Kézilabda: remek start az U17-es leány Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.10. 21:44
Címkék
Magabiztos rajtot vett az EYOF-győztes ifjúsági leányválogatott a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokságon. Bohus Bea csapata Montenegró korosztályos együttesét verte 30-23-ra, pénteken pedig a horvátokkal találkozik.

B. V.Tizenegy nappal az EYOF-siker után ismét pályára lépett az ifjúsági leányválogatott: Bohus Bea együttese ezúttal a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokságon szerepel. Az első játéknapon a montenegróiak ellen egyértelműen a győzelem reményében léptek pályára a mieink, mivel mindenképpen a csoport első két helyének valamelyikén szeretnének végezni.B. V.Tizenegy nappal az EYOF-siker után ismét pályára lépett az ifjúsági leányválogatott: Bohus Bea együttese ezúttal a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokságon szerepel. Az első játéknapon a montenegróiak ellen egyértelműen a győzelem reményében léptek pályára a mieink, mivel mindenképpen a csoport első két helyének valamelyikén szeretnének végezni.

Magabiztosan kezdett Montenegró ellen az ifjúsági leányválogatott Forrás: gyor2017.hu
Magabiztosan kezdett Montenegró ellen az ifjúsági leányválogatott Forrás: gyor2017.hu

Magabiztosan kezdett a montenegróiak ellen az ifjúsági leányválogatott  •  Forrás: gyor2017.hu

Válogatottunk remekül kezdte az összecsapást, mindjárt a mérkőzés elején 6-1-re elhúzott, a különbséget pedig Magera Noémi védéseinek és a remek támadójátéknak köszönhetően állandósítani is tudta. Csapatunk ugyan már tizenegy góllal is vezetett, de a szünetig némiképp felzárkózott az ellenfél, 16-11 volt az állás.

A fordulás után sem változott nagyot a játék képe, a mieink remekül kézben tartották az összecsapást, egyáltalán nem engedték közel az ellenfelet. S ugyan volt közte kilenc is, a végén 30-23-ra nyert az EYOF-aranyérmes társaság. A magyar válogatott legjobb gólszerzői Borgyos Panna és Schatzl Natalie voltak 5-5 góllal.

Folytatás pénteken fél nyolctól Horvátország ellen, azon a mérkőzésen ismét a győzelem reményében lépnek pályára a mieink.

IFJÚSÁGI LEÁNY KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, NAGYMIHÁLY (SZLOVÁKIA)
B-csoport, 1. forduló:
MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ 30-23 (16-8)
Játékvezetők: Budzak, Zahradnik (szlovákok).
Magyarország: Magera, Szabó D. (kapusok), Afentáler 4, Arany 1, Borgyos 5, Gerháth 1, Kácsor 1, Kovács N., Kuczora 2, Pál 2, Schatzl Nat. 5, Simon 1, Szilovics 1, Tóth N. 3, Vámos, Varga E. 4. Szövetségi edző: Bohus Beáta.
A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Augusztus 10., csütörtök 19:30: Magyarország-Montenegró 30-23
Augusztus 11., péntek 19:30: Horvátország-Magyarország
Augusztus 13., vasárnap 17:30: Dánia-Magyarország

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik