HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2017.09.29 13:04 Frissítve: 2017.09.29 13:18

Labdarúgás: Szoboszlai Dominik a Salzburg győztes mérkőzésén debütált az UEFA IL-ben

Szoboszlai Dominik az UEFA Ifjúság Liga nyitómérkőzésére visszatért Salzburgba a Liefering felnőttegyüttesétől, és bemutatkozott a sorozatban. Nem mellékesen a maga tizenhat évével csapata legfiatalabb tagja volt a Bourdeax-ban lejátszott, győztes mérkőzésen.

L. G. A Budapest Honvéd-MFA Niksicsben lejátszott mérkőzése mellett még egy magyar érdekeltségű találkozót rendeztek az UEFA Ifjúsági Ligában. A címvédő FC Salzburg a kispestiekhez hasonlóan a bajnoki ágon kapcsolódott be a küzdelembe, a Bourdeaux-ban 1-0-ra győző osztrák csapatban pedig kezdőként lépett pályára Szoboszlai Dominik.

szoboszlai_lefering

Szoboszlai Dominik újra salzburgi mezben játszott

Az U21-es válogatott középpályás az idén már a salzburgiak fiókcsapatának számító FC Lieferingben szerepel az osztrák másodosztályú felnőttbajnokságban, mi több, már két gólt is szerzett, de a nemzetközi kupasorozatra visszatért anyaegyesületébe, és remélhetőleg nem csak erre az egy mérkőzésre szólt a lehetőség.

A magyar játékos végigjátszotta a bourdeaux-i találkozót, ez volt a bemutatkozása a sorozatban. Csakúgy, mint öt csapattársának, Salzburgban tehát szó sincs arról, hogy a rutinosabb játékosok szerepeltetésével ráfeküdnének a címvédésre, a lényeg továbbra is a játékosok fejlődése. Erről tanúskodik a kezdőcsapat átlagéletkora is, amely mindössze 17,8 év volt – az U19-es korosztálynak megrendezett kupasorozatban.

A salzburgiak legfiatalabb játékosa éppen Szoboszlai volt a maga tizenhat évével, de egy hónap múlva már ő is a tizenhét évesek táborát erősíti. Két távoli lövéssel hívta fel magára a figyelmet, ahogyan azt tőle megszokhattuk, de ezúttal egyikből sem született gól. Csapata így is nyert idegenben – az utolsó szűk negyedórát emberhátrányban játszva –, tehát jó eséllyel nem csak a visszavágón láthatjuk ismét a pályán a magyar játékost.

A nemzetközi tapasztalat pedig aranyat ér, pláne ebben a rangos sorozatban.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.

2019.02.26 15:52:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A címvédő Genk ugyan távol marad a tizenkettedik Puskás−Suzuki-kupától, így is bombaerős mezőny gyűlik össze a hagyományosan pünkösdkor rendezett felcsúti U17-es tornán. A Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett zsinórban harmadszor érkezik a Bayern München, míg Európán kívülről a brazil Flamengo jelezte részvételét. A szomszédos országokból ezúttal a román Hagi Akadémia, illetve az újonc Eszék igyekszik megakadályozni a házigazdák első sikerét a torna történetében.