Labdarúgás: Szoboszlai Dominik a Salzburg győztes mérkőzésén debütált az UEFA IL-ben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.29. 13:04
Címkék
Szoboszlai Dominik az UEFA Ifjúság Liga nyitómérkőzésére visszatért Salzburgba a Liefering felnőttegyüttesétől, és bemutatkozott a sorozatban. Nem mellékesen a maga tizenhat évével csapata legfiatalabb tagja volt a Bourdeax-ban lejátszott, győztes mérkőzésen.

L. G. A Budapest Honvéd-MFA Niksicsben lejátszott mérkőzése mellett még egy magyar érdekeltségű találkozót rendeztek az UEFA Ifjúsági Ligában. A címvédő FC Salzburg a kispestiekhez hasonlóan a bajnoki ágon kapcsolódott be a küzdelembe, a Bourdeaux-ban 1-0-ra győző osztrák csapatban pedig kezdőként lépett pályára Szoboszlai Dominik.L. G. A Budapest Honvéd-MFA Niksicsben lejátszott mérkőzése mellett még egy magyar érdekeltségű találkozót rendeztek az UEFA Ifjúsági Ligában. A címvédő FC Salzburg a kispestiekhez hasonlóan a bajnoki ágon kapcsolódott be a küzdelembe, a Bourdeaux-ban 1-0-ra győző osztrák csapatban pedig kezdőként lépett pályára Szoboszlai Dominik.

szoboszlai_lefering
szoboszlai_lefering

Szoboszlai Dominik újra salzburgi mezben játszott

Az U21-es válogatott középpályás az idén már a salzburgiak fiókcsapatának számító FC Lieferingben szerepel az osztrák másodosztályú felnőttbajnokságban, mi több, már két gólt is szerzett, de a nemzetközi kupasorozatra visszatért anyaegyesületébe, és remélhetőleg nem csak erre az egy mérkőzésre szólt a lehetőség.

A magyar játékos végigjátszotta a bourdeaux-i találkozót, ez volt a bemutatkozása a sorozatban. Csakúgy, mint öt csapattársának, Salzburgban tehát szó sincs arról, hogy a rutinosabb játékosok szerepeltetésével ráfeküdnének a címvédésre, a lényeg továbbra is a játékosok fejlődése. Erről tanúskodik a kezdőcsapat átlagéletkora is, amely mindössze 17,8 év volt – az U19-es korosztálynak megrendezett kupasorozatban.

A salzburgiak legfiatalabb játékosa éppen Szoboszlai volt a maga tizenhat évével, de egy hónap múlva már ő is a tizenhét évesek táborát erősíti. Két távoli lövéssel hívta fel magára a figyelmet, ahogyan azt tőle megszokhattuk, de ezúttal egyikből sem született gól. Csapata így is nyert idegenben – az utolsó szűk negyedórát emberhátrányban játszva –, tehát jó eséllyel nem csak a visszavágón láthatjuk ismét a pályán a magyar játékost.

A nemzetközi tapasztalat pedig aranyat ér, pláne ebben a rangos sorozatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik