Kosár: tíz csapat veretlen az utánpótlás-bajnokságokban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.25. 18:53
Címkék
A három, azonos rendszerben lebonyolított kiemelt kosárlabda-bajnokságban összesen tíz csapat nem talált eddig legyőzőre, az Alba Fehérvár a fiúk kadet- és juniorbajnokságában is veretlen. Utóbbi küzdelemsorozatban idegenben nyertek rangadót a székesfehérvári fiatalok.

L. G. A három, azonos rendszerben lebonyolított kiemelt kosárlabda-bajnokságban már csak tíz veretlen csapat található, a kadetek között három-három, a fiú juniorok küzdelemsorozatában pedig négy együttes nem talált még legyőzőre.L. G. A három, azonos rendszerben lebonyolított kiemelt kosárlabda-bajnokságban már csak tíz veretlen csapat található, a kadetek között három-három, a fiú juniorok küzdelemsorozatában pedig négy együttes nem talált még legyőzőre.

Kadetdöntő Alba-MAFC
Kadetdöntő Alba-MAFC

Az Alba Fehérvár fiataljai két korosztályban is szárnyalnak  •  Forrás: kosarsport.hu

A fiú kadetbajnokság nyugati csoportjában az Alba Fehérvár és a Szombathelyi Sportiskola KA vezeti a tabellát háromból három győzelemmel. A bajnoki címvédő legutóbb a MAFC együttesét verte meg 76-64-re, míg a vasiak a Zalakerámia ZTE KK-t győzték le 73-59-re. Keleten a Debreceni KA áll a táblázat élén, amely legutóbb a Kiss Lenke KS ellen nyert 90-71-re, és szintén háromból három mérkőzést nyert.

A leány kadetbajnokság nyugati csoportját a Vasas Akadémia vezeti hibátlan mérleggel, és a második helyen álló Széchenyi KA is veretlen. A Pasarétiek legutóbb a Soproni Darazsak Akadémiát győzték le 60-51-re, a győriek pedig a Pécsi VSK-t múlták felül 90-57-re. Keleten már csak a Csata DSE veretlen, amely elképesztő különbséggel, 84-29-re nyert a DVTK Akadémia ellen.

A fiú juniorbajnokság nyugati csoportjában rangadót rendeztek, hiszen az addig egyaránt veretlen Vasas Akadémia és az Alba Fehérvár csapott össze Pasaréten. A hazai csapat hiába vezetett három negyeden keresztül, a székesfehérváriak a parádés utolsó tíz perccel a maguk javára fordították a mérkőzést. Az Alba 21-6-re nyerte a záró negyedet, annak köszönhetően 68-59-re hozta a rangadót.

Sikerükkel a fehérváriak vezetik a csoportot, megelőzve a szintén hibátlan Rátgéber Akadémiát. A pécsiek remek hajrájuknak köszönhetően 89-76-ra verték a Falco KC Szombathelyt, és ötből ötöt nyertek. A keleti csoportban is ketten állnak veretlenül a tabella élén: a Nyíregyházi Sportcentrum 104-58-ra nyert a legutóbb a Szolnoki Sportcentrum ellen, míg a SZEDEÁK az ELITE Basket Törökbálintot verte meg 80-62-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik