utanpotlassport.hu 2017.08.20 17:21 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Kézilabda: magyar bronzérem az U17-es leány Eb-n

Rendkívül sima mérkőzésen szerezte meg a harmadik helyet az ifjúsági leányválogatott a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokságon. Bohus Bea csapata a bronzmeccsen tizennégy góllal verte a franciákat.

Bruckner Vince A pénteki, norvégok ellen 25-19-re elveszített elődöntő után vasárnap a franciákkal találkozott az ifjúsági leányválogatott a Szlovákiában zajló U17-es kézilabda Európa-bajnokság harmadik helyéért megrendezett mérkőzésén. Az aktuális ellenfél a fináléba jutásért a németektől kapott ki, a harmadik helyért mindenképpen kiélezett csatára volt kilátás.

Az ifjúsági leányválogatott nagyon magabiztos játékkal szerezte meg a bronzérmet Forrás: EHF

Az ifjúsági leányválogatott nagyon magabiztos játékkal szerezte meg a bronzérmet  •  Forrás: EHF

A találkozó ennek megfelelően roppant szorosan indult, felváltva vezettek a csapatok, és az első tíz perc után döntetlenre álltak. Ezt követően viszont váltani tudott Bohus Bea együttese. A folyamatosan javuló támadójátéknak, a remekül működő védekezésnek és Magera Noémi remek védéseinek köszönhetően a félidő hajrájára négy góllal elhúztak a mieink. A játékrész végéig maradt a különbség, így 13-9-es magyar vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A szünet után ugyan az első gólt a franciák szerezték, de a 40. percre a magyar csapat hétgólos vezetésekor már nem volt kérdésese a bronzérmes kiléte. A folytatásban pedig még tovább nőtt a differencia, az ellenfelet láthatóan teljesen megtörte a mieink elsöprő játéka. A hajrában már tizennyolc góllal is vezettek Kácsor Grétáék, végül a franciák tizennégyre „feljöttek” (32-18). Ugyanakkor ez a lényegen nem változtatott, a magyar csapat rendkívüli magabiztossággal szerezte meg a bronzérmet.

A magyar válogatott az elmúlt tíz napban az EYOF-hoz hasonlóan remek teljesítményt nyújtott, s a norvégok elleni pontatlanabb produkció után javulni tudott, s a franciák ellen már újra a legjobb játékával rukkolt elő.

IFJÚSÁGI LEÁNY KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, NAGYMIHÁLY (SZLOVÁKIA)
Mérkőzés a 3. helyért
Magyarország–Franciaország 32-18 (13-9)
Játékvezetők: Braseth, Sundet (norvég)
Magyarország: Magera, Szabó D. (kapusok), Afentáler 3, Arany 5, Borgyos 2, Gerháth 2, Kácsor 5, Kovács N., Kuczora 3, Pál 6, Schatzl, Simon 1, Szilovics, Tóth N. 2, Vámos 3, Varga E.. Szövetségi edző: Bohus Bea

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.