Kosárlabda: nyolc között az U16-os leány Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.08. 18:23
Címkék
Az U16-os leányválogatott simán jutott a nyolc közé a Bourges-ban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, miután huszonhárom ponttal verte a fehérorosz együttest. Az elődöntőért az oroszok következnek szerdán.

L. G. A pihenőnap után a nyolcaddöntőben folytatta szereplését az U16-os leányválogatott a Bourges-ban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. Mészárosné Kovács Andrea együttese a csoportgyőzelemmel megteremtette magának az esélyt a nyolc közé jutásra, ugyanis első helyének köszönhetően a nyeretlen fehéroroszokkal találkozott a keresztjátékban.L. G. A pihenőnap után a nyolcaddöntőben folytatta szereplését az U16-os leányválogatott a Bourges-ban zajló A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. Mészárosné Kovács Andrea együttese a csoportgyőzelemmel megteremtette magának az esélyt a nyolc közé jutásra, ugyanis első helyének köszönhetően a nyeretlen fehéroroszokkal találkozott a keresztjátékban.

U16 Madár Eszter
U16 Madár Eszter

A magyarok közül Madár Eszter jutott tíz pont fölé  •  Forrás: FIBA

Egyértelműen a magyar csapat volt a mérkőzés esélyese, de a tét alaposan rányomta a bélyegét a kezdésre. Az ötödik percben mindössze 2-2 szerepelt az eredményjelzőn, de aztán megnyugodott a válogatottunk, és az első negyed végére kilencpontos előnyt épített fel.

A második szakaszban gyorsan tíz pont fölé nőtt a különbség, amire az ellenfél triplával válaszolt. Vasziljevics hárompontosa aztán a lehető legrosszabbat tette a fehérorosz támadójátékkal: a sikeres kísérleten felbuzdulva mindent elengedtek kintről a rivális játékosai, de eredménytelenül. A magyar csapat ugyanakkor a jó védekezés mellett ötletesen támadott, az előny pedig 23 pontra hízott a nagyszünetre.

Térfélcsere után az öltözőben maradt a csapatunk, így ahelyett, hogy folytatódott volna az ellenfél leszakítása, inkább felzárkóztak a fehéroroszok. Az első hat percet 12-3-ra veszítette el válogatottunk, de Angyal Barbara beemelt egy megnyugtató hárompontost, a negyed végére pedig visszaállt a húszpontos differencia.

A záró negyedet ismét álmosan kezdte a csapat, amely aztán a végére belelendült, és a kért taktikai variációkat is megvalósította. A letámadás rendre eredményes volt, így a különbség ismét húsz pont fölé nőtt. Válogatottunk 67-43-ra győzött, így összességében döntetlenre hozta a második félidőt.

A magyar csapat összességében magabiztosan lépett tovább a nyolc közé, de huzamosan csak a második negyedben teljesített azon a színvonalon, mint amit a csoportkörben láthattunk. Ezúttal ez is elég volt, de a negyeddöntőben már nem férnek bele a kihagyások. Válogatottunk szerdán 16.15 órától az oroszokkal csap össze a négy közé jutásért.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

LEÁNY U16-OS A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, BOURGES
Nyolcaddöntő
Magyarország–Fehéroroszország 67-43 (15-6, 22-8, 14-17, 13-10)
Magyarország: Angyal 5/3, Varga 6, Wentzel 6, Dombai 4, Budacsik 4. Csere: Mányoky 4, Vári 8, Madár 11, Boros 7/3, Vincze 6, Szirony 3/3. Szövetségi edző: Mészárosné Kovács Andrea

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik