utanpotlassport.hu 2018.01.22 20:48 Frissítve: 2018.01.22 20:57

Műkorcsolya: Tóth Ivett az olimpiáig vezető útról

A 19 esztendős Tóth Ivett jól teljesített a moszkvai műkorcsolya Európa-bajnokságon, hiszen a 13. helyezése mellett kivívta, hogy ő képviselje a magyar színeket a február 9-én rajtoló pjongcsangi téli olimpián. Ehhez Medgyesi Fruzsinánál kellett jobbnak bizonyulnia, aki huszonnyolcadikként fejezte be a kontinensviadal küzdelmeit.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Moszkvában rendezték meg a műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságot, amelynek a női egyéni versenyében két magyar volt érdekelt. A 19 esztendős Tóth Ivett és a 18 éves Medgyesi Fruzsina. Habár Ivett szerezte meg a kvótát (tegyük hozzá: az országnak) a tavalyi világbajnokságon elért 20. helyezésével, bizonyítania kellett a kontinensviadalon.

Tóth Ivett is rontott, ám jobbnak bizonyult, mint honfitársnője

Tóth Ivett is rontott, ám jobbnak bizonyult, mint honfitársnője

„A rövidprogramban óriási hibát követtem el, hiszen elrontottam a tripla-dupla kombinációmat. Meg kellett mentenem a helyzetet másik gyakorlattal, sikerült is, de így is tíz pontot vesztettem, ami – attól függetlenül, ha sikerül a kűröm – nagy hátrány. Viszont ott is hibáztam, mivel olyan triplát rontottam el, amelyikről azt hittem, hogy még álmomból felébresztve is megcsinálom. A cél az volt, hogy a legjobb tíz között végezzek, de figyelembe véve az utóbbi évem nehézségeit, maximálisan elégedett vagyok a tizenharmadik helyezéssel, és azzal, hogy elértem, amiért jöttem, hiszen meg tudtam szerezni az olimpiai indulás jogát”– összegez Ivett.

Mivel Fruzsina a rövidprogramjában nagyot hibázott, ezért még a kűrjét sem mutathatta be, elvesztette az esélyét a téli olimpiát illetően. Végül a 28. helyen zárta a versenyt.

Ivett ettől kedve már csak Pjongcsangra koncentrál:
„Mindenekelőtt szeretném magamba szívni az olimpia légkörét, mivel arra még nem volt alkalmam. Hihetetlen jó előérzetem van. Örülök, hogy végre találkozhatok a többi olimpikonnal, ez nagyon motivál. A célom az, hogy tökéletes rövidprogramot fussak, és bekerüljek a legjobb huszonnégy közé. Akkor bemutathatnám a kűrömet is. Amennyiben ezt elérem, maximálisan elégedett leszek.”

További korosztályos hírek a KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".