Öttusa, junior-Eb: az éremesély elszállt, ötödik lett a női váltónk

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.29. 22:33
Címkék
Bár a női váltónknak megvolt az esélye az éremszerzésre, végül az ötödik helyen zárt a Varga Eszter és Palkovics Karolina alkotta kettős a barcelonai junior öttusa Európa-bajnokságon. Pénteken a férfiak váltójával folytatódik a kontinensviadal programja.

Leiner SomaA női csapat bronzérmét követően ismét esély kínálkozott Kállai Ákos tanítványai előtt, hogy dobogóra álljanak a katalán fővárosban rendezett öttusa Eb-n. Erre Varga Eszternek és Palkovics Karolinának volt esélye, amelyet – az első két szám után úgy tűnt– meg is ragadnak.Leiner SomaA női csapat bronzérmét követően ismét esély kínálkozott Kállai Ákos tanítványai előtt, hogy dobogóra álljanak a katalán fővárosban rendezett öttusa Eb-n. Erre Varga Eszternek és Palkovics Karolinának volt esélye, amelyet – az első két szám után úgy tűnt– meg is ragadnak.

„Bekezdtek a lányok, úszásban főleg Eszter ment kitűnő időt, de Karol is jót, a harmadik helyen zártuk a számot. Vívásban is előbbi nyújtott kiemelkedőt, kisebb hullámvölgyet leszámítva, míg Karol a végére lendült bele. Bár visszaestünk, de még ekkor is reális esélyünk volt a dobogóra” – értékelt honlapunknak Kállai Ákos.

És akkor hol csúsztunk le az éremről? A szövetségi kapitány szerint a lovardában vesztettük el a tényleges esélyt, ahol ezúttal sem volt szerencsénk, csakúgy mint az előző napokban.

Balról: Palkovics Karolina és Varga Eszter hozták a tőlük várt teljesítményt Forrás: feol.hu
Balról: Palkovics Karolina és Varga Eszter hozták a tőlük várt teljesítményt Forrás: feol.hu

Balról: Palkovics Karolina és Varga Eszter hozták a tőlük várt teljesítményt  •  Forrás: feol.hu

„Rossz lovat fogtunk ki, bár ez nem ment fel minket, de a többi versenyzőtől láttunk olyat, hogy hozzáért a fához, de nem verte le, a mienk többször is, így ebben a számban csupán kilencedikek lettünk a tizenegy országot felvonultató foglaló mezőnyben. Úgy vélem, emiatt, illetve a vívásban elhullajtott pontok miatt nem maradt reális esélyünk a legjobb háromban végezni.”

A kombinált számban még rátett egy lapáttal női kettősünk, mindketten jól futottak, és elfogadhatóan lőttek. Rendkívül szoros volt a mezőny, öt váltó is húsz másodpercen belül ért be az élmezőnyben. A számot a hatodik helyen kezdték meg a mieink, de a végén nyújtott teljesítményüknek köszönhetően az ötödiken zárták a viadalt.

„Ügyesek voltak a lányok, de természetesen kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült dobogóra állniuk. Ugyan egyáltalán nem teljesítettek tudásuk alatt, de ahhoz, hogy Európa-bajnokságon érmet szerezzenek, kevés a saját szintet hozni, ma hiányzott a plusz a teljesítményükből” – zárta értékelését Kállai Ákos.

Pénteken a férfiak veszik át a stafétát, az ő váltóversenyükkel folytatódik a barcelonai Európa-bajnokság.

JUNIOR ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BARCELONA
Nők. Váltó. 1. Németország (Anna Matthes, Rebecca Langrehr) 1408,...5. Magyarország (Varga Eszter, Palkovics Karolina) 1359
A további program
Június 30., péntek. Férfiváltó
Július 1., szombat. Mix váltó

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik