Kosár: nem voltak kelendőek a fiatalok a férfibajnokság játékospiacán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.26. 18:44
Címkék
Nem voltak túl kelendőek a húsz éven aluli játékosok a hét végén rajtoló férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, néhány átigazolást azért így is találtunk az adatbázist böngészve.

L. G. A hét végén elrajtol az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság, ennek apropóján vettük szemügyre, mennyire voltak kelendőek a húsz éven aluli játékosok az átigazolási piacon. Az összeállításhoz a bb1.hu szakportál körképét vettük alapul. Ebből kiderül, hogy egy híján ötven légiós szerződését regisztrálta a szövetség (ebben benne vannak, akik már korábban is idehaza játszottak, de másik klubban, valamint azok is, akik külföldről érkeztek hazánkba). Ehhez képest elenyésző számú fiatal váltott klubot a nyáron.L. G. A hét végén elrajtol az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság, ennek apropóján vettük szemügyre, mennyire voltak kelendőek a húsz éven aluli játékosok az átigazolási piacon. Az összeállításhoz a bb1.hu szakportál körképét vettük alapul. Ebből kiderül, hogy egy híján ötven légiós szerződését regisztrálta a szövetség (ebben benne vannak, akik már korábban is idehaza játszottak, de másik klubban, valamint azok is, akik külföldről érkeztek hazánkba). Ehhez képest elenyésző számú fiatal váltott klubot a nyáron.

Kucsora Csaba (19) a fővárosban töltött félév után távozott a MAFC együttesétől, és az előző bajnokság ezüstérmeséhez, a Falco KC-hez szerződött. A Rátgéber Akadémia nevelése kassai kitérővel érkezett a MAFC-ba, ahol 15 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. Több klub is csábította, ő a Falco KC ajánlatát fogadta el, döntésében nem titkoltan Szrecsko Szekulovics vezetőedző személye is szerepet játszott. Remélhetőleg Szombathelyen megtalálja a helyét az U20-as válogatott bedobója.

Doktor Péter
Doktor Péter

Doktor Péter távozott Körmendről  •  Forrás: nyugat.hu

Doktor Péter (20) is a klubváltás mellett döntött, az U20-as válogatott másik meghatározó játékosa nem fogadta el a Körmend hosszabbítási ajánlatát. Az irányító nem költözött messzire, hiszen a Körmendtől mindössze bő félórányira fekvő Zalaegerszegre igazolt.

„A korosztályos válogatottban is jól teljesít Péter, és remélem, a ZTE-ben is megtalálja a helyét. Kimondottan irányító posztra kerestünk fiatal, megfelelő ambícióval rendelkező játékost, és úgy gondolom, ha Péter fejlődése töretlen lesz, akkor nagy hasznára válhat csapatunknak. Tíz-tizenöt perc játékidőt biztosan kap a szezon során, és csak rajta múlik, hogy él-e lehetőséggel – mondta a szerződtetésekor Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője.

Négy utánpótláskorú játékos érkezett az élvonalba, Ondima Olivér (19) Jászberényből szerződött a Szolnoki Olaj gárdájához, a Budapesti Honvéd vezére, Kerpel-Fronius Gáspár (19) Szegeden kezdi meg az NB I/A-s pályafutását, a DEAC pedig a már magyar állampolgársággal is rendelkező, nigériai Godwin Ekene Omenakával (18) és az U18-as válogatott Fazekas Csabával (18) erősített. Előbbi játékos a Rátgéber Akadémát, utóbbi a Nyíregyházi Sportcentrumot hagyta el, hogy belekóstolhasson az első osztály légkörébe.

Négy fiatal ugyanakkor már nem az NB I/A-ban szerepel a következő évadban. Somogyfoki Péter (20) a bajnok Alba Fehérvártól Bonyhádra igazolt, Molnár Levente (20) Körmendről a TF-hez szerződött, Kozma Gergő (18) a Falco KC-ből, Pápai Máté (19) a MAFC-ból távozott az Egyesült Államokba. Előbbi a Missouri Baptist University, utóbbi a Florida Institute of Technology University együttesében folytatja a pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik