utanpotlassport.hu 2017.09.29 13:04 Frissítve: 2017.09.29 13:18

Labdarúgás: Szoboszlai Dominik a Salzburg győztes mérkőzésén debütált az UEFA IL-ben

Szoboszlai Dominik az UEFA Ifjúság Liga nyitómérkőzésére visszatért Salzburgba a Liefering felnőttegyüttesétől, és bemutatkozott a sorozatban. Nem mellékesen a maga tizenhat évével csapata legfiatalabb tagja volt a Bourdeax-ban lejátszott, győztes mérkőzésen.

L. G. A Budapest Honvéd-MFA Niksicsben lejátszott mérkőzése mellett még egy magyar érdekeltségű találkozót rendeztek az UEFA Ifjúsági Ligában. A címvédő FC Salzburg a kispestiekhez hasonlóan a bajnoki ágon kapcsolódott be a küzdelembe, a Bourdeaux-ban 1-0-ra győző osztrák csapatban pedig kezdőként lépett pályára Szoboszlai Dominik.

szoboszlai_lefering

Szoboszlai Dominik újra salzburgi mezben játszott

Az U21-es válogatott középpályás az idén már a salzburgiak fiókcsapatának számító FC Lieferingben szerepel az osztrák másodosztályú felnőttbajnokságban, mi több, már két gólt is szerzett, de a nemzetközi kupasorozatra visszatért anyaegyesületébe, és remélhetőleg nem csak erre az egy mérkőzésre szólt a lehetőség.

A magyar játékos végigjátszotta a bourdeaux-i találkozót, ez volt a bemutatkozása a sorozatban. Csakúgy, mint öt csapattársának, Salzburgban tehát szó sincs arról, hogy a rutinosabb játékosok szerepeltetésével ráfeküdnének a címvédésre, a lényeg továbbra is a játékosok fejlődése. Erről tanúskodik a kezdőcsapat átlagéletkora is, amely mindössze 17,8 év volt – az U19-es korosztálynak megrendezett kupasorozatban.

A salzburgiak legfiatalabb játékosa éppen Szoboszlai volt a maga tizenhat évével, de egy hónap múlva már ő is a tizenhét évesek táborát erősíti. Két távoli lövéssel hívta fel magára a figyelmet, ahogyan azt tőle megszokhattuk, de ezúttal egyikből sem született gól. Csapata így is nyert idegenben – az utolsó szűk negyedórát emberhátrányban játszva –, tehát jó eséllyel nem csak a visszavágón láthatjuk ismét a pályán a magyar játékost.

A nemzetközi tapasztalat pedig aranyat ér, pláne ebben a rangos sorozatban.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.