utanpotlassport.hu 2017.11.30 19:55 Frissítve: 2017.11.30 20:05

Kézi: udvariatlan vendégek voltak Szerbiában a serdülő leányok

Remekül sikerült a leány serdülőválogatott szerbiai túrája: ifj. Kiss Szilárd együttese kétszer is simán legyőzte a hazaiak korosztályos csapatát, előbb 33–18-ra, majd 37–21-re.

B. V. – utanpotlassport.huA női juniorválogatott norvégiai kirándulása után a serdülők is külföldre utaztak, igaz, jóval közelebb, a szerb válogatott ellen játszottak két felkészülési mérkőzést kedden, illetve szerdán. S annak ellenére, hogy a csapatnak még nincs sok nemzetközi tapasztalata, remekül helytállt a két nap alatt.

A magyar leány serdülőválogatott  kerete
Kapusok:
Németh Zsuzsanna (Győri Audi ETO), Bukovszky Anna (Vác), Csatlós Csenge (FTC)
Jobbszélsők: Horváth Nikolett (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Kürthi Laura (Győri Audi ETO), Vajer Blanka (NEKA)
Irányítók: Farkas Johanna (Győri Audi ETO), Koronczai Petra (DKKA), Tóth Krisztina (Győri Audi ETO)
Beállók: Bánhidi Barbara (NEKA), Balázs Anna (Szeged KKSE), Faragó Luca (NEKA), Kovalcsik Jázmin (FTC)
Balátlövők: Bárdy Noémi (MTK), Rónai Diana (Bajnok DSE Nemesvámos)
Balszélső: Vámos Míra (NEKA), Mérai Maja (NEKA)

Érhető a boldogság, a serdülőválogatott kétszer is kiütötte a szerbeket Forrás: MKSZ

Érhető a boldogság, a serdülőválogatott kétszer is kiütötte a szerbeket  •  Forrás: MKSZ

Ifj. Kiss Szilárd együttese az első mérkőzésen elég korán világossá tette, hogy melyik a jobb csapat: az első harminc perc után 21–7-re vezettek a mieink. S annak ellenére, hogy nem nagyon nőtt a különbség a végéig, magabiztosan nyert a válogatott 33–18-ra. Külön örömteli, hogy a találkozón mindenki hozzátette a magáét, összesen tizenkét mezőnyjátékos szerzett gólt.

Másnap is remekelt a leánycsapat: sőt, még nagyobb verést mért a szerbekre, mint az előző napon. Kiemelkedő teljesítmény, hogy Bárdy Noémi és Tóth Krisztina hét-hét gólt szerzett, amivel nagy részben hozzájárult a meggyőző, 37–21-es győzelemhez.

Ha a két nap mérlegét nézzük, akkor is Bárdy a legeredményesebb, hiszen a két találkozón összesen tizenegyszer talált be a déli szomszéd kapujába. Persze ezen nem kell csodálkozni, hiszen a hazai serdülőbajnokságban eddig 9 meccsen 142 gólt szerzett az MTK kiválósága.

Amellett pedig a csapat két összecsapáson dobott 70 gólja is önmagért beszél.

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".