Kosár: a Florida Tech csapatába szerződött az U20-as válogatott Pápai Máté

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.04. 15:15
Címkék
Az U20-as válogatott kosárlabdázó, Pápai Máté távozik a MAFC együtteséből, és az Egyesült Államokban folytatja pályafutását. A center a Florida Tech Egyetemtől kapott ösztöndíjat.

L. G. A 19 éves Pápai Máté távozik az élvonalban a Vasas visszalépése miatt mégis bennmaradt MAFC-ból, és az Egyesült Államokban folytatja kosárlabda-pályafutását. Az U20-as válogatottal a B divíziós kontinensviadalra készülő center szerződtetését a Florida Tech Egyetem jelentette be. A közlemény részletesen beszámol Pápai eddigi eredményeiről és a legutóbbi évadban elért statisztikájáról is.L. G. A 19 éves Pápai Máté távozik az élvonalban a Vasas visszalépése miatt mégis bennmaradt MAFC-ból, és az Egyesült Államokban folytatja kosárlabda-pályafutását. Az U20-as válogatottal a B divíziós kontinensviadalra készülő center szerződtetését a Florida Tech Egyetem jelentette be. A közlemény részletesen beszámol Pápai eddigi eredményeiről és a legutóbbi évadban elért statisztikájáról is.

Pápai Máté 2
Pápai Máté 2

Pápai Máté a válogatott meze után már a Párducokét öltheti fel  •  Forrás: bb1.hu

„Eltartott némi ideig, amíg, eldöntöttem, hogy a Florida Tech-hez szerződöm, mert több ajánlatot is kaptam. Azért választottam ezt az egyetemet, mert nagyszerű csapatuk van, rendkívül erős játékosokkal és igazán tapasztalt edzőkkel. A második divízió legerősebb konferenciájában játszanak, így erős ellenfelekkel szemben mérethetem meg magamat. A város, a kampusz, továbbá az egész környék lenyűgöző és gyönyörű. A kosárlabdázás mellett a tanulmányaim is nagyon fontosak, és úgy érzem, ebből a szempontból is jó döntést hoztam. Rendkívül izgatott vagyok, és alig várom, hogy magamra öltsem a Párducok mezét.”

Az egyetemi csapat, a Florida Panthers vezetőedzője, Bill Mims természetesen örült az új játékosának. Hozzátette, a korábban Európából érkezett kosarasok, mint például a szlovák Justin Sedlak és a jelenleg is a csapatban játszó görög Adonisz Pefanisz is remekül teljesítettek.

„Máté klasszikus center, nagyszerű lábmunkával, és kitűnően fejezi be a támadásokat a festékből. Nagyszerű a játékintelligenciája, belátja az egész pályát, és kitűnően passzol a palánk alól” – dicsérte új centerét a vezetőedző.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

A szerkesztőségünk által készített, az M4 Sporton látható, Jövünk című utánpótlás-magazin az U20-as válogatott edzőtáborában készített riportot a közelmúltban, amelyben Pápai Máté is megszólal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik