Műkorcsolya: Tóth Ivett az olimpiáig vezető útról

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.22. 20:48
Címkék
A 19 esztendős Tóth Ivett jól teljesített a moszkvai műkorcsolya Európa-bajnokságon, hiszen a 13. helyezése mellett kivívta, hogy ő képviselje a magyar színeket a február 9-én rajtoló pjongcsangi téli olimpián. Ehhez Medgyesi Fruzsinánál kellett jobbnak bizonyulnia, aki huszonnyolcadikként fejezte be a kontinensviadal küzdelmeit.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huMoszkvában rendezték meg a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságot, amelynek a női egyéni versenyében két magyar volt érdekelt. A 19 esztendős Tóth Ivett és a 18 éves Medgyesi Fruzsina. Habár Ivett szerezte meg a kvótát (tegyük hozzá: az országnak) a tavalyi világbajnokságon elért 20. helyezésével, bizonyítania kellett a kontinensviadalon.Krasznai Bence –utanpotlassport.huMoszkvában rendezték meg a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságot, amelynek a női egyéni versenyében két magyar volt érdekelt. A 19 esztendős Tóth Ivett és a 18 éves Medgyesi Fruzsina. Habár Ivett szerezte meg a kvótát (tegyük hozzá: az országnak) a tavalyi világbajnokságon elért 20. helyezésével, bizonyítania kellett a kontinensviadalon.

Tóth Ivett is rontott, ám jobbnak bizonyult, mint honfitársnője
Tóth Ivett is rontott, ám jobbnak bizonyult, mint honfitársnője

Tóth Ivett is rontott, ám jobbnak bizonyult, mint honfitársnője

„A rövidprogramban óriási hibát követtem el, hiszen elrontottam a tripla-dupla kombinációmat. Meg kellett mentenem a helyzetet másik gyakorlattal, sikerült is, de így is tíz pontot vesztettem, ami – attól függetlenül, ha sikerül a kűröm – nagy hátrány. Viszont ott is hibáztam, mivel olyan triplát rontottam el, amelyikről azt hittem, hogy még álmomból felébresztve is megcsinálom. A cél az volt, hogy a legjobb tíz között végezzek, de figyelembe véve az utóbbi évem nehézségeit, maximálisan elégedett vagyok a tizenharmadik helyezéssel, és azzal, hogy elértem, amiért jöttem, hiszen meg tudtam szerezni az olimpiai indulás jogát”– összegez Ivett.

Mivel Fruzsina a rövidprogramjában nagyot hibázott, ezért még a kűrjét sem mutathatta be, elvesztette az esélyét a téli olimpiát illetően. Végül a 28. helyen zárta a versenyt.

Ivett ettől kedve már csak Pjongcsangra koncentrál:
„Mindenekelőtt szeretném magamba szívni az olimpia légkörét, mivel arra még nem volt alkalmam. Hihetetlen jó előérzetem van. Örülök, hogy végre találkozhatok a többi olimpikonnal, ez nagyon motivál. A célom az, hogy tökéletes rövidprogramot fussak, és bekerüljek a legjobb huszonnégy közé. Akkor bemutathatnám a kűrömet is. Amennyiben ezt elérem, maximálisan elégedett leszek.”

További korosztályos hírek aKORCSOLYASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik