utanpotlassport.hu 2017.08.13 12:01 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Öttusa: Gulyás Michelle kvótát szerzett az ifjúsági olimpiára

A Portugáliában zajló ifjúsági olimpiai kvalifikációs verseny leánydöntőjét Gulyás Michelle (16) nyerte, s ezzel első európai öttusázóként kvótát szerzett a 2018-as Buenos Aires-i játékokra. Dallos Lilla (15) a 15., Szarka Luca (15) a 16., Sarcia Borbála (16) pedig a 21. helyen végzett.

gy.Nyolc magyar öttusázó, négy lány és négy fiú utazott el a portugáliai Caldas da Rainhaba, hogy részt vegyen az ifjúsági olimpiai kvalifikációs verseny európai küzdelmeiben. Az első napon a hölgyek mérték össze erejüket, a megméretés pedig szép magyar sikerrel zárult.

Gulyás Michelle nagyszerű versenyzéssel nemcsak kvótát szerzett, de meg is nyerte a viadalt. A nap a vívással kezdődött, ahol a KSI fiatal öttusázója azonnal az élre tört, huszonhárom győzelem mellett mindössze nyolc vereséget gyűjtött be. A többieknek már nem ment ilyen jól, Dallos Lilla 16/15-ös, Sarcia Borbála 15/16-os, Szarka Luca pedig 11/20-as eredményt követően készülhetett az úszásra, ahol megint Gulyás sikerének örülhetett a magyar küldöttség. A 2:08-as idejét csak csapattárnője, Szarka Luca (2:10) tudta megközelíteni, aki így megszerezte a második helyet. A kombinált számnak 16 másodperc előnnyel vághatott neki Gulyás, aki felnőtteket megszégyenítő tudatossággal tartotta kezében a versenyt, és pontosan annyit adott ki magából, amennyire a végső győzelemhez szüksége volt. Sarciának volt két rossz sorozata a lövésben, ami miatt tíz helyett esett vissza, Dallos és Szarka viszont egyaránt javítottak: előbbi két, utóbbi pedig három helyezést.

Gulyás Michelle a dobogó tetején Forrás: pentathlon.hu

Gulyás Michelle a dobogó tetején  •  Forrás: pentathlon.hu

„Nagyon örülök annak, hogy Michelle versenyt nyert, de annak még jobban, hogy ezzel van egy kvótánk a jövő évi játékokra – nyilatkozta honlapunknak Szloboda József, utánpótlás szövetségi kapitány. – Nagyon fontosnak tartom kihangsúlyozni azt a magabiztosságot és céltudatosságot, ahogyan mindezt kivitelezte. Eleve előnnyel ment neki a kombinak, ahol szerencsére nagyon jól lőtt, így a futásban tényleg nem kellett, hogy kihajtsa magát. Ez a tény, nagyon biztató a jövőre nézve, hiszen azt mutatja, vannak még benne tartalékok .”

A verseny vasárnap a fiúk vetélkedésével folytatódik, s a szakvezetés az ő esetükben is kvótás helyet vár, ahogy a lányoknál ez már sikeresen megtörtént.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.