utanpotlassport.hu 2017.11.27 20:06 Frissítve: 2017.11.27 20:20

Kosár: továbbra is veretlen a Vasas a kadét-leánybajnokságban

Szoros mérkőzésen verte a Vasas Akadémia a Kosárlabda Akadémia Pécset, és továbbra is veretlenül listavezető. A másik pécsi csapat, az utolsó, a hatodik helyen álló PVSK továbbra is nyeretlen, ráadásul legutóbb az ötödik helyezett Török Flóris-Törekvés SE mért rá súlyos vereséget a kadét-leánybajnokság Nyugati csoportjában.

Prezsnyák Péter - utanpotlassport.hu A Vasas Akadémia hazai pályán nyerte a forduló rangadóját a második helyen álló Kosárlabda Akadémia Pécs ellen a leány kadétbajnokság Nyugati csoportjában. A Vasas ezzel továbbra is száz százalékos, míg a pécsiek a második vereségüket szenvedték el.

A mérkőzés elején úgy tűnt, a listavezető elhúzhat, mindössze hét perc játékidő után már tizenegy pontos előnyben volt. A pécsiek azonban nem adták könnyen magukat, a második negyed felénél már egál volt. A félidőig fej fej mellett is haladtak a felek, de a végére megint fellélegezhetett kissé a hazai csapat, ugyanis újra öt volt a különbség a javára. A vendégeket azonban keményebb fából faragták annál, hogy olyan könnyen megadják magukat, visszakapaszkodtak, sőt, a 24. percban már vezettek is (42–43). Az utolsó negyedre fordulva ismét a Vasas vezetett, de nagy hajrára volt kilátás. A pécsiek nagyon szívósak voltak, de végül minimális különbséggel alulmaradtak (69–67).

Tavaly döntőbe jutott a Vasas a leány kadétbajnokságban Forrás: kosarsport.hu

Tavaly döntőbe jutott a Vasas a leány kadétbajnokságban  •  Forrás: kosarsport.hu

Nemcsak a pályán, a statisztikai mutatókban is partiban volt a két csapat. Szerzett labdákban, gólpasszokban a hazaiak voltak jobbak, de lepattanóból a pécsiek, míg a VAL-mutatójuk egyenlő volt.

A másik vasárnapi találkozón kiütéssel győzött a Török Flóris-Törekvés SE a PVSK ellen (100-54). Bár a sereghajtónak előzetesen talán lehetett volna esélye, megszorongatni sem sikerült a riválist. Ez pedig tovább kongatja a vészharangokat, ugyanis öt mérkőzésből öt vereség a mérlegük. Nem biztos, hogy javít a helyzeten: vasárnap a száz százalékos Vasast fogadják…

A második helyen álló pécsi csapat, a Kosárlabda Akadémia Pécs a tabella harmadik fokán a Soproni Darazsak Akadémia ellen javíthat, ott ismét szoros párharcnak ígérkezik.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.