő 24. helyen végzett, messze az élmezőnytől. Egyikük teljesítménye sem volt elég az egyéni döntőbe jutáshoz.

A versenynap végén Kissné Oroszi Edit, a válogatott szövetségi kapitánya értékelt honlapunknak:
„Nagyon szoros versenyeknek lehettünk szemtanúi, a fiúknál roppant kevés hiányzott a dobogós helyezéshez, de így is előkelő helyen végeztek. Majdnem összejött a két egyéni döntős szereplés, de végül csak Péni jutott a fináléba, ahol éremesélyeshez méltóan kezdett. Egyetlen hiba azonban elég volt ahhoz, hogy kiszálljon a küzdelemből, ritkán látni ennyire kiélezett versenyt. Természetesen bosszankodott, nem elégedett, de ő ilyen, és tudom, hogy a továbbiakban még koncentráltabban versenyez. Olyan mentalitású versenyző, aki mindig maximumot akar nyújtani. A lányok szereplése csalódás. Hogy a mezőny második felében végeztek, valljuk be, gyenge szereplésnek számít.”

Ezt írtuk eddig a juniorvébéről
1. nap: Ötödik hely elsőre
2. nap: Világbajnoki csapatarany

SPORTLÖVŐ JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, SUHL (NÉMETORSZÁG)
A nap világbajnokai, és a magyar  szereplők helyezése
NŐK
Légpuska, 10 m, csapat: Kína 1262.1 - juniorvilágcsúcs, ...24. Magyarország 1226.1
Légpuska, 10 m, egyéni:  Zhu Yingjie (Kína) 250.3 (Horváth Lea, Hurai Viktória, Gáspár Lalita nem jutott döntőbe)
FÉRFIAK
Légpuska, 10 m, csapat: 
Japán 1873.4 - juniorvilágcsúcs, ...4. Magyarország  (Péni István, Vas Péter, Pekler Zalán) 1870.0
Légpuska, 10 m, egyéni: Miran Maricsics (Horvátország) 246,6, ...6. Péni István (Magyarország) 163.1
Gyorstüzelő pisztoly, 25 m, egyéni:  Pavlo Korosztilov (Ukrajna) 26
Gyorstüzelő pisztoly, 25 m, csapat: Ukrajna 1722 - 44x - juniorvilágcsúcs
Pisztoly, 50 m, egyéni: Wang Zhehao (Kína) 232.6 - juniorvilágcsúcs
Pisztoly, 50 m, csapat:  Oroszország 1653 - 30x

További hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.