Kosár: a Csata DSE leányai megcélozzák az NB I-et

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.01. 18:41
Címkék
A Csata DSE eddig veretlen az NB I másodosztályában. Jövőre mindenképpen szeretne feljutni a magyar női kosárlabda élvonalába, és arra minden esélye megvan. A csapat legjobb pontszerzője, Angyal Barbara 16.78-as meccsenkénti pontátlaggal rendelkezik. Tőle (is) tudakoltuk, miben rejlik az együttes ereje.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huA Csata DSE túl van az alapszakasz felén a magyar női amatőr NB I piros csoportjában. A mezőny legfiatalabb csapatának remek szezonja van eddig, hiszen nem talált legyőzőre. Kilenc találkozóból, kilencet nyert meg. A legnagyobb győzelmét 102 pontos különbséggel aratta: a Csata utcában ütötte ki a Szolnoki Sportegyesület együttesét 130−28-ra. A legszorosabb mérkőzését idegenben játszotta, a második helyezett TFSE ellen. Kemény meccs volt, és ha csak két ponttal is, de 62−60-ra nyerni tudott.Krasznai Bence –utanpotlassport.huA Csata DSE túl van az alapszakasz felén a magyar női amatőr NB I piros csoportjában. A mezőny legfiatalabb csapatának remek szezonja van eddig, hiszen nem talált legyőzőre. Kilenc találkozóból, kilencet nyert meg. A legnagyobb győzelmét 102 pontos különbséggel aratta: a Csata utcában ütötte ki a Szolnoki Sportegyesület együttesét 130−28-ra. A legszorosabb mérkőzését idegenben játszotta, a második helyezett TFSE ellen. Kemény meccs volt, és ha csak két ponttal is, de 62−60-ra nyerni tudott.

A csapat sikerének egyik titka a mindössze 16 esztendős Angyal Barbarában rejlik, aki irányítóként 16.78 pontos dobóátlaggal rendelkezik. Ez a Csatában a legjobbnak számít. A legtöbb pontját (27) a Kecskeméti Kosárlabda Club ellen szerezte. Barbara úgy véli, hogy a jó teljesítményét a csapatnak köszönheti, hiszen ha nem passzolnának neki, vagy nem alakítanák ki a helyzeteket, akkor ő sem tudna ilyen mértékben érvényesülni.

A játékossal arról is beszélgettünk, milyen eredményre számít a szezon második felében:
„Továbbra is minden meccsünkön győzni akarunk. Jó lenne, ha nem szaladnánk egyetlen verségbe sem. Célunk, hogy elsők legyünk a másodosztályban, és így jussunk fel NB I A-ba. Nagyon fiatal a csapatunk. Mindössze egy húszéves játékos van közöttünk, a többiek fiatalabbak. Az összes edzésen és tétmérkőzésen maximális koncentrációval és alázattal dolgozunk. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a pályán kívül is egymásra vagyunk utalva, így különleges bizalmi kapcsolat alakult ki közöttünk. Azt gondolom, valójában ebben rejlik az erőnk.”

A Csata DSE "felnőtt" csapata
A Csata DSE "felnőtt" csapata

A Csata DSE "felnőtt" csapata

Tursics Krisztián, a Csata DSE felnőtt női csapatának vezetőedzője is hasonló optimizmussal szemléli első osztály kérdését. Úgy gondolja, nagyon jó esélyeik vannak a feljutásra. Arról pedig, hogy mire lehetnek képesek ott, ezt mondta:
„Amennyiben a magyar elitbe érkezünk, az elsődleges célunk az lesz, hogy bent is maradjunk. Tehát az utolsó két helyet mindenféleképpen el kell kerülnünk. Azt gondolom, hogy elsőévesként ennyi bőven elég lenne, hiszen az NB I A légkörét meg kell szokni. Viszont igazi szintlépés lenne a lányoknak, és rettenetesen sok új dologgal fognak találkozni, hiszen teljesen más a légkör. Fel kell nőniük ahhoz a feladathoz, hogy a már tapasztalt, valóban profi játékosok ellen kell bizonyítaniuk.”

Barbara nem szeretett volna esélyt latolgatni sem a következő szezonról:
„Ott még nem tartunk, hogy azon gondolkozzunk, mit tudnánk elérni jövő évben. Egyelőre arra fókuszálunk, hogy feljussunk, és utána eldől, hogy mire vagyunk képesek az élvonalban.”

A fiatal irányító nagyon szép esztendőt tudhat maga mögött, hiszen az EYOF-on és az U16-os Európa-bajnokságon is a válogatott csapatkapitánya volt. 2018 nyarán rendezik a korosztályos világbajnokságot, ahol mindenféleképpen húzóember szeretne lenni. A csapat bizonyítani akarja, hogy nem véletlenül lett második az Európa-bajnokságon. A cél a legjobb tízbe kerülni.

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik